- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Солариум-мнения
Здравейте до сега не съм ходила на солариум защото доста хора казват че е вреден,но сега ми се налага.Моля кажете горе долу от колко посещения се хваща хубав тен,по колко време се стои първия път и така нататък и дали използвате някакъв крем със защитен фактор при първата процедура ????![]()
Ох,ще следя темата.
Наистина ли е толкова вреден,колкото казват?
Diamonds,Mexico,Tequila
Момиче съм,по кое не ми личи?
http://www.facebook.com/pages/Rainy-...205109?sk=wall
Вреден е в различна степен за различните типове кожи.
Авторке кажи защо толкова много ти се налага? И за кога трябва да имаш тен? Каква ти е кожата?
Без тези неща няма как да ти кажем колко пъти ще трябва да идеш, за да почернееш. Индивидуално е. В солариумите не се ползват масла със защитен фактор, това е безсмислено и вредно.
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Нещо не ми се връзва.Първоначално написано от sladkish_14
![]()
Защо да е вредно да използваш слънцезащитен продукт?
Извинявам се, ако не съм разбрала правилно...![]()
» Remember, if you ever need a helping hand, you'll find them at the end of each of your arms.
Налага се да си рискуваш здравето, че дори и живота?!? Странно.
Ходи се през 2-3 дни, в никакъв случай всеки ден. Започваш от по ниска степен (средна) или ако няма такава опция от по малко минути. След това увеличаваш и така няма да изгориш.
След около 3тия път вече се усеща разликата. Може и след първия де- зависи от кожата. Внимавай ако ползваш лосиони за по бърз загар, такива които са специялно за солариум, защото се случва да не се намазват равномерно и после да станеш на петна. Слънцезащитен крем не се препоръчва защото предпазва от UVA а теннинг леглата не излъчват същите лъчи като слънцето. + важно е да знаеш, че ако се къпеш веднага преди да си ходила няма да почернееш равномерно а е и по-трудно, а ако се изкъпеш веднага след солариум се отмива. 3-4 часа интервал трябва да има.
Ако се използва 1-2 пъти в месеца солариума е полезен. Увеличава нивото на витам Д в кожата ви, и предотвратява акне. Другото което е, да много е вреден ако се използва често, но не е по вреден от самото слънце. Най-хубаво е ако преди да почнеш да ходиш на басеин и да се печеш си осигуриш първоначален тен с солариум. така не се изгаря лесно под слънцето и няма да има много видима разлика от линийте на банскияя![]()
![]()
Ти добре ли си? Има толкова по-вредни неща от солариума, тя няма да ходи нон стоп, а само докато постигне желания тен...хахаха живота си рискувалиПървоначално написано от badsector
![]()
Мургавите жени са ми голяма слабост и обожавам тъмния тен,но милионите бенки по тялото ми не са съгласни с моето желание да почернеяно все пак се каня да отида тези дни с една съученичка на вертикален солариум,ефекта е по-голям и е доста по-хигиенично
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче
Че е по хигенично съм съгласна, но аз лично съм по-доволна от хоризонтален солариум. Преди ходех доста често, но моята кожа е много бяла с много бенки и от солариума ми се появиха още. Ако авторката толкова държи да е черна, да си купи някакъв бронзант. Не някоя евтиния, а нещо качествено, от което няма да и останат петна.
^ е качествено, колко да е качествено? Като през лятото всеки ден се къпем се отмива много бързо. И аз се бях навила, но се отказах. Сега съм намислила да ходя на солариум (хоризонтален) че за плажа отначало да не заприличам на маймунски задникИначе ме притесняват бенките и мен, че и аз имам не малко по тялото и по лицето..
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Зависи на колко гоини си.За малолетни е вредно ( не се шегувам дори в някои студия няма а те допуснат).Иначе за тва колко те хваща зависи само от кожата ти.
Всяко потъмняване на кожата или появаване на бенки е знак,че кожата ти вече е увреденатака че сама си прави изводите .. а това,че е полезно заради витамин Д никкак не е вярно ... храната ни е напълно достатъчна ,за да си набавин нужното количество витамин Д
Съгласна съм,аз от бебе съм с ужасно увредена кожа.Първоначално написано от tinkiwinkidipsi
Айде без да говорим глупости,а?
Diamonds,Mexico,Tequila
Момиче съм,по кое не ми личи?
http://www.facebook.com/pages/Rainy-...205109?sk=wall
Да,а в доста държави в Европа са забранени за лица под 18..Първоначално написано от monitta
• Обичай,за да те обичат! •
най-хубаво е да се опечеш на плажа, не е толкова вредно, но щом икскаш веднага
Я излез на двора/терасата да се попечеш! 30 градуса е днес, какви солариуми балнуваш.
Няма лошо да отидеш няколко пъти!
В никакъв случай не се лъжи и не си взимай автобронзант![]()
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
Витамин Д се произвежда, когато кожата е изложена на слънце. Друг въпрос е че се продава витамин Д3 като хранителни добавки..Първоначално написано от tinkiwinkidipsi
Видях, че са го казали и преди мен, но все пак.. От малка съм с бенки, всъщност когато съм се родила не съм имала, в последствие са се образували, но не смятам че кожата ми е увредена. Познавам и хора,които имат по цялото лице лунички, но кожата им не е увредена, просто е чувствителна, а разликата не е малка. Ако ще говорите наизуст, то недейте, споделям от личен опит, защото следя и отлично знам какво е състоянието на кожата ми..
![]()
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Съвсем спокойно витамин д се набавя и БЕЗ слънце ... в 2 чаши мляко си има предостатъчно витамин д за деня .... и аз си ги приемам абсолютно всеки ден през годината... а това че е полезно да се ходи на солариум е така ако ходиш 1 път в месеца за 2 минути , така че да не почернееш ... живея на морето и никой не може да ми оспори факта , че от слънцето се получават бенки ...Първоначално написано от FuckingFreak
1во и най-важното - не на всеки му е приятно да се налива с половин литър мляко на ден.
2ро - има хора които не консумират млечни продукти.
3то - огромна част от хората в Източна Азия са лактозо нетолерантни, интересно как ли си набавят калции, витамин Д, магнезий и т.н ?!
4то - 2 чаши мляко са НЕдостатъчни, камо ли предостатъчни...
Слънцето свети за всички и най-вече е безплатно ! Потъмняването на кожата, не значи, че е увредена, това е велика глупост !
Е то да не би витамин д да го има само в млечните продукти ...има го в яйцата, в месото ,в портокаловия сок , в рибата и нз си още къде .... не вярвам някой да не яде всички тзи неща ...
![]()
Основните източници са млякото и яйцата. Еми аз не ям животински продукти, тогава какво правим ?! И със сигурност повечето хора тук не пият по 2 чаши мляко на ден, поне не съм забелязала такава тенденция в темата с дневното меню.
Не виждам смисъл повече да се пише по-темата, но все пак ми е интересно защо мислиш, че "Всяко потъмняване на кожата или появаване на бенки е знак,че кожата ти вече е увредена"?!
М?Първоначално написано от eleonora12
ДАЙНОЗАЪРС ГО РАВРАВРАВРАВР