- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Батерия !?
Здравейте !
Тъй като чух две различни версии относно батерията на новите лаптопи искам да ви питам.. след закупуването на нов лаптоп батерията трябва ли да е в него докато се зарежда 14 часа или не..? Някои казват да, някои казват не .. изобщо някой може ли да ми разясни докато се зарежда (първото му зареждане) батерията вътре ли да е и мога ли да го ползвам през това време? Благодаря !
Idwa den i wsichko se wrushta!
Първо го зареди добре. След това, ако ще е включен в ел. мрежа, му извади батерията, защото се скапва по-бързо.
Научно е доказано, че жената може да бъде задоволена и само с 8,5 сантиметра... И няма значение дали картата е Виза или Мастеркард.
Всичко това е вярно за старите NiMH батерии. Литиевите са с електроника в смата батерия, която следи зареждането. 24 часа да я държиш няма да я заредиш повече, защото електрониката отдавна ще е изключила заряда. Това, че е ако работриш само на ток трябва да я извадиш е вярно, но не защото се презарежда. Работейки лаптопа се нагрява доста, а литиевите батериий не обичат много да ги претопляш. Най-важното нещо е да не оставяш батерита дълго разредена.
Знам също,че е добре да не я зареждаш на 100% и да не я Разреждаш на 0 % примерно зареждай на 90% и разреждай до 10%Дано съм бил полезен ;p
Love! And may God bless you all !!
Ако батерията не е в него, какво ще зареждаш?Първоначално написано от wasy