- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Проблем с дължима сума към Мтел.
За начало ще кажа, че съм юрист и може би за това успявам да си реша проблемите с мобилните опрератори. Един път дори ми се наложи да се обърна към "Защита на потребителите", защото не можех да изляза на глава с Ем Тел. Много от моите познати и приятели имат същия проблем, вкл. и дядо ми. Навъртял милия 600 лв. за 2 месеца, как става това ...никой не знае. Практиката на опрераторите е да дават догорите с длъжниците на фирми, които да събират неплатените суми. Тази практика е порочна и противоречи на закона, защото последните изгаят ролята на бирник. Звънят на абоната и го тормозят, успяват да му намерят телефона и упражняват телефонен тормоз. Налага се човек да е твърд и да заяви, че ще плати само ако има съдебно решение и изпълнителен лист, да ги напсува, ако се наложи и да каже, че ще се обърне към прокуратура и икономическа полиция, яко продължават да го търмозят. Важно е да се знае, че БИРНИЦИТЕ няма законово основание да ви тормозят и звънят. Всеки спор се решева в съда все пак. А мобиларките не завеждат дела, това е факт, макар че не знам защо. Явно не ги печелят. Споко и да не ви пука!!!
Да, със сигурност имаш право, но на един приятел му звъняли на работа и занимавали колежката му, станал за смях на всичките си колеги. На всичкото отгоре се оказало, че Глобул са направили грешка и изобщо не им дължи пари, но пък бая го унизиха.
Може ли някой да ми каже дали наистина наредбата за забрана на автоматично преподписване на договори е влязла в сила и ако е така откога, защото май само вдигнаха шум и заблудиха хората , че са освободени от автоматично преподписване на договорите , а никъде не успях да открия потвърждение от кога влиза официално в сила такова разпореждане.Много благодаря предварително
И аз получих такова писъмце. Искат ми към 400 лв. за неплатените сметки(които ги нямаше и после дойдоха на куп) + някакви си неустойки. За съжаление няма начин да се измъкнеш, защото договора, който сме подписали е така изпипааан,че просто не е истина. Дори е споменато, че имат право да предоставят личните ти данни на трети лица. А това,че те не изпълняват задълженията си...не е проблем явно. И няма клауза в договора, която да оказва какво се случва при евентуална некоректност от тяхна страна. Пише само,че договора не може да се прекрати едностранно. Което просто е толкова...хаха смешно..![]()
Автоматичното преподписване отпадна за нови абонати след 5ти април. Това означава, че ако сключиш д-р след 5ти април, след изтичането на срока му, д-рът няма да се поднови.
При старите абонати - след 5ти април д-рите на старите абонато стават безсрочни. Т.е. ако д-рът ти изтича на 6-ти април, той не се подновява за определен срок, а се подновява безсрочно, за неопределено време и с предизвестие от 30 дни можеш да го прекратиш.
Друг е въпроса ако на 4ти април д-рът ти се е подновил за 2 години. Тогава този д-р става безсрочен на 4-ти април 2013г. След тази дата д-рът ти ще бъде подновен за неопределено време.
Предполагам, че ти се отнасяш към последната група. Дано съм ти бил полезен.
М-тел са пълни боклуци.Мини на ваучер или по-добре смени оператора.
Вчера се сбогувах с тях. Чакам само официален отговор с конкретна дата за прехърляне.
10 години стигат.
Съветвам всички оскубани и ощипани да се замислят и да си попълнят предизвестието.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Ти не беше ли тимаджийско синче, къв е проблема?
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
На ваучер е кофти с това презареждане. Бил съм на ваучер не ме кефи. По-скоро на тези оферти, при които си без такса, имаш определена сума за разговори и ако се вместиш си плащаш само нея. Или пък Луп. Аз сега към Лууп май се насочвам.
ами и аз си мислех че е така но се оказва че тези условия не важат в мтел докато официално не влезе в сила поправката на закона. Така, че ме хваща клаузата за автоматично подновяване. Затова исках да разбера дали някой със сигурност знае влязъл ли е в сила тоя закон или още не , за да знам дали мога да се позова на него и да си прекратя договора без роблем.
^За прекратяване на договора подаваш предизвестие поне 30 дни преди датата на изтичане.
Ако подадеш заявлението по-рано /1-2-3 и повече месеци/, си плащаш неустойката по договора.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Искам да споделя с всички новите проблеми които имах в събота. Тъй като и аз и приятеля ми се оказахме с автоматично подновени договори не успяхме да ги прекратим. Това което реших да направя беше да сменя абонаментните пранове с такива на по- ниска тарифа. Отидох в офис на Мтел с пълномощно за телефона приятеля ми, защото той е в чужбина. Пълномощното е без нотариална заверка, но според условията , които са публикувани в сайта им това не трябва да бъде проблем, ако пълномощното е с дата не по-късно от 10 дни преди представянето в офиса. Да обаче категорично ми отказаха да го приемат. Първо се опитаха да ме убедят че такова нещо няма. После след като ги накарах да отворят страницата си служителите видяха че наистина е написано черно на бяло и аз съм права. Въпреки всичко не зачетоха пълномощното и не ми дадоха никакво обяснение защо. Нито ми обясниха защо в сайта пише че такива пълномощни се приемат , а служителите имат други инструкции. Вече не знам точно какво да павя с тези брутални своеволия на оператора и към кого да се обърна.
Отиди в друг офис.
Ако сега си смениш плана ще подпишеш нов договор за определен период от време, който е добре да прочетеш внимателно, за да си наясно с всички условия.
М-тел си праят ташаци наляво и надясно.. Бях чул преди за един случай, който доста ме впечатли.. та.. Въпросно лице получава фактура за 200 лева без да е провел разговори на тази стойност.. Минава още един месец и БАМ пак 200 лева. Отива при нотариус и затваря картата във сейф със документи както си му е по реда.. на следващия месец фактурата му пак е била 200 лева.. Пуска жалба в съда срещу Мтел и за да не ги съди те му подаряват карта за безплатно говорене към всички оператори.. Явно този човек не е бил толкова тъп да се занимава с дребни работи и си ги е сложил на място..
Такам, мен ме пракараха с неустойка /въпреки че подавам предизвестието в срок!/ и с насрочване на нова дата за пренос. Въоръжете се с нерви, ако решите да се разделяте с Ментел.