- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Проблем с дължима сума към Мтел.
Здравейте.
Имам малко въпрос към вас. Ще се радвам да отговорите, ако случайно сте минали тази процедура или сте получавали подобни неща.
Преди 5-6 месеца всички фактури към Мтел ми бяха платени, но в продължение на 3-4 месеца не получавах никакви фактури, ходих в Мтел, исках да си платя телефона, но ми казваха, че няма начин, тъй като нямам излезнала фактура. Останахме с уговорката да не стане така че след няколко месеца да получа всичко наведнъж...
В онзи период имах пари, за да си платя телефона и фактурите, но преди няколко месеца (към 6) ми излезнаха 4 поредни фактури за 1 месец и отказах да ги платя, тъй като нямах парите тогава.
Не съм се занимавам да плащам след това, тъй като не намирам нужните пари, за да го платя. Когато имах, те не искаха да плащам, сега искат, но аз нямам...
Както и да е, получих писмо от CREDITREFORM ( в което казват, че съм сключил договор с Мобилтел и имам неплатени задължения), доколкото си спомням, че до 10-ти този месец трябва да платя 29 лв (неустойки) иначе ще бъде заведено дело и ще трябва да плащам на адвокати, на съда и още куп глупости.
После се оказва, че това е само някаква лихва, която МАААААААЛКО щяла да забави положението, а реално ще трябва да платя 100 лв за 4-ри фактури... Между другото телефона ми беше изключен за неплатени 12 лв, след това не съм го ползвал.
Идеята ми е, че нямам възможност да им платя каквито и да е пари, преди когато имах, те ми казаха, че не може. Супер некоректни са, отвратителни чак...
Искам сериозно да ви питам:
Някой получавал ли е подобно писмо?
Реално ли ще заведат дело за 29 лв? Или е просто заплаха, за да си платя сметките.
Случвало ли ви се е и как се развиха нещата?
Наистина ще помоля за компетентен отговор. Благодаря предварително.
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!