.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

спешноо.. ;s

Някой може ли да ми помогне с решението на тези задачи? Спешно ми трябват, а нищо не разбирам как се решава..много съм зле с тая математикаа

1задача-Отношението на катетите в правоъгълен триъгълник е 5:12. Хипотенузата има дължина 26см.Намерете медианите на триъгълника.

2задача-Ъглополовящата на остър ъгъл в правоъгълен триъгълник дели срещулежащия катет на части,равни на 5см и 4см.Да се намери хипотенузата.

3задача-Периметърът на ромб е 104см,а отношението на диагоналите му е 5:12.Намерете диагоналите,лицето и височината му.

4 задача-Основите на равнобедрен трапец са 21см и 11см,а височината му е 12см.Да се намери бедрото.

Хора,ще съм ви мнмн благодарна,ако ми помогнете!

Супер фен Аватара на miShle
    а ти кой клас си тея елементарните да не можеш .. какво елементарно поколение идва отдолу ужас. ..
    Цитирай Първоначално написано от blq_blq
    Ние обичаме да се чукаме мързеливо, докато аз чопля семки, а той решава кръстословица.
    Цитирай Първоначално написано от smile98
    Не съм кифла .. Мразя кифлите!!! Тфа и да не ме познавате трябва да го знаете! Анти-кифла съм!! Няма спор по тая тема !!!

Мега фен Аватара на Chacho

Re: спешноо.. ;s

Цитирай Първоначално написано от natiiii
    Някой може ли да ми помогне с решението на тези задачи? Спешно ми трябват, а нищо не разбирам как се решава..много съм зле с тая математикаа

1задача-Отношението на катетите в правоъгълен триъгълник е 5:12. Хипотенузата има дължина 26см.Намерете медианите на триъгълника.

2задача-Ъглополовящата на остър ъгъл в правоъгълен триъгълник дели срещулежащия катет на части,равни на 5см и 4см.Да се намери хипотенузата.

3задача-Периметърът на ромб е 104см,а отношението на диагоналите му е 5:12.Намерете диагоналите,лицето и височината му.

4 задача-Основите на равнобедрен трапец са 21см и 11см,а височината му е 12см.Да се намери бедрото.

Хора,ще съм ви мнмн благодарна,ако ми помогнете!

Ще ти дам само идеи за решенията, не ми се пишат целите.

1) Ползваш питагорова теорема да намериш катетите и след това формулата за медианата за медианите към катетите (медианата към хипотенузата е 26/2=13см)

2)От св-вото на ъглопол. намираш отношението на катета/хипотенузата = 4/5. Означаваш ги съответно с 4х и 5х и отново ползваш питагорова теорема (получава се уравнение спрямо х)

3)
    Две косинусови теореми за двата диагонала в система (единият диагонал го означаваш с 5х, другият с 12х). Лицето е произведението от диагоналите (от тук го намираш) и след това ползваш другата формула - a.ha за да намериш височината.

4)
    Спускаш двете височини и те разделят фигурата на правоъгълник и два еднакви правоъгълника със страни 12см и (21-11)/2 = 5см. По питагоровата получаваш бедрото 13см.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Задачите са за 7-ми клас..
    The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow

Chacho,благодаря ти много!
    И задачите са за 9 клас.

o.O Моля, аз тва го учих 2рия срок
    The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow

Добрем, айде реши ги с материала от седми клас.
    И аз съм 9 и ми е ясно интересно ми как ще го направиш с матeриала, който си изучила до сега.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си