.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Hybrid View

По-бързо тичане

В даскало съм един от наи бавните в класа по тичане на 50метра( 8.2 сек.) Искам да стана по бърз и да не ми се смеят всички. Какви упражнения да правя за скорост. Ако има значение висок съм 1.76 60кг.

Супер фен
    Слаби мускули.Тренирай в зала за сила на краката,бойче. Задното бедро,прасците.

Град
    София
    Ще стане само с корави крака-тичай на дълги разстояния и клякай с няква тежест даже по-добре.
    DaughterOftheDevil
    CherryBell13 <3
    icebullet14 <3

Супер фен
    Ех,корави,корави,колко да са корави? Трябва му малко сила в тях.Ама иначе пък ще са като мекици По-добре малко корави отколкото обратното. То на един мъж всичко трябва да е кораво,хахаха

Какви упражнения да правя за сила (в домашни условия имам дъмбели 20кг и щанга).

Супер фен Аватара на badsector
    Използвай ластици.

Супер фен Аватара на ccdesigns
    Че аз попринцип и аз имам здрави крака, но винаги съм бил бавен... На 13 години, 170см, 65кг - 8,1 50м.... Иначе може би ще помогне ако всеки ден тичаш на спринт 50-100м на няколко пъти така с почивки и т.н., или нещо подобно. Така ще правиш по-големи и по-бързи крачки Може би трябва и аз да пробвам, тамън за есента ще ми кажеш дали има ефект, че вече тичах аз
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Greennight
    Ще стане само с корави крака-тичай на дълги разстояния и клякай с няква тежест даже по-добре.
    х2 Точно така! Вчера те четах набързо и не го разбрах добре. Помислих,искаш да кажеш.че ще стане тромав.Съгласен съм напълно с написаното.Това е начина

Цитирай Първоначално написано от Greennight
    Ще стане само с корави крака-тичай на дълги разстояния
    Глупости!

За да станеш по-бърз, първо трябва да станеш по-силен !
    Най-доброто нещо за силни крака е клек с щанга.
    След това специално за спринта ти трябват точно още 3 упражения и си ок.

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от badsector
    Използвай ластици.
    Ивет Лалова тренира така. Пък и ластиците са сред най-ефикасните съоръжения за трениране на експлозивност.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Цитирай Първоначално написано от badsector
    Използвай ластици.
    Ивет Лалова тренира така. Пък и ластиците са сред най-ефикасните съоръжения за трениране на експлозивност.
    Chacho, недей така се изказва неподготвен
    Най-доброто за експлозивност е тежкия дъмбел/щанга и специфичната скоростна тренировка.
    Ти виждал ли си Ивет с колко кляка?Или Тезджан?

Супер фен Аватара на badsector
    Ластиците са идеални за трениране на ускоряващата сила, която е компонент на експлозивната и при спринтьорите е доста важна.
    п.п. примерно - http://www.youtube.com/watch?v=qhSpF...layer_embedded

Голям фен Аватара на SkiCatA
    Град
    Stara Zagora
    Съгласен съм с коментарите преди моя, ама мисля, че твърде много намесвате фитнеса. В такива случаи според мене трябва само и единствено да се набляга на кардиото, а най вече, когато се сети да ходи да прави по 10 - 15 обиколки и след две седмици ще има напредък. Съмнявам се много сега да тръгне да търси някой да му обяснява упражнения с ластици
    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Не знам дали ще има или не, на мен досега дългото кардио не ми се е отразявало на скоростта. (може би ми е помогнало единствено в това, че издържах по-дълго на спринт)

Дали ще е с тежести или с ластици, най-важният момент си остава скоростта. Трябва да влагаш мисъл при всяко повторение, че го правиш за експлозивност и да ги изпълняваш с максимална бързина.

Естествено, колкото повече сила имаш, която да приложиш максимално бързо, толкова по-добри ще са резултатите и затова е добре да се ориентираш към тежко. (пък и бързите мускулни влакна се тренират по-добре при тежко съпротивление, предполагам за това говореше solomon). Въпросът е, че при големите килограми, ако нямаш опит можеш да се контузиш лесно. Едно е да буташ на лежанка, друго е да клякаш и клек за експлозивност е много рисков.

Ластиците увеличават съпротивлението при всеки опънат сантиметър, но не са над главата ти когато ги опъваш. И второ - можеш така да ги закачиш, че самото упражнение да го направиш максимално близо до движенията в спринта (както Ross от клипа го е направил или пък през пищяла и да тренираш всеки крак отделно).

Тежестите развиват и други качества, които са нужни при спринта - анаеробна издръжливост, максимална сила, по-бърз напредък в сила в сравнение с маса (при правилни тренировки). Също са важна част, но според мен не допринасят най-много за развиване на бързина. А и трябва добре да знаеш какво правиш с тях, защото при грешни тренировки ще развиваш повече бавносъкръщаващите се мускулни влакна.

Има атлети, които не ползват ластици, а тренират без съпротивление - просто спринтират, тичат на място, правят различни видове подскоци. Добавянето на противодействаща сила, смятам, че може единствено положително да се отрази.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от SkiCatA
    Съгласен съм с коментарите преди моя, ама мисля, че твърде много намесвате фитнеса. В такива случаи според мене трябва само и единствено да се набляга на кардиото, а най вече, когато се сети да ходи да прави по 10 - 15 обиколки и след две седмици ще има напредък. Съмнявам се много сега да тръгне да търси някой да му обяснява упражнения с ластици

Не фитнеса, а тренирането с тежести.
    Забелязвам, че се бъркате между понятията "ускорение"(експлозивна сила) и "скоростна издръжливост"(скорост).
    Може да имаш изключителна експлозивна сила и да нямаш скоростна издръжливост, може да имаш скоростна издръжливост, но да нямаш експлозивна сила.
    Виждал ли си да се състезават щангист и спринтьор на 100 метра гладко бягане?
    Щангиста до 30-40 метър го води с 2-3 метра поне, към 50-60-тия са равни, на финала спринтьора е с поне 10-15 метра преднина.
    Ясни ли са изводите или да ви ги смеля на готово ?

Амм примерно 4х15 клякане с 20кг и 4х30 повдигане на пръсти пак с 20кг и тичане добре ли е

Цитирай Първоначално написано от kiberrboy
    Амм примерно 4х15 клякане с 20кг и 4х30 повдигане на пръсти пак с 20кг и тичане добре ли е
    То все отнякъде трябва да започнеш, така че за начало е добре, но ако искаш експлозивна сила и скоростна издръжливост - 1 х тежест=собственото ти тегло 30 пъти и 2 х 2 тежес =с.т.

Една хубава HIIT би трябвало да се погрижи най-добре за скоростната издръжливост.

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Една хубава HIIT би трябвало да се погрижи най-добре за скоростната издръжливост.
    Тц.
    Скоростна издръжливост се тренира чрез продължително и прогресиращо скоростно натоварване със смяна на посоки, интервали, натоварвания...То ако ставаше така лесно всички щехме да бягаме като Болт

Бягай много,скачай много,клякаи много,ако си постояннен и с хъс ще ги бягаш бързо...Аз ги бягам за 6.87 и скачам 2.30 от място 7 клас :P

Мега фен
    100 метра за 10.9 seconds

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си