Не, не, не! Никога няма да оставя приятелката си за Х, (отново). Представа си нямаш в колко сходна ситуация съм бил...и аз направих това, което сигурно ще направиш и ти- избрах Х! И какво мислиш стана?! След няма и няколко месеца се разделихме. Това мога да го отчета като една от най-тъпите ми прояви през живота.

"Ако оставя сегашната си приятелка знам, че ще направя най-голямата грешка в живота си,"
Това е много, много хубаво, че го осъзнаваш, защото най-вероятно е така.

Влечението към Х ще премине много по-бързо отколкото предполагаш. Най-вероятно чувствата са се възродили, защото не си успял да я имаш, когато си я искал...сега, когато си "по-отракан" виждаш нов шанс. Когато я получиш, бързо ще започне да те дразни с всички тези отрицателни черти, които виждаш и сега.

Каза, че не искаш съвети, но просто не мога да се сдържа- наистина виждам много от себе си в твое лице в тази история. Но нека го формулирам така, както ти помоли: "Какво бих направил аз". Никога не бих изоставил приятелката си, с която съм преживял толкова много само за да си "начеша крастата" с момиче, което ще ми омръзне за месец-два. А ако го направя, горчиво ще съжалявам за това, и със сигурност ще се върна при приятелката си за прошка. Дано тя прости глупостта ми, но дори и да го направи ще си живея с мисълта, че не я заслужавам..