Още ли четеш. Ако да ,значи трябва да стана писател ,тъй като аз бих се отказал само при вида на огромния текст.
Време е да си говорим за красота. Макар че думата не е особено обективна ,а уж това целим ,ще го наречем визия.
И така - какво е визия ? Накратко - начинът ,по който другите те възприемат. Може да чуеш всякакви теории - от "видът е без значение" до "видът е най-важен". Честно казано - и в двете тези има доза истина и си мисля ,че златната среда май е точният отговор. "По дрехите посрещат ,по ума изпращат". Доста истина има в тези думи. А "златната среда" ,защото НАИСТИНА ,АМА НАИСТИНА видът е решаващ до момента ,в който си отвориш устата. Може да ти казват друго ,но не е вярно. Най-важен е. Пф ,и не , не говоря за красота. Става въпрос за поддържана визия. Това ти трябва. И за да съм още по-откровен ,тепърва ми предстои да видя грозен човек. Неподдържани и зле изглеждащи - бол ,но грозни - хммм...не. Няма такова нещо. Това ти го казвам не за да ти втълпя ,че след като не те харесват ,значи си неподдържан ,а за да те подтикна да направиш нещо по въпроса.
Е ,разбира се ,да хвърляш време ,труд и пари за нещо ,което не желаеш и с което просто да задоволиш околните изглежда нелепо ,но нека прегледаме и някои други предимства ,които добрата визия дава ,става ли?
Нещо наистина супер важно - автоматично ти отваря вратата. Така както си говорихме ,че интелектът е огромен бонус в живота (а именно - когато си търсиш работа ,например) ,така и добрият външен вид ти гарантира безпроблемното приемане от непознати. Друго ще е да те погледнат и директно да си кажат ,че си я мухльо ,я зубър или нещо подобно. Тогава ще си принуден да влезеш в ролята на точно онзи същия глупак ,от чието поведение се стремим да се разграничим ,за да им докажеш ,че грешат. Помниш ли го ? Едва ли .... Дам ,но в един момент ти се иска и ти да си имаш гадже ,което да е толкова готино ,че да ти се иска да се перчиш пред всички ... или просто хората да не те съдят ,преди да са те опознали. Well ,тук идва моментът да се замислиш "Чакай ,и аз си вадя начални впечатления от външния вид. Всеки го прави. Гадно е ,но е съвсем човешко". Вече трябва да решиш сам дали искаш да се промениш - не е трудно ,но се изисква постоянство. И със сигурност си заслужава!
Като допълнителна вметка ,в случай че си от онези ,които се чудят защо мъжете/жените държат толкова на външния вид. Ами много е просто - заложено ни е генетично. Мхм ,не е просто някаква дребнавост или стремеж да се самоизтъкнеш ,сваляйки най-якото женско (макар и че това е отчасти истина). Просто сме така устроени ,че търсим най-добрия генетичен материал. Тук можеш да възкликнеш "Да ,бе ... красивите хора обикновено са супер тъпи" и ще сгрешиш. Не е вярно - природата така е направила ,че имаш ли красота ,имаш и интелект...е ,добре ,де ,в болшинството от случаите. Разгледай изследвания в Интернет ако не ми вярваш. Проблемът е ,че човешкото общество не е като природата ,където красотата ще играе само и единствено репродуктивно-улесняваща роля. При нас е от съществено значение в много сфери и май точно това е една от причините непрекъснато да виждаме добре изглеждащи хора ,които обаче са като балони - красиви отвън ,но празни отвътре.
За щастие има и такива ,които не са продукт на описаното ,но авторът се е провалил в търсенето им ,генерализирайки че всички красавици са "намусени ,празни материалистки и използвачки".
Е ,аз пък имам малко по-различен поглед над нещата. The show must go on ...