Животът е сцена ,при това представление без сюжет. Кофти звучи ,а? Е ,да ,но е истина - всички носим своите маски - пред приятелите ,пред роднините ,пред обществото ... дори пред най-близкия човек. Не защото маските са от особена важност ,а защото до такава степен сме се отдалечили от истинското си Аз ,че сме забравили кои сме всъщност. И ни остава това ,в което сме се превърнали. И си живеем с него ,за добро или за лошо. Ще скокнеш "Не всички хора са такива" и ...ще трябва да се съглася. Не че го знам със сигурност ,но нали се научихме ,че не сме център на света и мерило за човешката мисъл.
А защо го пиша това ли - ами ,защото намирам за изключително важно умението да вникваш в същността на човека отсреща. Да можеш бързо да прецениш дали това ,което виждаш е стойностно ,или е просто поредният пласт грим ,сложен да прикрие несъвършенствата.
Впрочем малко се поотплеснах и забравих за автора ,чието мнение щях да коментирам. Е - изчетохте ли няколко пъти текста. Да ,бе .. успех. Бас ,че не сте. Нищо ,няма проблем. Истината е ,че тук има невероятно много за писане ,но нито ми се занимава ,нито виждам смисъл от това. Просто ще спомена някой и друг мой извод ,пък кой както иска да го тълкува.
Направи ми силно впечатление мнението на постъра ,че успехът при контактуването с жени е следствие от планиране и поетапно "зарибяване". Възможно е и аз да съм заблуден ,но какъв е смисълът да контактуваш с човек ,пред когото не можеш да се отпуснеш ? Или просто си мислиш ,че веднъж хванеш ли птичката в клетката, тя няма да избяга. Е ,бяга ,и още как. И мнението на автора за изневярата показва ,че и на него му е бягала. Точно както когато си хванеш празноглавка оставаш разочарован ,така същото се случва и с жените.
Другото ,което ми направи впечатление ,беше отношението му към жените като цяло. Постът беше изпълнен с доста хейт по отношение на нежния пол ,което говори или че авторът действително доста си е патил от жени ,чиито намерения не е успял да прозре навреме ,или че самият той е бил от типа мъже ,които завръзват приятелства с жени САМО и единствено за да опитат да ги вкарат в леглото си. Всъщност все едно - търсим стойностни хора ,така че примерът е показателен защо ще е добре да умеем лесно да ги разграничим от 'глупавите'.