- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници ;)
Много благодаря на по-големите за съветите.
Дано този 7 клас да минава бързо,че...(мен ме притеснява повече какво ще направя през годината,отколокото на изпитите,защото нямам много милостиви учители)
Ще се стягам и ще уча![]()
. Ще взема да си напиша нещата,които ще получа,ако влязя в ЕГ'Пловдив на един картон и ще си го лепна на стената и всеки път,когато ме домързи да уча ще го поглеждам... (защото поне мен в 6 клас много лекичко го изкарах,без почти да уча)
Браво..и ти ли се се запътила натам! Иначе аз лично мислех, че ще ми е адски трудно, но попаднах на МНОГО добри частни учители и съм някъде около 20-30 след момичетата в английскатаПървоначално написано от Tiin
![]()
![]()
Смисъл можеше много повече да се отпусна
Иначе ти пожелавам успех и догодина да си зайче в ЕГ-то
![]()
![]()
![]()
Много ти благодаря...Ако ме приемат там ще се запознаем непременноПървоначално написано от Runaway11
. Предполагам си от Пловдив...къде ходи на уроци по Български,че аз сега си търся добър учител...
Ами всъщност не съм от Пловдив..от Асеновград съм, но е на 30 мин..и учиелите са ми от АсеновградПървоначално написано от Tiin
![]()
![]()
Айде мацка, идвай в немскатаПървоначално написано от bebzgirl
и аз като RainbowGirl (Дении ^^) ти пожелавам да влезеш !
да знаеш, че много учене те чака, от личен опит ти го казвам..
сега ще съм осми клас там , ама да знаеш, че си заслужава !Успехх !
![]()
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
Оф, до преди малко бях на разходка в планината (аз си мислех,че ще ходим само на ресторант и си сложих платформите)
Таа инче дядо ми ми обща,че ако вляза в Англиската с Англисйки ще ме води в Лондон,с немски някъде в Германия и т.н (дано да си изпълни обещанието...)
П.С - само на мен ли не ми отваря Facebook?
Първоначално написано от smilelady
Tiin дано догодина те приемат,ще сме в едно училище.![]()
И хора не се притеснявайте накрая изпитите се оказват толкова лесни, че чак не е интересно.На мен лично този по Български език ми се стори по-труден,по математика си беше чиста пародия.Първата задача беше нещо от рода на: 95^2-25=?И си четете много,ама много бавно условията на задачите,защото още ме е яд,че на 30 задача по математика не си дочетох условието,а когато се усетих оставаше много малко време...
Преди една година и аз бях в темата ''бъдещи седмокласници''Мога само да кажа да си прочетете всички книги от списъка, за да сте запознати.Да учите редовно.Ходете на уроци и редовно си пишете домашните.По математика няма да е лошо допълнително към всичко да решавате тестове.Ето няколко, които ще са Ви от полза.
На Веди за 7-ми клас по математика!Върши страхотна работа.
Веди по Български и по Литература (отделно две пособия са)
И също на Литерайко (има само тестове в два раздела) Единият раздел е по български, а другият е по Литература.На цвят книжката е ярко зелена.Друго, другоо...научете си теоремите и първият модул от изпита по математика в кърпа Ви е вързан.Аз на 1-вия модул имам 2-3 грешки и то от алгебричните задачи.Вторият модул-30 задача, яко ще Ви изпоти, НО пишете всичко, което знаете, защото на задачите за разписване се дава всичко дори само за чертеж, а и толкова повече точки взимате оттам.За изпита по български, преразказа..задължително чернова!Времето стига, а и няма за къде да бързате, защото дори за оформянето на текста се дават точки.Първата част по български си е тестова и просто трябва да сте си научили всичко(честно казано в 7-ми клас учебника по български си беше доста тъничък и няма кой знае колко нови неща).
П.С. Сори се за романа, исках да дам няколко съвета, от нещата които съм изпитала съвсем наскоро.Късмет и да влезете точно където искате!![]()
Sasuke Uchiha!![]()
---------------------------------------------
We'll keep our red flag high!'Cause Manchester United will never die!![]()
--------------------------------------------
Женско съм!
Много ви благодаря за съветите.Моля ви някой от Пловдив да каже добър учител по БГ...
deni979 - дано да ме приемат...
TVDQueen - колко е времето за преразказа?
И аз благодаря!! определно на всички тук ще са ни от полза!!
и на мен ми е интересно колко е времето за преразказа.. а за книгите - в процес на четене съм .. дано ги изчета до 15.09![]()
иначе аз съм се ориентирала към 2 АЕГ (София) дано влязаа .. и ще ми е толкова близо!!![]()
Ако не се лъжа е 90мин., включени с четенето![]()
Тези 90 минути стигат ли и за направата на чернова?... Аз се притеснявам,че няма да мога да запомня текста...Първоначално написано от MegiBoOm
Сега направих някакъв примерен тест по БГ (изпит за 7 клас) и изкарах по 65 точки 30 (като се има впредвид,че произведенията и повечето неща не съм ги учила)
Според мен не правете чернова.Единствено си направете план на черновата с по една две думи, много помага. Просто обмисляйте много добре изреченията,а дори и да задраскате нещо не е фатално.Първоначално написано от Tiin
![]()
Не можах да разбера какво си изкарала?![]()
Иначе аз не си правих чернова, защото никога не правя - просто се старая да пиша четливо и красиво. Повечето, които си правеха чернова от моята стая, едвам смогнаха да си довършат преразказа, а аз свърших 5 минутки по-рано и имах време да си го прочета! (:
ПП. Забравих да кажа, че на листата за чернова, щом ми взеха текста ВЕДНАГА си направих план с висчко, което помня, подредено последователноМНОГО ПОМАГА!
Коректор можеш ли да използваш?Първоначално написано от MegiBoOm
А например,ако си свършиш преразказа и ти остава още време можеш ли да започнеш да си го преписваш на нов лист по-четливо и красиво??
Ох,не съм го написала правило сори,ама бързах изкарах 30 точки от 60.
Не, коректор не може да се използва. Те ти дават листи за чернова и един лист за белова. Ако смяташ, че ще ти стигне времето, може да пишеш на чернова, а ако пишеш по-бавно по-добре недей. Но си направи план, много помагаИначе по беловата не може да драскаш, да поправяш и т.н.
Ами не можеш да ползваш коректор.Забранено е! Задраскваш с една хоризонтална черта.
Иначе можеш да си го преписваш, обаче трябва да си направиш адски добра преценка дали ще ти стигне времето! Даже да ти кажа това, което ти казах за плана е донякъде задължително! Казах го на много хора от класа и ми бяха много благодарни, за това си помисли.
Иначе 30 точки са доста малко, но ти даже не си още 7 клас, така че засега е добре![]()
+1Ако си направиш чернова трябва внимателно да я провериш,после да я препишеш,после пак да я провериш и да не стане така, че накрая да има повече грешки в беловата отколкото в черновата.И все пак това е мое мнение.Първоначално написано от MegiBoOm
![]()
ЕЕ,да 30 точки са си много малко за седмокласник... (целя се да имам най-много 1-2 грешки)
Има ли ограничение в зачертаването на думи,изречения...? И например мога ли като зачертая нещо отгоре да го поправя?
А,ако задраскам нещо ще ми анулират ли преразказа...?
Много питам,ама искам да знам от сега... ( нахалничко)
Btw - честита ни 30-та страничка...![]()
Сори,ако имам правописни грешки просто бързам...
По-добре гледай да не пишеш отгоре,но едва ли заради това ще ти анулират работата и няма ограничение за задраскването,но не трябва да се прекалява.Една приятелка,която миналата година беше 7-ми клас ми каза, че много е задрасквала, не е доизтрила добре написано с молив и въпреки това не са и анулирали работата .Така, че много много ще ви плашат с това анулиране,но вкрайна сметка проверяващите не са Цербери и едва ли ще анулират освен, ако няма написано име...Първоначално написано от Tiin
![]()
Така относно преразказа...ето какво представлява..
Четат ти го и след това ти го дават за 5-10 мин *не помня вече* да го четеш! През това време обръщайте внимание на най малката буквичка и правописа..*специално в нашия "Той" беше с главна буква и това беше една от уловките!*
Следващато подвеждащо нещо * не и за мен, но за много други* МНОГО ДОБРЕ УЧИ ВР В УЧИЛИЩЕ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРАВИ ПРОВЕРКА САМО НА ГЛ.ВР В ПРЕРАЗКАЗА.
Относно черновите и беловите...аз писах 1/4 от преразказа си на чернова...След като ни взеха текста написах подробен план и към всяка точка добавих всички по-сложни думи да ми напомнят за всяко действие в преразказа...На беловата си преписах, това което бях написала и довърших там...Не си мислете, че имате време до края да пишете! МНОГО груба грешка! Трябва да направите ЧЕТИРИ проверки!
- членуване и правопис!
- пунктуация!
- лексикални грешки!
- повторения на думи, мест, гл вр и тн.
Само да кажа, че проверяващите се дразнят ако е използвана много думата "каза" затова още от сега се опитвайте да го отстраните и замествате.
Така че както каза Меги трябва много добре да си прецените времето!![]()
Стига съм писала романи!![]()
Аз правих чернова и после едвам смогнах да довърша беловата. Също да отбележа, че направих много грешки на беловата и ги слагах в скобички, но не ми анулираха работата.
На нас още от 6кл си казват : не си правете чернова на изпитите .. само ключови думи и план .. аз дори при тренировките мин.год се старах да изключа минимална черновата да я скъся до план ,ключови думи и няколко изречения сигурно ,които са ме затруднявали ..
Runaway11 благодаря , че разказа подробно .. определно ще ни е от полза!!Също и за проверките ,които трябва да направим - адски от полза ще са!!!![]()