- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници ;)
И ти се оплакваш от такива въпроси?На нас по биология ни дават да развиваме по десет въпроса.Тоест на един въпрос напиши целия урок.Кой знае от колко време не сме правили тестове.Първоначално написано от Tiin
Ами...ние правихме преговор на съвсем различни неща...Първоначално написано от Nikolcheto24
Тази вечер са концертите на X-Factor <3
Стискайте ми палци днес , че ни връщат входните по англ.ез![]()
Айййй даа <333 ще се гледат задължително! и утре има x-factor , но какво ще правят си нямам и на идея![]()
![]()
Днес направих изходните нива от миналата година по Български език и Английски , защото днес са ни входнитееСтискайтее палци
![]()
btw някой може ли да ми каже каква е разликата м/у `will` и `going to``![]()
![]()
Will-Когато говорим за факти в бъдещето или за неща в бъдещето които вярваме че са верни. I'm certain he will do a good job.
Be going to- Ако гадаем за неща в бъдещето базирани на доказателства.
Be careful! You're going to spill your coffee
Супер мина понеделника и днес. Правихме тестове по Биология, География, Музика и Информационни технологии. На всички се справих за 6. Само по Биология беше доста труден, имаше 2 модула, един със заграждане, друг със свободни отговори, общо 40 задачи. На него ще имам не по-малко от 5,00. Та така.
Момиче съм!
"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън
Ууу, суперПървоначално написано от TheBeatles
г-гата по биология (класната) ни отложи входното за утре
![]()
: ))
Днес правихме по физика и не мисля ,че ще си харесам резултата .. нищо не бяхме преговаряли и нищо не помнех![]()
Утре имаме по История... и идея си нямам какво ще правя,защото аз нищо не помня,а преговор не сме правили...
Ние пък утре ще правим... А аз съм много зле със тия формули и изчисления...Първоначално написано от babyy123
Момиче съм!
"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън
Ъъъ и формулите ли ще ги има...аз абсолютно нищо не помня...Първоначално написано от TheBeatles
Мале,Малее как сее притеснявам за Историяяятаа стискайте палци....
Искам вече входните да свършват,да ни ги раздават и да се свършва...
Охх, недей да честитиш изобщо, защото скоро ще трябва да правим нова .. нали на 100 страници се прави новаПървоначално написано от Tiin
..
Моето контролно по физика минаа .. не мисля, че ще имам мн добри резултати .. беше тест от 12 въпроса .. имаше задача с движение ..
Не се шашкайте за физиката... още нищо не сте видели!![]()
И мойто по физика мина ... и Вени също беше 12 въпроса да не ни е едно и също било?![]()
Ауу бтв имам 5 по англ ..отдъхнах си!! има само 1 или 2 6-ци в класа , така че мисля , е съм се справила добре![]()
Е,миналите седмокласници си седяха до 400-таната страницаПървоначално написано от wenii
![]()
Стискайте палци днес по История,че не знам и аз от къде мога да уча![]()
освен някакви тестове в интернет друго не се сещам, но стискаме палци \/
Ох,мерси сега там видях някакви години от интернет...:
Ако някой все още не го е правил може да са му полезни :
1834-Първата българска фабрика,създадена от Добри Желязков
1866-Първата българска ЖП линия Русе-Варна
1804-Възстание на сърбите за отхвърляне на турската власт
1821-Възстание на гърците за отхвърляне на турската власт
1762-Създаването на „История славянобългарска” от Паисий Хилендарски
1824-Създаването на „Рибения буквар” от д-р Петър Берон
1825-Създаване на габровското училище от Васил Априлов
1840-Създаването на първото девическо училище от Анастасия Димитрова в Плевен
1844-Първото българско списание „Любословие” от Константин Фотинов
1846-Първия български вестник „Български орел” от Иван Богоров
1824-Отстраняване на врачанския метрополит Методий
1844-Срещата на Неофит Бозвели и Иларион Макариополски и началото на организираните действия с/у Гръцката патриаршия
1860-3 април „Българският Великден
1870-28 фенруари султан Абдул Азис издава ферман,с който признава българската екзархия
1835-Велчовата завера,приключила неуспешно
1841-1843-Браилските бунтове завършили неуспешно
1862-Създаването на „Добрудетелната дружина”
1858-„План за освобождението на българия” създаден от Георги Раковски (1821-1867)
1862-Първата българска легия
1867-„Привременен закон за народните горски чети” или новия план на Раковски
1867-Четите на Панайот Хитов и Филип Тотю,минаващи през Стара планина-разгромени
1868-Четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа,жестоко разгромена на връх Бузлуджа
1869-Създаването на Български Революционен Централен Комитет (БРЦК)
1872-Вътрешната революция е разкрита и Васил Левски(1837-1873)е заловен и осъден на смърт
1876-14 април-Събранието в местността Оборище и решението за началото на възстанието-1 май 1876
1876-20 април-Началото на възстанието,поставено в Копривщица
1876-20 май (1 юни)-Воиводата Христо Ботев е убит .С това се слага край на Априлското възстание
1877-12 април-Русия обявява война на Турция.На 15 юни воиските и влизат в България през Свищов
1877-9-11 август-Битките при Шипченския проход,завършили с успех.На 10 декември обсадение Плевен пада в руски ръце.На 4 януари 1878 генерал Гурко освобождава София
1878-Санстефанския мирен договор (3 март),Берлинския конгрес (юни-юли)България е разделена
1879-10 февруари-Първото Учредително събрание,проведено в Търново.5 юли-първото българско правителство,с министър-председател Тодор Бурмов.
1881-27 април-Князът уволнява правителството.На 1 юли в Свищов депутатите гласуват исканията на княза “седем години да управлява с укази”.
1883-6 септември-Князът се отказва от пълномощията си.През 1894 правителството е оглавено от П.Каравелов
1878-(лятото) В Македония и Румелия се създават гимнастически дружества „Единство”,в които бъдещите възстанници
1878-5 октомври-Въстанието в Кресненското дефиле-разгромено
1886-1887-"Българска криза"-На 9 август 1886 г. група русофили извършват държавен преврат,свалят княз Александър и го изпращат към границата.Стефан Стамболов го връща на престола,но под руския натиск князът се отказва.
1887-25 юни-България избира нов княз без съгласието на великите сили-Фердинанд Сакс Кобург Готски
1894-18 май-Князът приема оставката на Стефан Стамболов и съставя правителство на чело с Константин Стоилов.През лятото на 1895 Стефан Стамболов е убит.
1885-6 септември-Съединението на Източна Румелия с България
1885-2 ноември-Начало на Сръбско-Българската война.Победа за България.На 19 февруари 1886 Букурещкия мирен договор възстановява границите на сърбия,завзети от българите
1893- октомври-Създаването на Вътрешна Македоно-Одринска революционна органицация(ВМОРО)
1903-2 август-Илинден,започва въстанието в Македония.На 19 август-Преображение започва въстанието и на тракийските българи.Въстанието е жестоко разгромено
1908-22 септември-Обявяване на Независимостта на България
1909-6 април-В Истамбул е подписан договор,с който султанът признава Царство България
1912-29 февруари-Сключване на Балканския съюз(България,сърбия и Гърция)
1912-5 октомври-Начало на войната
1913-17 май-Подписване на Лондонския мирен договор
1913-16 юни-Начало на Междусъюзническата война(Втората балканска).На 28 юли е подписан Букурещкия мирен договор,според който за България остава Пиринския край и Родопите
1914-юли-Началото на Първата световна война.България се включва към Тройния съюз
1918-29 септември-България излиза от войната победена.На 3 октомври цар фердинанд се отказва от трона в полза на сина си Борис
1919-27 ноември-Ньойския мирен договор,подписан от Александър Стамболийски.
1923-9 юни-Извършен е държавен преврат,правителството е свалено,а Стамболийски е убит.Новото правителство е ръководено от проф.Александър Цанков.
1925-16 април-БКП взривяват църквата "Света Неделя" в София
1926-1931-Управление на Демократическия сговор,начело с Андрей Ляпчев.През юни 1931 начело на държавата излиза Никола Мушанов
1934-19 май-Новия преврат.Правителството е свалено и новия министър-председател и кимон георгиев.Деветнадесетомай ите не получават подкрепата на царя и скоро подават оставка.Начело на държавата застава Цар Борис 3 и чак през 1938г. има нови избори.
1939-1 септември-Начало на Втората световна война.На 1 март 1941 България отново се присъединява към Германия.
1943-28 август-Цар Борис III умира и се сформира регенство тъй като престолонаследника е твърде малък.
1944-СССР обявява война на България,а на 9 септември ОФ(Отечествен фронт) извършва държавен преврат и взима властта.Комунистите имаш повече власт в ОФ.
1946-15 септември-България е обявана за "Народна република".
1962-Тодор Живков на чело на държавата.
1989-10 ноември-Краят на комунизма!
Успех, Ани![]()
П.С. нашето контролно по биология и днес се размина![]()
класната днес отсъства и за това
![]()
Нашите входни по всичко минаха,обаче само 2 са върнати ... НЯМА ДА ИМАМЕ ВХОДНО ПО ХИМИЯ И ФИЗИКА !!![]()
![]()
По история,преговорих на 2на3 там каквото госпожата ни беше казала да запишем (като план в тетрадката - преговор) и изкарах 5,20
Сега,тея 2те новите формули по математика ги взехме и до сега си писах домашното
Абе не е чак толкова трудно ... Успявам да съчетавам нещата ДООСТА добре
![]()
A woman`s heart is a deep ocean of secrets ...
Аз забравих да се похваля, че имам две шестици по изобразително ..едната на рисунка, другата на оформяне на тетрадка
![]()
![]()