.
Отговор в тема
Страница 93 от 134 ПървиПърви ... 4383899091929394959697103 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 301 до 2 325 от общо 3345
    Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от monsi_0220 Виж мнението
    Абе я аз да попитам ако има някой разбирач по български, че нещо тая година много ни прецакаха с една заместничка сме цяла година нищо не правихме... та да попитам какво имат в предвид като кажат обяснете какво внушава израза примерно "тъжен празник" какво трябва да се напише?
    Първото, което ми хрумва...

В разказа "По жътва" от Елин Пелин оксиморонът "тъжен празник" показва съпричастността на селяните към чуждото страдание и скръбта им от смъртта на Пенка. Животът на тези хора, "напатени и настрадани", не е лесен, защото природата нищо не им дава даром. Тя взима и своите жертви. Жертвата трябва да е особено скъпа за общността. В този случай тя е Пенка. По време на погребението и, полето е пусто като че ли всички са на някакъв празник, на който не биха искали да присъстват.

П.П. Съжалявам, ако има пунктуационни и правописни грешки. ;]]
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Oo,я не се напрягайте последните дни ! Само ще си провалите оценките.Математика за 2 дена не се учи.Ще си напрегнете мозъците и после едно голямо НИЩО от умора.
    Аз иначе имам 22 верни от 25,понякога 23,понякога 24 или 25.Зависи.Забелязах напоследък (понеже тази седмица само тестове правих),че нивото ми само се занижава,от много натоварване.Затова утре и други ден НИЩИЧКО няма да пипна,само ще си прочета някой неща по литература и това ще е !
    A woman`s heart is a deep ocean of secrets ...

Охх, днес ни раздадоха служебните бележки, аз да взема да се падна и на двата изпита в една и съща стая... От една страна, е хубаво да си с повече хора, които познаваш, но от друга старна като ги знам съучениците ми какви са ксерокси, направо не знам . Оказа се, че съм с едно момче от нашия клас по БЕЛ ли, мат ли, и той ми вика: "Да учиш, чу ли?" Отвърнах му: "Аз няма да уча заради теб!!!". А после по ФВС ме нарита с топка няколко пъти! Ами, че така си е де, аз да не ходя на изпити заради тях, нали се борим за места, как ще им дам да препишат, то е все едно доброволно да си дам мястото... И ми викат пък някои момичета: "Аз, ако бях умна колкото теб, щях да дам на всички да преписват" Мдам, много би било умно... ццц... И другите се мъчат да ме увещават. Като излязохме за ФВС, следващия час, от другите паралелки бяха накацали по прозорците, тъй като знаеха, че ние ще научим последни къде ще сме, и като завикаха: "Ехооо, в кои стаи ще стееее" и после като завикаха моето име: "Абе, ти, тая... ъъъ как се казваше, а, да, Кристина, къде ще сииии" и една съученичка, полу-туркиня, голяма клюкарка и много силно вика, лесно се пали, а седи до мен , се провикна: "1, 1". О, божеее, сякаш някой я беше питал!!! Направо ми идеше да я убия! Иначе, просто не знам как ще се разделям с класа... може да сме имали и лоши спомени, но 7 години, са си 7 години, все пак!!! Ох, слава богу, мама и тати утре отработват, и затова тази вечер ще ме си в Раднево! Всеки уикенд и ваканция обезателно си ходим на село, аз много, много обичам да си ходя на село, и ако не ми предстояха изпити, щях да съм тъжна, че не си отиваме. Но сега това означава още малко време за решаване на тестове и за споделяне на мъката в нашето страхотно форумче! Утре следобед ще си ида на село, а сега ще спечеля малко време, днес и утре, да решавам. Хайде, успех на всички! И без паника, иначе нищо не става! А ако преписвате, ще ви хванат, неизбежно е, така че по-добре разчитайте на себе си. Безполезно е от мамене! А, и ще ви кажа част от нещата, които днес министъра, според думи на братовчед ми (12 клас, също ще кандидатсва), ето какво ми писа, цитирам ДОСЛОВНО: "Ще ни обискират, после да спрат нета в близост до сградите,да вземат телефони, може и да заглушават телефони" Та, така. Да се притесняват преписвачите. Който ще си решава честно, това не го тревожи

Btw, как ми е правописа? А пунктуацията? Айде, да минават и да се свършва, че направо ще се побъркам вече от притеснение

Апф, хора, аз съм на уроци уикенда представяте ли си ;х ама сигурно няма да ходя.Няма вече какво да ми кажат.Викат ни в 9,30 в даскало и по бел съм сама, а по мат съм с две съученички, едната ми е бфф и не мисля, че ще имам проблеми.Най-важното за мен е, че най-големия идиот от класа ни не е в мойта стая!!Йес бе!

А при вас има ли я тая върховна тъпотия да се учи в дните за изпити по обществени и природни науки?

anonymousx не се навивай така.Не е края на света! Откъде си? Можеш да се местиш и след 8 клас, нали знаеш.

ОО бтв, сега прочетох на Silver flower мнението и е страшно права - много е важно да не помагате на НИКОЙ, колкото и да го обичате тоя човек и да искате да изкара!Изпита е със състезателен характер и това значи доброволно да си отстъпите мястото!Не бъдете идиоти и не си подарявайте мечтаното училище на някой друг, защото ако този някой ви заеме мястото ще си биете главата в стената, ама ще е късно!
    Последно редактирано от SunT : 05-18-2012 на 18:24

Голям фен Аватара на wenii
    още малко
    : ))

Повече от фен Аватара на Challenger
    Пиша за пръв път в тази тема. <3 Радвам се, че попаднах на свестни хора при разпределението по стаите. Има един преписвач, но той не ми е проблем.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Silver_flower Виж мнението
    Охх, днес ни раздадоха служебните бележки, аз да взема да се падна и на двата изпита в една и съща стая... От една страна, е хубаво да си с повече хора, които познаваш, но от друга старна като ги знам съучениците ми какви са ксерокси, направо не знам . Оказа се, че съм с едно момче от нашия клас по БЕЛ ли, мат ли, и той ми вика: "Да учиш, чу ли?" Отвърнах му: "Аз няма да уча заради теб!!!". А после по ФВС ме нарита с топка няколко пъти! Ами, че така си е де, аз да не ходя на изпити заради тях, нали се борим за места, как ще им дам да препишат, то е все едно доброволно да си дам мястото... И ми викат пък някои момичета: "Аз, ако бях умна колкото теб, щях да дам на всички да преписват" Мдам, много би било умно... ццц... И другите се мъчат да ме увещават. Като излязохме за ФВС, следващия час, от другите паралелки бяха накацали по прозорците, тъй като знаеха, че ние ще научим последни къде ще сме, и като завикаха: "Ехооо, в кои стаи ще стееее" и после като завикаха моето име: "Абе, ти, тая... ъъъ как се казваше, а, да, Кристина, къде ще сииии" и една съученичка, полу-туркиня, голяма клюкарка и много силно вика, лесно се пали, а седи до мен , се провикна: "1, 1". О, божеее, сякаш някой я беше питал!!! Направо ми идеше да я убия!

Нагли пишлеменца. ;]] И аз имах подобен проблем, но след като ощипах въпросното пишлеменце подобаващо (той си го просеше, повярвайте ми), вече ми е по-спокойно. Надявам се да не съм в една стая с някои хора. Днес като раздаваха бележките, всички почнаха с това "В коя стая си, в коя стая си?", а аз не се заинтересувах къде са другите... Егоистично от моя страна. Днес буквално изнасях лекция през междучасието на тема "Защо да НЕ преписваме на матурите?". Радвам се, че повечето от класа са разбрани хора. Дано следващата година да попадна в подобен клас.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

dreamwalker - късметлийка.Аз толкова съм се притеснила,че не ми се яде,ама изобщо ! Днес съм яла само една принцеса и мюсли,нито вечеря,нито нищо.Така както съм го подкарала към лошо вървят нещата.

Град
    Dreamland
    Bebzgirl, ще почиваш ли последните 2 дена преди матурата по БЕЛ или ще преговаряш?

Абе, то момчето си има голям потенциал, но като не учи достатъчно... Не, че не е от силните ученици, ама ей така, да е закачи с мен. Той риташе топка към мен, дано не нарочно, защото се бях облегнала на стената на училище, и всички момчета почнаха да ме обиждат, направо ми причерня! Дааа бе, няма да им дам да преписват, то ще си е лудост... Извинете ме за дъългите мнения, но като почна и нямам спиране, просто дотолкова ми е дотегнало вече от тия преписвачи, че направо нямам думи. Те са адската наглост, разбирате ли, ох, дано ни се паднат по-строги квестори, които да не дават да се преписва, ТРЯБВА НЯКОЙ ДА КОНТРОЛИРА ТЕЗИ УЧЕНИЦИ, иначе горко им на силните ученици, ще бъде язък за знанията и труда ни да препишат от нас. От миналата година ми викат: "О, Крисиии, ама ти си добричка, ще ни дадеш да преписваме на външните, ПЛС, ПЛССС". С всяка следваща тяхна молба ми стават все по-долни и по-долни. Помня, на външното в 4ти клас, много искаха всички момичета да препишат от мен. Обаче аз не им дадох и после толкова време ми се сърдиха след теста, сякаш аз бях преговаряла до 1 през нощта заради тях! Ами, да са си учили пък, в крайна сметка! Вярно, че и аз се поотпуснах тази година малко, от пубертета ли - не знам, но това не означава, че не уча! Продължавам да уча, макар и да не решавах много извън училище тестове, поне съм учела уроците и съм внимавала много, имам много хубави оценки, и съм доволна, сега минат ли тези изпити, ще се поуспокоя малко, ще си почина 1 ден и тогава подготовка за външните по останалите предмети. Btw, някой спомена за ОКСИМОРОН - хмм, не сме го учили и мисля, че и в учебника го няма, така че бихте ли ми обяснили какво означава термина. Предварително благодаря!

bebzgirl, успокой се, панирането само ще намали резултата ти. Деня, репди изпита се наспете ПОНЕ 8 часа за по-добри резултати, раздвижете се преди изпота, разбудете ума си, хапнете зареждаща с енергия здравословна храна, плодове и плодови сокове, може да помиришете малко лавандула, тя успокоява, да кажем преди изпита да вдъхнете малко от нежния й релаксиращ аромат, но пък не знам дали не приспива. Е, сега, вие няма да се мариновате в мириса й, просто за успокоение мъничко. Да не ви видят квесторите
    Последно редактирано от Silver_flower : 05-18-2012 на 19:50

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Silver_flower Виж мнението
    Абе, то момчето си има голям потенциал, но като не учи достатъчно. Не че не е от силните ученици, ама ей така, да е закачи с мен. Дааа бе, няма да им дам да преписват, то ще си е лудост... Извинете ме за дъългите мнения, но като почна и нямам спиране, просто дотолкова ми е дотегнало вече от тия преписвачи, че направо нямам думи. Те са адската наглост, разбирате ли, ох, дано ни се паднат по-строги квестори, които да не дават да се преписва, ТРЯБВА НЯКОЙ ДА КОНТРОЛИРА ТЕЗИ УЧЕНИЦИ, иначе горко им на силните ученици, ще бъде язък за знанията и труда ни да препишат от нас. От миналата година ми викат: "О, Крисиии, ама ти си добричка, ще ни дадеш да преписваме на външните, ПЛС, ПЛССС". С всяка следваща тяхна молба ми стават все по-долни и по-долни. Помня, на външното в 4ти клас, много искаха всички момичета да препишат от мен. Обаче аз не им дадох и после толкова време ми се сърдиха след теста, сякаш аз бях преговаряла до 1 през нощта заради тях! Ами, да са си учили пък, в крайна сметка! Вярно, че и аз се поотпуснах тази година малко, от пубертета ли - не знам, но това не означава, че не уча! Продължавам да уча, макар и да не решавах много извън училище тестове, поне съм учела уроците и съм внимавала много, имам много хубави оценки, и съм доволна, сега минат ли тези изпити, ще се поуспокоя малко, ще си почина 1 ден и тогава подготовка за външните по останалите предмети.
    Наистина ще е жалко ако не попаднем на строг квестор. Жалко за тези, които са се скъсали да учат през годината. ;]]
    В нашия клас всички в класа са умни и учат, обаче незнайно защо мен ме смятат за най-най, та искат да подсказвам. Това не мога да си го обясня. Вярно е, че имам много отлични оценки, обаче ми се струва малко нечестно толкова да се подценяват. О, да и когато имам петица по нещо - ахкания и охкания в класната стая. Това вече сериозно започва да ме изнервя.

Ще почивам.Такъв човек съм,че като се пренатоваря и блокирам,а точно това ми трябва най-малко.Само дето уикенда и събота,и неделя имам сутринта уроци по БЕЛ,ама ние ще преговаряме,няма да ме товарят.

Смърт за тия бе !! Аз попринцип съм доооста буен характер,търпя,търпя,ама избухна ли,гледай кво става.Един път,когато едно момче ми налетя на бой,го бушонирах и ходеше с подуто око няколко дена.Оттогава да видите дали някой ме е пипнал,хихи. :Д Така че шанс да се случи това при мен,няма.
    Последно редактирано от bebzgirl : 05-18-2012 на 19:58

SunT, да мога и след 8-ми клас, но не искам да седя тук. Още повече, че сега ще останат само тъпаци, след като другите кандидатстват. Ще съм сама и ще е още по - зле.
    Аз се моля за поне 4 на изпита по математика, повече не ми трябва! По БЕЛ ще хвана 5 сигурно.. Само трябва да си науча литературата, че произведенията малко ми куцат.

Silver_flower оксиморона е когато се съчетават две несъчетаеми по смисъл думи - ужасно съм щастлив, тъжен празник, страхотна гадост и тн.. Имах и още примери, ама съм забутала тетрадката от уроците в стаята..

ХОРА помогнете - от колко са пустите изпити!? Нас 100 г-жи казват 8,30 8,45 9,30 и вече тотално се обърках! На кой да вярвам!? Ами ако в 9,30 вече е късно и не ни пуснат при положение, че класната ни го е казала?
    Последно редактирано от SunT : 05-18-2012 на 20:53

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    В нашето училище бих споделила какви са били квесторите от преди 2 години назад: На набор 96 им дали да си четат отново текстовете за втори модул, на набор 97 се паднало на едно познато момиче майка му, което помогнало на доста деца. Тази година знам, че ще са от Кюстендил и от по-горен курс само. И се надявам на техникуми, нещо екстри, малко да е лабаво. Споко, има начин никой да не препише от вас, стига да искате. Именно и аз заради това не се притеснявам. Момичето, до което седя, уж се води на ниво 5ица, а мога да ви кажа, че на елементарни задачи по математика блокира, да не говорим по български, ако е сама, съм се басирала, че е изкарала 3ка! И само се разбира там с мен да съм си бутнала листа настрани, пък... Ще си го бутна, ама друг път. Гледай си работата. Цяла година си имаш вземане-даване с мен, напоследък започваш да ме изнервяш достатъчно, че не мога да се съсредоточа от теб, а сега ще ти решавам и тестовете. То понеже е така ще ги обстреляш отговорите, само с едно ставане до тоалетна или с един поглед. Ще помагам единствено на едно (две по математика) момичета, защото знам, че цяла година са се трудили, помагали са ми и ако е възможно, ще го направя- те го заслужават, защото са отговорни. Стига с това негативно мислене обаче. Току-що ставам от сън и ми е още весело, няма да си разваляме настроението.
    Последно редактирано от FuckingFreak : 05-18-2012 на 21:03
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Не се депресирайте душици. Моя набор (96) и без преписване и учене влязоха където поискаха, защото набора беше много малък, следователно при по-малко кандидатстващи хора, приемаха и ученици с по-ниски оценки. Добре намазаха.

Иначе, не си блъскайте главата в уроците. Дайте си поне 1 ден почивка. Не давайте да преписват от вас, не се притеснявайте, и успех ви желая

Цитирай Първоначално написано от SunT Виж мнението
    Silver_flower оксиморона е когато се съчетават две несъчетаеми по смисъл думи - ужасно съм щастлив, тъжен празник, страхотна гадост и тн.. Имах и още примери, ама съм забутала тетрадката от уроците в стаята..

ХОРА помогнете - от колко са пустите изпити!? Нас 100 г-жи казват 8,30 8,45 9,30 и вече тотално се обърках! На кой да вярвам!? Ами ако в 9,30 вече е късно и не ни пуснат при положение, че класната ни го е казала?
    Много благодаря за информацията! Та, изпита е от 10ч, но нас ни викат ок 9:30, а по радио-точката съобщиха, че трябва НАЙ-КЪСНО 9:45 да сме дошли, но аз ест ще дойда по-рано от това, не в последната минута естествено.

Голям фен
    Изпитите са от 10:00 , но на нас ни казаха 9:30 да сме там най-късно - т.е. към 9:15

Относно изпитите по прир. науки , общ. науки и англ. език ..

Директора и г-жите ни казаха ,че ще има такива . Мои приятелки от други у-ща също потвърдиха това . Но в сайта на МОМН пише ,че няма да има поне през тази година ( http://www.mon.bg/news-home/2012/12-...NVO-7klas.html ) - има само за зрелостниците след 12 клас .

Та в край на сметка ще имаме ли такива тестове , или не ?

Цитирай Първоначално написано от Xriis.. Виж мнението
    Изпитите са от 10:00 , но на нас ни казаха 9:30 да сме там най-късно - т.е. към 9:15

Относно изпитите по прир. науки , общ. науки и англ. език ..

Директора и г-жите ни казаха ,че ще има такива . Мои приятелки от други у-ща също потвърдиха това . Но в сайта на МОМН пише ,че няма да има поне през тази година ( http://www.mon.bg/news-home/2012/12-...NVO-7klas.html ) - има само за зрелостниците след 12 клас .

Та в край на сметка ще имаме ли такива тестове , или не ?
    Xriis ще има такива.На 29 е по география и история,на 30 е по англ.език,а на 31 по химия,физика и биология

Нас ни викат в 9.00 часа най-късно,за да можели да ни пуснат по стаите ала-бала :д.

Xriis - ще имаме такива тестове.На 29 ще е по История и География.ЩЕ бъде един тест с 15 въпроса от едното и 15 от другото.На 30 е по английски и на 31 е по химия,биология и физика там пак ще е 15 въпроса от едното,другото и третото.

Иначе аз по БЕЛ се паднах с една много добра фр,така че може и да и помагам,защото знам ,че го заслужава.По математика съм с едни много тъпи момичета от моя клас и вчера само ми викат:Ще помагаш нали ? Ехо,ние сме в една стая ще ни помагаш нали. :хххх Обаче няма да ги огрее.Вчера директорката ни каза ,че ако някой ни пречи и иска да му подсказваме да я викнем веднага и тя щяла да му анулира работата.Аз още в началото ще ти предупредя да не ме питат и да си му правят сметката ,ако ми пречат.И да ви се похваля вчера на частните по БЕЛ правихме един преразказ и имам 34 от 35 много съм доволна от себе си . Айде още 1 ден и :х Успех на всички и само шестици да има :*

Wikito, бравоо ! Иначе нас ни викат от 10 без 20 най-късно ..лелел още малко .. охх .. нека да минава всичко :X

Уф бе.. щях да решавам задачи за движение, защото съм все едно никога не съм ги учила, но не мога да се накарам просто... Ще ходя да чета най-важното за автори и произведения и после ще се занимавам с математика, че така ми се спи.. А най-тъпото е, че изобщо не се притеснявам.Толкова равнодушно си мисля "остава само 1 ден.. бля бля.." че не е истина.

Цитирай Първоначално написано от SunT Виж мнението
    Уф бе.. щях да решавам задачи за движение, защото съм все едно никога не съм ги учила, но не мога да се накарам просто... Ще ходя да чета най-важното за автори и произведения и после ще се занимавам с математика, че така ми се спи.. А най-тъпото е, че изобщо не се притеснявам.Толкова равнодушно си мисля "остава само 1 ден.. бля бля.." че не е истина.

леллелле, същото е и при мен ..

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    О, да и когато имам петица по нещо - ахкания и охкания в класната стая. Това вече сериозно започва да ме изнервя.
    Мен ме питат дали ще ме накажат като имам петица голям смях пада

Здравейте,имам един въпрос : Ако допусна правописни грешки в изпита по БЕЛ,например в тезата, ще ми отнемат ли точки?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си