тъй де xD права си, изобщо не съм обърнала внимание (bebzgirl)
puahaaaa, наистина зависи от гимназията, а и от паралелката. Например в Сливен е така: В Езиковата се взима от дипломата един път оценката по математика и един път по БЕЛ, а от изпитите се взимат по два пъти от математиката и от БЕЛ. В ПМГ се взима три пъти оценката по математика от изпита и един път по БЕЛ(пак от изпита), а от дипломата се взима оценката по математика и другата оценка зависи от паралелката. Ако е английски с биология се взима по биология от дипломата, ако е математика с информатика или информационни, или нещо такова, се взима оценката по БЕЛ от дипломата, ако е с география (не знам как е точно паралелката) се взима по география оценката. В Хуманитарната пък една от оценките е по история или по география от дипломата, зависи от паралелката и т.н. За строителния и за Художествената се полагат допълнителни изпити, ама те отдавна минаха. И така, трябва да проучиш, макар че ако изкараш добри оценки на изпитите няма няма значение къде ще кандидатстваш - навсякъде ще те приемат ^.^
bebzgirl, сега ще те потърся, аз съм ARottenMonster