Това,което ще прочетете е втора част от интервюто на Харолд Розентал през 1976 г, съветника на сенатора на САЩ.
След това интервю той е убит !
Ще го продължа в 2 части,защото форума е ограничен до 10 000 символа .

-Г-н Розентал,когато истината бъде публикувана, излезе наяве, разпространи се и стане известна на хората, какво очаквате хората по света да ви направят на вас – евреите ?

– Мислех, че вече сме свършили интервюто.

– Аз съм също замесен в това и този въпрос изисква Вашия отговор.

– Ние вече свършихме, Уайт,а Вие отново ме разпитвате.Аз вече Ви дадох "скрижалите", а Вие искате още.Но няма значение, вие и без това няма да разберете защото сте християни!

– Вие ме осъждате защото съм християнин? Мислех, че това няма отношение към интервюто?

-МИШНАХ !

– Какво казахте?
Какво означава това?
На английски ли говорехте?

– Казах…МИШНАХ

– Бихте ли го казали по букви, моля?

Розентал изрича (M-I-S-H-N-A-H) и набързо казва, че това е свързано с нещо фундаментално от Талмуда.

– Нека не се спираме върху това. Доникъде няма да стигнем.Освен това ние вече свършихме с интервюто.

– Страх ли Ви е да отговорите на въпроса, който Ви зададох?

– Кой, по дяволите, си мислите, че съм аз…
Не ме е страх да отговоря на какъвто и да е Ваш въпрос, но аз вече Ви дадох достатъчно информация, за да напишете цяла книга.

– А аз не Ви ли платих за интервюто така, както се бяхме споразумяли?

– Да, разбира се, но Вие искате повече. Добре. Вие искате моето мнение за това какво ще си помислят хората по света, когато историята вече е написана.

– Е, аз не зададох точно така въпроса, но продължавайте.

– Не давам и пукнат грош за това, какво ще си помислят хората. Освен това, когато и да стане това и Вие, и аз ще бъдем вече мъртви по това време.Това удовлетворява ли Ви?

– Сред моите записки има два или три въпроса, на които Вие още не сте отговорили, а единият от тях е много важен.

– Какъв е той?

– Историята за шестте милиона евреи, за които се твърди, че са били кремирани или въобще избити от нацистите.

– Какво Ви интересува по този въпрос?

– Знаете ли кой или коя еврейска организация съчини тази огромна лъжа?

– Не знам нищо за нейната автентичност. Както и да е.Не мисля, че това е толкова важно.

–Вие знаете повече от това.А какво да кажем за младото поколение, което израства, вярвайки в тази огромна лъжа?
И Вие казвате, че не било важно!

– Това беше продукт на войната.Всички знаехме, че Хитлер мрази евреите, така че някой някъде е измислил да преувеличи неимоверно бройката.И сега ние знаем, че много, много евреи са избити от нацистите.

– Сигурен съм Вие знаете, че когато избухна Втората световна война, в цяла Германия бяха останали по-малко от 250 000 евреи.Стотици хиляди бяха вече напуснали Германия преди това.

– Е, и ?
Какво от това?
Както вече казах преди това, евреите са най-умните хора на света! Така че някой е измислил една голяма цифра и тя постепенно е нараствала докато е достигнала до цифрата ШЕСТ МИЛИОНА избити евреи.
Ние контролираме новините и средствата за масово осведомяване.
В противен случай хората щяха да разберат истината за тази голяма лъжа.

– Вие ,само така,набързо се докоснахте до това чудовищно престъпл…

-Моите хора са научени да вземат предвид и да обръщат внимание на думите на нашите учители, а не на думите на вашите хора и закони.

– Вие живеете в САЩ.Наш дълг е да спазваме законите на нашата страна.Ващата религия ви учи, че можете да дадете показания под клетва в полицията,но ако клетвата не ви удовлетворява,вие можете наум да я отхвърлите.Аз имам копие от еврейски документ, наречен Kol Nidre ("всички клетви") и съм доказал неговата автентичност.Kol Nidre (означава – "всички клетви") може да се намери в Талмудската книга Nedarim (Клетви) и се рецитира всяка година в синагогите в Деня на опрощението. Тя позволява всички бъдещи задължения, клетви или обещания, които един евреин може да даде, да бъдат смятани за недействителни, невалидни, опростени и без последствия за него. Това позволява на евреите да лъжат, покваряват,мамят,увърт...

– Е, не всички евреи практикуват този номер с клетвите, сигурен съм.

– Но те го правят нали, с одобрението на равините?

– До известна степен. Когато е полезно за съответния индивид.

– Това не е ли грях?

– Може би изглежда така според вашия начин на мислене.Аз ви казах–Вие и аз сме различни.Ние сме различни хора.Нашите вярвания са различни. Ние сме възпитавани така от много векове, така че за нас това не е грях да кажем или обещаем нещо под клетва и да не го изпълним.Това е нашето учение.

– До сега не бях задал най-важните въпроси...

–Слушайте, ако искате да продължим,трябва да знаете, че моето време струва пари.Ние направихме уговорка с Вас, а Вие удължавате това интервю без разумна причина.Вие имате интервюто на касета и помнете, че сме се споразумели да не правите презапис на самата касета и да я разпространявате при никакви обстоятелства. Записа трябва да бъде унищожен !
Ако не го спазите това условие, ние ще Ви отрежем топките.

– Кои НИЕ ?

– Ако не сте умен ще разберете.Но предполагам,че не искате проблеми,както и аз не искам.Спазете нашето спарозумение и никой няма да пострада! А сега дайте ми останалата част от парите.

– Възнамерявам да спазя споразумението между нас така ,както сме се разбрали, и Вие имате моята честна дума, че този запис ще бъде използван само за представянето в писмен вид на това, което казахте.По това няма недоразумение.Ние се споразумяхме и аз ще удържа думата си.Ще си получите парите след минутка.

– Аз имам приятели.Ппознавам много хора. Не искам те да четат неща, които се приписват на мен, а които аз не съм казал.На мен въобще не ми пука какво ще си мислите Вие или някой друг.

– Ние се разбрахме напълно в това отношение.Сега моля, един въпрос.

– Казвай.

– Вие сигурно трябва да сте учили по време на Вашето обучение, или пък да имате някакво лично усещане ,или разбиране за това КОГА и ЗАЩО започва тази история,че евреите са "богоизбрания народ".

–Да,ние сме богоизбрания народ.

– Вие наистина ли го вярвате?

– Може би аз ще Ви обясня.Или пък Джейк би могъл да Ви даде по-добър отговор…

– Джейк ?

–Джейк Джавитс,Вие го знаете–моят колега.Той е човекът ,за когото работя и е много умен. Много.Неговият отговор може би би бил по-полезен за Вашето проучване.

–Аз искам Вашият отговор.

–Вие и ние всъщност имаме различен Бог.

–И това ли е отговорът на въпроса, че евреите са "избрания народ"?

– Ние сме избраните.Ние сме учени на това още от детството.

–Това е уклончив отговор.Вие много добре знаете какво имам предвид като Ви задавам този въпрос.И не вярвам на Вашето обяснение.

– Не ми пука дали вярвате.

– Вярвате ли вие евреите, че Иисус Христос е бил евреин?

– МАМКА МУ !
Нали няма отново да се връщаме на това?Нали вече говорихме по тази тема.

–Това беше преди да е включен касетофона.Не мисля, че успях да запиша Вашия отговор на този въпрос.

– Е, аз не мога да отговоря за всички евреи.Предполагам, че питате в какво вярват евреите по света?

– Да.

–Ами Джейк би Ви отговорил по-добре от мен.

– Аз не искам отговорите на сенатор Джавитс по каквито и да са въпроси.Искам Вашия отговор.

– Знам какво търсиш. Още от самото начало знам.Както и да е.Вие и ние сме толкова различни.Вие сте от друго тесто.Вие не сте като нас.Не е тайна, че ние не ви уважаваме.

– Имате предвид само нас "християните"?

- Не ,всички вие – неевреите.Всички вие сте наши врагове.Когато бях малко момче, много малко, ни учеха много мъдро.Преди много векове, когато евреите са били преследвани в почти всяка страна и изхвърляни от толкова много страни, някои от правителствата, не мога да си спомня точно дали на Франция или на Испания, са поискали евреите да се кръстят и да станат християни, за да не бъдат изгонени от страната.

– Да, спомням си, че съм го чел това много пъти.

– Франция ли беше или Испания?

–И двете, но живо си спомням историята на кралица Изабела в Испания – колко търпелива е била тя с евреите, винаги оправдаваща ги поради липса на доказателства, когато са били обвинявани за стореното от тях, докато очите й най-накрая не се отворили напълно за техните лъжи и измами. Но моля Ви, продължете.

-Както и да е, евреите по това време имали един много мъдър водач равин и неговите съвети били зачитани по целия свят.Той казал, че евреите трябва само да се правят на християни, да се престорят че са станали такива, и да изчакват своето време, като междувременно правят истинска саможертви, ако се наложи.Ние винаги сме готови да жертваме хиляди евреи в замяна на това да ръководим цял свят !
Някои евреи бяха жертвани, за да може да се продължи пропагандата за "преследването".Това е една малка цена и в това няма нищо лошо.Аз бях учен, че ние, евреите, трябва да ставаме адвокати, за да можем да контролираме и държим изкъсо в ръцете си съдилищата и дори съдиите, ако разбира се, те самите не са евреи. Трябва да ставаме лекари, учители и водачи във всички църкви – и тази цел вече е постигната. Аз го казах и преди, ще го кажа и сега–ПЪЛЕН КОНТРОЛ, НАД ЦЯЛ СВЯТ !
Ако е възможно и преди да съм умрял.Много сме добри в това да държим вас, неевреите, объркани.Ние създаваме объркването.Вие не сте глупав.Знаете, че ние евреите успяваме защото сме единни.Ние умираме един за друг, ако е необходимо.Ние щедро се финансираме един друг,затова е разбираемо как управляваме не само в САЩ.Ние направляваме външната политика на САЩ,НО СМЕ СУПЕРПРАВИТЕЛСТВОТО НА СВЕТА.Това достатъчно ли е?

(Само да вмъкна тук една снимка на страница от еврейски алманах от 1919 г,където се четат неща като бъдещ Холокост,германци,война и 6 милиона убити евреи !Ето ви снимката,доказваща,че всичко отново е предварително дирижирано от евреите.Само и да кажа,че думата Холокост е еврейска,а не германска и означава пренасяне на жертва към Бог Молеш.