.
Затворена тема
Страница 6 от 6 ПървиПърви ... 23456
Резултати от 126 до 142 от общо 142
    Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от redbul2
    Да.Абсолютно не на място е примера ти. Чуждици е едно,а азбука която е написана от нас за самите нас е нещо съвсем друго. За чуждици по-добре изобщо да не говорим. По-добре се запитай в съвременния български,български ли са думите. Аз преди мислех,че да. Докато един ден не отворих речника по френски език,джобен формат на баща ми. За почти всяка френска дума имаше наша аналогична. Е? Нали не смяташ,че французите са взели думите от нас? Остава да е обратното. Това че целия наш език е от побългарени чуждици,за които дори не предполагаме че не са наши.Това няма нищо общо с азбуката ни. Нито тя ти е виновна за лошото икономическо състояние. по-скоро е точно обратното. Болните мозъци,драскащи на маймуница и шльокавица,точно тези болни мозъци са виновни за лошото състояние на нещата.
    Какво го мислите толкова, не мога да разбера. Причината за неграмотността на българина се състои в три неща:
    Първо - основното училище не се взема на сериозно от по-голямата част ученици, да не говорим, че много учители не стават за преподаватели или не се мъчат заради ниски заплати.
    Второ - родителите не обръщат никакво внимание на децата си, а трябва, от първи до трети клас ако не си научил основните неща от рода на кога се пише "с", кога "със" и т.н., значи си загубен. След това просто започваш да правиш елементарни грешки, защото не знаеш елементарните правила.
    Трето - игране на много игри. Преди цял ден навънка бяха всички деца, сега седят по компютрите и играят цс да кажем. Там освен на шльокавица на друго не се пише. И съответно като свикнеш на латиница, после трудно се свиква писането на кирилица, камоли пък да намериш къде е всяка буква (което не е хич трудно, но в началото е объркващо). Някои дори не се старят да пишат грамотно, ами просто каквото излезе от клавиатурата това е.
    МОМЧЕ

Мега фен
    Или някои други са карали до 4ти клас и после са отишли в чужбина да учат ,много интересно,не мислиш ли ?

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от dunce
    Да не би само във фитнеса да се изпотява човек? Стига сте ми лалали за тоя фитнес, разбрахме вече колко сте корави и колко вдигате. Потвал се, ама седиш на едно място нали?

А ти ми говориш за някакво си потване, избийте си от главата, че фитнеса е единственият тежък спорт, и всички ние, които не ходим там, не знаем какво е болки и потене.
    Дървени философи колкото щеш. Когато завършиш средното, запиши да следваш право или философия. Ти си завършен юрист. Не. Ти си роден юрист. Ще станеш адвокат номер едно на планетата.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от DownloadVirus
    Или някои други са карали до 4ти клас и после са отишли в чужбина да учат ,много интересно,не мислиш ли ?
    Аз говоря за хора, които пишат три изречения с 30 грешки. Не знам дали можеш да влезеш в замунда, но там от 600 коментара само 50-100 са грамотно написани. Тука в тийн проблем сякаш е добре, но аз влизам само в 1,2 раздела, другите не знам как са, може и да е зле положението там. Между другото наистина издребнях със забележката ми към теб, ти все пак си пишеш грамотно.
    МОМЧЕ

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от loveca777
    А аз все още не съм усвоил добре писане на БГ, ЗАЩОТО ВЕЧЕ ТИ КАЗАХ ,ЧЕ БЯХ СВИКНАЛ ДА ПИША НА БЪЛГАРСКИ С ЛАТИНСКИТЕ И СЕГА МИ Е ТРУДНО НА BG. kapish?
    Е хубаво де,как ти писаха тогава оценка по-голяма от 2 по БЕЛ? Защото ти си на практика функционално неграмотен. Щом не можеш да пишеш на български,това е неграмотност. Как получи диплома за завършено основно??? А куриозът е,че някой може да драска тук дори с китайски йероглифи,а не може или се затруднява на собствения си език. Разбира се,той може да си пише на китайските йероглифи.Аз пък си имам своя азбука и не съм длъжен да чета тия йероглифи. Тъй че ако търси съвет,няма начин да го получи,защото в беге сайтове написано на чужди езици не чета.
    ОО не къде извърташ нещата бе?
    БожеееееЕЕЕЕЕЕ
    ГОВОРЯ ЗА БУКВИТЕ НА КЛАВИАТУРАТА, НЕ ЗА ЗНАНИЯТА МИ ПО БЕЛ
    Не , не ти въобще не схана за какво споря с теб , но хайде да спрем ,че е ...

Banned Мега фен
    КАЗВАМ,ЧЕ БЯХ СВИКНАЛ ДА ПИША НА КОМПЮТЪРА С ЛАТИНСКИ БУКВИ - БЪЛГАРСКИ ДА ИЗЛИЗАТ
    Например пиша W - излиза В
    А сега трябва да натисна L - за да излезе В , смисъл малките букви на клавиатурата да гледам
    И не съм още научил кое копче и точката
    За тава не поставям точки в изреченията си !

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dunce
    .
    Трето - игране на много игри. Преди цял ден навънка бяха всички деца, сега седят по компютрите и играят цс да кажем. Там освен на шльокавица на друго не се пише. И съответно като свикнеш на латиница, после трудно се свиква писането на кирилица, камоли пък да намериш къде е всяка буква (което не е хич трудно, но в началото е объркващо). Някои дори не се старят да пишат грамотно, ами просто каквото излезе от клавиатурата това е.
    ТОЧНО
    Като бях малък свикнах с латиницата и за това ми е по-лесна!

Повече от фен
    писането на български с латински букви( т.нар.шльокавица) е като писане с лайна по стената-чете се ,но не е приятно..
    а фактът,че ние като нация сме дупедавци е известен отдавна-за справка ,"криворазбраната цивилизация"..
    оправдания винаги ще се намират-тва му било трудно,онва му било трудно..
    поколението става все по неграмотно,а самочувствието му все по високо-защо ли ?...зачитането на постигнатото от други-се омаловажава..
    докъде стигнахме-ето например,на мен един тийнейджър ми обяснява колко е велик на 17,почти на 18 години,колко е умен,и напред с материала-а какво е постигнал досега?? а сам какво е направил??...
    пропуска факта че такива като мен ,на неговата възраст са пазили границата ни..що ли ??ами такива са били годините,за да може той да спинка спокойно..и на същите години са видели война,ама не по телевизията..и на толкова са били шампиони някъде си ..да ,но това няма значение ,важното е че еди кой си младеж има 6 по биология..което автоматично го прави номер едно...да не говорим как смразява всички с поглед...защитника на слабите,скрит зад анонимния си ник на супергерой
    и тъй като на мен ми писна да се дракам с неосъзнати млади хора,които не знаят пикае ли им се чука ли им се смятам да помълча..
    само дет не знам що все ми набиват -фитнеса тва ,фитнеса онва...от всички май само вируса е фитнесманиак-аз съм много далеч от фитнеса,виж други спортове са ми слабост..

колко съм отворен наживо -мога да демонстрирам ,и не на тийнейджъри...тва го правех като бях на 13...
    всъщност май с това се занимавам всеки ден ,да показвам разни неща,на разни хора,да ги уча на някви си нещица,и да им давам правилен път в живота-ама понякога случвам на такива които знаят всичко,разбират от всичко и са готови да се впуснат в живота щот имат 6 по еди какво си ...еееех,да беше толкова лесно ..
    но да,трудно е да обясниш това на 17 годишен ,който е тестостеронова бомба и който живее с мисълта-аз съм най велик,останалите да го д@хат...
    ще мине малко време,ще порастнеш...обади ми се след това ,пак да ми кажеш колко си напред с материала..
    или още по добре-ако си от пловидв мини през някоя от моите зали ,да ми го обясниш наживо-няма да те пляскам,ще си говорим за биология ,химия или каквото там смяташ че разбираш най добре ...навит ли си
    вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..

Banned Мега фен
    Навар ние учим тази година Криворазбраната цивилизация
    И да ти кажа ,че писането на латиница не е по-лошо от писането на кирилица с допусната грешка на всяка една дума

И предлагам, който е твърдо против латиницата - да пише напълно правилно на кирилица, да гледа за всяка една пропусната точка, запетайка и да следи за главни букви
    Иначе се губи смисъл

Супер фен
    И предлагам, който е твърдо против латиницата - да пише напълно правилно на кирилица, да гледа за всяка една пропусната точка, запетайка и да следи за главни букви
    Иначе се губи смисъл
    Там е работата и големият абсурд,че феновете драскат изключително неграмотно на латиница. Писна ми да чета неграмотно изписване на български думи на латиница. Просто бедата не е една,че някои драскат на латиница. В повечето случаи драскат крайно неграмотно. Понякога дори не се чете надрасканото и само те си го четат.

Banned Мега фен
    На латиница няма как да се пише грамотно , и колкото дa искаш
    Младото поколение е свикнало да прави много добри съкращения на думи и изрази , които вие по-старите не ги разбирате..

NMZ - Не ме занимавай

DDZ - де да знам
    mn - много
    И още много подобни ...

Супер фен
    На латиница няма как да се пише грамотно , и колкото дa искаш
    Правилното писане е във връзка с четенето. Има си нещо наречено "зрителна памет". Когато не четеш книги,няма как и да се научиш на грамотно писане. А с латиницата май много лесно се прикрива неграмотното.
    За добър правопис трябва повече четене на К-Н-И-Г-И. Това което някои си въобразяват,че в нета има кой знае каква информация е ... нямам думи просто. Нека някой отвори една специализирана книга,примерно техническа или историческа. И тогава ще говорим каква информация дава нета.
    А уважаваният от всички нас dunce,който смята учебника по биология в средното за последна инстанция,нека отвори дори само един учебник по физиология за НСА,спортните академии и тогава пак ще говорим. Това,което има в учебника по биология е една хилядна или милионна от цялата информация по темата. Всичко е суперопростено и съкратено. Ако отвориш само от любопитство един учебник по медицина в книжарниците и библиотеките,може после да говорим по същество.

Banned Мега фен
    Четенето художествени книги не помага само за грамотността на писането, но и за развиването на художествените ти качества , за които хора искат да пишат съчинения, разкази , пътеписи и тнт
    А dunce според мен искаше друго да каже
    Само един учебник по биология , да кажем за 8 клас ,защото за 10 е доста по-труден - има само 1 , 2 листа за хранителния режим, а и повече да са пак е минимална информация
    dunce ИСКАШЕ да каже ,че знанията за фитнеса са ЕДНО в живота и не определят умствените възможности на човека
    И аз мога да тръгна да ви разказвам за дивечознание , дивечоразвъждане , ловно законодателство - а вие да ми не знаете нищо, а аз да се мисля за бог.....

Мега фен
    Четенето художествени книги не помага само за грамотността на писането, но и за развиването на художествените ти качества , за които хора искат да пишат съчинения, разкази , пътеписи и тнт
    А dunce според мен искаше друго да каже
    Само един учебник по биология , да кажем за 8 клас ,защото за 10 е доста по-труден - има само 1 , 2 листа за хранителния режим, а и повече да са пак е минимална информация
    dunce ИСКАШЕ да каже ,че знанията за фитнеса са ЕДНО в живота и не определят умствените възможности на човека
    И аз мога да тръгна да ви разказвам за дивечознание , дивечоразвъждане , ловно законодателство - а вие да ми не знаете нищо, а аз да се мисля за бог.....
    Ей богохулник такъв,"Бог" се пише ВИНАГИ с главна буква!

Banned Мега фен
    ве религиозни ми
    Първо не определям ,че говоря за Бог Христос
    Второ го казах като метафора
    Ходи в раздел религия
    И Бог не обича много хора, които гледат само визията си - надявам се ,че не си от тях

Мега фен
    ве религиозни ми
    Първо не определям ,че говоря за Бог Христос
    Второ го казах като метафора
    Ходи в раздел религия
    И Бог не обича много хора, които гледат само визията си - надявам се ,че не си от тях
    Хаха,момче не ми говори за религия,защото тук в училищата дори не учите такъв предмет В Гърция учат от 2ри клас

Няколко дена не чета из раздела и пак същите истории заварвам.
    Audio ergo sum

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си