.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 63

Тема: Призив...

Hybrid View

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от smiirnoff
    Искам един хубав отговор. Защо всички трябва да са слаби?
    А защо трябва да са дебели ? За да съществуват думи като наднорменно тегло, атеросклероза, висок холестерол, диабет и т.н ?!

Живеем в едно дебело общество, където дебелите хора са толелирани и често съжалявани и имам чувството, че слабите скоро ще бъдем изселени или линчувани !

Цитирай Първоначално написано от koshtramba
    Цитирай Първоначално написано от TeenSpirit
    Koshtamba, не всички имаме кумири.
    Наистина от спора смисъл няма.
    на две съвсеем крайни мнения сме.
    Съгласна с теб само за това, че наистина някой по-пълни момичета не се обличат подходящо.
    Тогава защо направи темата?

Smirnoff, както доброто е добро по необясними причини, така и слабото е добро по същите тези. Калокагатия, кво да се прави.
    А ти щом задаваш този въпрос... задай си въпроса колко пъти си искала да изглеждаш по-слаба? И сега си отговори? Истината е някъде там!
    Не се обиждий, но мисля че изказването ти е изключително глупаво.Не само слабото е "добро" има някой хара, на които им отива да са по-закръглени, а пък и не е важно как изглеждаш а, как се чувстваш.

Момичета, никой не е се е изказал против слабите, нито пък целта на темата е да съжаляваме пълните и дебелите.
    Ако не сте схванали смисъла на темата искам да ви кажа, че коментарите ви досега бяха напълно излишни .

Супер фен Аватара на dead_princess
    Това оправдание с едрия кокъл въобще не важи, щото и моят таз е широк, но въпреки това съм слаба

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Rebirthing , айде не се изказвай неподготвена. Бахти простотиите дето наръси. Диабета е при дебелите, нали тъй викаш ??? То първо диабетите са на типове и второ, да речем се роди новородено с диабет, кво сигурно има наднормено тегло, а?

А относно холестеролът : http://www.lekar.bg/news-127/info-33...id=127&id=3397

Та отиди се информирай малко. Още повече, че слабите също имат заболявания на костите, на червата, на сърцето и други вътрешни органи, анорексия, болимия и т.н. Така че не ми говори, че теглото говори за болести!

Teenspirit много добре схванах смисъла на темата и съм напълно съгласна.

Имам и още един призив, този път напъно сериозно- бъдете перфекционистки, грижете се за външния си вид, но не оставяйте развитието на мозъка си на заден план
    Както се казва- красотата е до едно време .

Цитирай Първоначално написано от Rebirthing
    Цитирай Първоначално написано от smiirnoff
    Искам един хубав отговор. Защо всички трябва да са слаби?
    А защо трябва да са дебели ? За да съществуват думи като наднорменно тегло, атеросклероза, висок холестерол, диабет и т.н ?!

Живеем в едно дебело общество, където дебелите хора са толелирани и често съжалявани и имам чувството, че слабите скоро ще бъдем изселени или линчувани !
    Толерирани мисля, че искаш да кажеш?
    И не, не са толерирани. Отвсякъде бълват критика и хули срещу тях.
    А защо пък трябва да са слаби? За да има думи като анорексия, булимия ... о, и само да вметна, че висок холестерол имат и слаби хора. Информирайте се малко.
    И за къв чеп сте тръгнали всички да критикувате дебелите и слабите хора. Ама вас к'во ви интересува какви са? Само знаете да хулите и да критикувате дебелите/слабите и наляво и надясно да дърдорите колко е грешно да си дебел/слаб. Аре моля ви се, вземете се стегнете. Толкова лошо повлияват такива хора като вас ... с непрестанни укори срещу хората с различна от перфектната фигура.
    И к'во половината са се загрижили за неродените си деца и за бъдещите си съпрузи. Все едно знаете как ще мислите след 5-10 години... Перспектива 100 про.

Супер фен Аватара на pressiana
    Страшна болест си е бОлимията, верно.

TeenSpirit, разбирам защо си пуснала тази тема.
    Много от заблудените момиченца обаче няма да ти схванат сарказма.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от mimsssssss
    Така че не ми говори, че теглото говори за болести!
    Естествено, че говори за болести! Дебелите хора имат повече сърдечни и ставни проблеми. Да не е едно и също дали тия колене носят 80 килограма или 55?

Съгласна съм обаче, че това с диабета е голяма глупост, защото няма нищо общо с теглото.

Мега фен Аватара на koshtramba
    Цитирай Първоначално написано от TeenSpirit
    Имам и още един призив, този път напъно сериозно- бъдете перфекционистки, грижете се за външния си вид, но не оставяйте развитието на мозъка си на заден план
    Както се казва- красотата е до едно време .
    Мисля, че стигаше само да вметнеш да са перфекционисти, другото е излишно. Но мерси поне, че ме подсети де, аз за други неща започнах да мисля...

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    pressiana Нямаше какво да кажеш, че ми правиш забележка за правописа... много колоритно
    На гръцки е Βουλιμία, така че предположих че и на бг ще е така, защото е медицински термин. Еми не знам как се пише

Пантерке, не защитавам дебелите. Но оценявам правото на избор кой как да си живее живота и всеки трябва да си го търси това право. Не намирам за нужно някой да плюе дебелите и да казва какви недостатъци имат, тъй като същият брой мога да ги изредя и при кльощавите.

Супер фен Аватара на pressiana
    Признавам, не съм запозната със заболяванията, които се причиняват от наднормено тегло ..

Повече от фен Аватара на Steff9423
    Да се изкажа и аз...
    Още от самото начало на живота на планетата винаги е оцелявал водещия вид,по-силния,по-умния или по-привлекателния.
    Не само хората но и животните често биват толерирани според външния си вид,няма нужда да ви давам примери...
    Колкото и да ни се иска да накараме хората около себе си да погледнат отвъд корицата,всички рано или късно правим същата грешка,да съдим по корицата.
    Всички сме правили коментари от сорта"тя е много дебела-тя е супер слаба-тя е грозна.." и никой не може да отрече този факт,дори и да не го правим често го правим.
    Даже мога да използвам един майтап който измисли един мой приятел "Мразя хора които мразят другите без причина..." Или "Аз не критикувам никой,но ми писна от хора които критикуват други..Трябва да спрат защото ме дразнят много.."..Надявам се някой да схване какво иска да кажат тези изказвания..
    Мразим да бъдем съдени,критикувани и наказвани заради това което сме.Мразим да чуваме обидни думи относно себе си,но всички сме го правили,дори и да ни се е струвало безобидно..
    Знам че авторката няма точно това в предвид,тя се опитва да каже че някои прекаляват,не се замислят и нараняват жестоко.
    Но не са виновни само тези чийто живот се основава само на една цел-критикуването на другите,но и тези които не спират да се водят по мнението на околните,на хора които не ги познават и никога не слушат това което им казват хората които са се осмелили да погледнат под опаковката и са успели да открият истинската красота.
    Трудно е да не се повлияем от чуждото мнение в днешно време,всички са съдени най-напред по външния си вид."ПО дрехите посрещат,по ума изпращат!"
    Но само искам да кажа..Да приемаш чужди критики не е лошо,до тогава когато знаеш как да ги използваш в своя полза..
    People just can't stop making others hurt..They always smile when you cry,and they like to wash their hands with your tears.

Град
    София
    mimsssssss - извинявай, но съм изчела достатъчно за да знам какво причинява наднорменото тегло.
    Говоря за диабет тип 2, а както показват повечето статистики 70 - 80% страдащи от този тип диабет са с наднормено тегло и затлъстяване, но може би това е някакво нелепо съвпадение ?!
    А холестерола бива "добър" и "лош", като най-често добрия е понижен, а лошия повишен. И тъй като съм се информирала достатъчно, заповядай тази статия за холестерола от същия сайт :
    http://www.lekar.bg/news-129/info-11...стерол/

Болестите са свързани най-вече със стрес, начин на хранене и с генетична предразположеност.

smiirnoff - Ти всъщност колко анорексици виждаш ежедневно ? Явно са доста щом смяташ, че НЕ е по-добре да си слаб.

Rebirthing, всяко едно кльощаво момиче на улицата може да е анорексичка.
    А ти ако имаш някакъв специален начин за разпознаване може да споделиш.
    И защо не спирате да мелите едно и също, не знам !
    Аз харесвам слаби тела, никога не съм имала нищо против някой, просто защото е слаб.
    Не знам толкова ли грешно се изказвам ?!

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Какво толкова се юрнахте всички да спорите? В крайна сметка важно е човек как се чувства в СОБСТВЕНОТО си тяло!
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Град
    София
    TeenSpirit - всяко слабо момиче ли трябва да е анорексично ?

За мен анорексията е това:
    http://media.onsugar.com/files/image...le-star861.jpg

Мега фен Аватара на HexGirl
    Град
    niderlandia
    TeenSpirit - всяко слабо момиче ли трябва да е анорексично ?

За мен анорексията е това:
    http://media.onsugar.com/files/image...le-star861.jpg
    не всяко слабо момиче е анорексичка но може и да е
    Не знаем какво се случва в главите на хората нали .
    Хора гледате толкова грешно на нещата . Ама толкова ,толкова.

А TeenSpirit не се нерви няма смисъл
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

пхаха не мога повече... всеки един коментар ли трябва да пояснявам ??
    МОЖЕ, а не ТРЯБВА !!!
    Това означава, че всяка една толкова слаба, има потенциала да е анорексичка !
    Ако трябва го прочети 15 пъти, докато схванеш .

HexGirl, много си права ! Вече напълно се уверих, че се така.
    И ако някой от модераторите прецени, да се чувства напълно свободен да я заключи или изтрие.

smiirnoff - Ти всъщност колко анорексици виждаш ежедневно ? Явно са доста щом смяташ, че НЕ е по-добре да си слаб.
    Най - много ме дразни фактът, че изопачавате думите на хората. Покажи ми моля те къде написах, че е по - добре да си дебел?

Град
    София
    Вие изобщо какво разбирате под анорексия ? Въпроса ми е насочен главно към HexGirl .
    Наистина не знам какво се случва в главата на момичето от снимката, но какво значение има това ? Тя ако ще може и за дебелана да се мисли, но тялото и е достатъчно показателно !

Мега фен Аватара на HexGirl
    Град
    niderlandia
    Вие изобщо какво разбирате под анорексия ? Въпроса ми е насочен главно към HexGirl .
    Наистина не знам какво се случва в главата на момичето от снимката, но какво значение има това ? Тя ако ще може и за дебелана да се мисли, но тялото и е достатъчно показателно !
    Анорексията е психическо заболяване Достатъчно съм запозната по въпроса .
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

Темата изобщо не е 'Слабо или дебело'.
    Става въпрос за критикарите и тия, дето им се връзват.За тия, които не разбират какво значи собствени предпочитания общо взето.Едните си налагат вкусовете като закон, другите ги приемат като такъв ... И като постигнат вида, поставен като правило, минават в критикарския отбор - и всичко се разширява, и разширява, и разширява.Е, има си ги отчаяните, депресирани човечета, които не са успели.Но в крайна сметка всички са жертви на стереотипа.
    Щеше да бъде добре да осъзнавахме, че идеите ни за хубаво трябва да прилагаме и изпълняваме само върху себе си, без никакви коментари за отсрещното тяло, облекло и прочие.Щеше да е добре да не взимаме предвид нападките и оценките, да можем да отсяваме нашата от чуждата критика за нас самите.За съжаление нещата са пуснали корени не от вчера и за да има промяна се налага осъзнаване на голям процент от човешкия род.И все пак темата ме радва, все от някъде се започва, хубаво е че има хора, които са амбицирани да си махнат границите в съзнанието и преценяването на другите.

Мега фен Аватара на Josefinne
    Град
    FoReVeR LoST
    Самозадоволяването помага на нервите!
    I have the thin line between
    destruction and creation
    drawn through me.

For that
    I am cursed to never feel the peace in rest
    and to find
    new begginings in my restless soul.

I will never get the approval of the people
    that are close to me,
    but I hope to get it from a greater power.

For that
    I accept myself the way I am today
    and hope to find
    the strenght to do the same tomorrow.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си