- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- кола маска
Здравейте, тъй като не съм много за позната с кола маската. Имам няколко въпроса за нея. Как точно се приготвя /твърдата по-точно/ в смисъл като се разтапя, само трябва да я поставя в някакъв съд или трябва да слагам и още нещо и трябва ли да си взимам и някакви хартиени ленти или нещо от сорта или се издърпва с пръсти. Извинете за тъпата тема ама както казах по-горе не съм много запозната с този метод. Благодаря ви предварително за информацията!
+1Първоначално написано от Rebirthing
От домашната кола маска нищо не става! (поне при мен)
Честно казано не съм голям фен на козметиците и затова искам да се пробвам сама, а пък ако не стане не губя кой знае какво.
Течната се топи, твърдата се мачка с ръце.![]()
Течната не я топли прекалено много, казвам ти го от личен опит. За нея трябват ленти, за твърдата - не. Тя се залепя директно в/у кожата и се дърпа самата кола маска, доколкото знам. Аз съм пробвала само течна.
Защо не си вземеш готови ленти Вийт или Дева?![]()
^ Мислела съм и за ленти ама не знам. Може би съм останала с впечатление, че с кола маска ще ми е по-лесно и удобно. А от къде се взимат тези ленти?
от аптеката или от големите вериги - Била, Кауфланд ...
попринцип тези на Вийт струват скъпо, а и свършват бързо така че..не бих ти ги препоръчала. По-добре отиди веднъж-два-три пъти на козметик да видиш как се процедира и после опитай сама вкъщи
It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted
Студената се мачка с ръце, но първо я дръж в хладилника за известно време. Иначе като се стопли става лепкава и не можеш да отлепиш опаковката от нея.
И бъди търпелива, докато не се стопли достатъчно, не успява да хване никакви косъмчета. Но после поне при мен маха почти всички.![]()
Не си фен на козметиците или просто се притесняваш ? Тези хора всичко за виждали ! Споко...
Иначе кола маската може да бъде топла или студена.
Кола маската на Вийт е на лентички, затоплят с с търкане между ръцете, но на мен лично за краката една кутийка не ми стига, а и обезкосмяването не е особено трайно.
Топла кола маска ако си вземеш ще трябва да я затоплиш в микровълнова или на водна баня, обаче ще ти трябват шпатули и лентички.
Ами то лентите СА кола маска.Първоначално написано от iceeepr
Продава се в 3 вида - на ленти, топла и студена. Може би като за пръв път е най-добре да вземеш ленти, за да не се мъчиш толкова.
Чувала съм, че 30мин. преди кола маската е добре да се пие 1 аспирин, за да намали болката. Аз нямам проблеми, затова не пия, но ако долният ти праг на болка е по-нисък, те съветвам да го направиш..
А ако не ти се дават толкова пари за ленти Вийт, вземи Дева. Вийт даже според мен са по-смотани. Но все пак ти си прецени![]()
Днеска си купих ленти за депилация ама честно казано почти нищо не стана, може би защото лентите не бяха кой знае какво. Тези на Дева горе-долу на каква цена са, защото не мода да ги намеря из интернет.