Цитирай Първоначално написано от Rebirthing
Вегетарианците и веганите не сме измрели до сега, така, че не виждам кое ни е небалансираното. Не мисля, че трябва да се тъпча с протеин за да се храня "балансирано" . Когато намаля въглехидратите, получавам кетоза, показват го дори изследванията ми.
Олиото рафинирано милион и двеста пъти, не знам какво изобщо дава на организма...

Спирам до тук, иначе темата ще се превърне в поредната "За" и "Против" вегетарианството.
Мисля, че отдавна е ясно, че хората които не ядем месо, не сме нито хилави и слаби, нито болни, нито сме на смъртно легло.
Писах, че е трудно, не че е невъзможно. И протеините и въглехидратите и мазнините са важни за организма, а още по-важно е тяхното съотношение в храната. Прекаляването, както и липсата на което и да е от тях, разваля баланса и храненето става небалансирано. Този баланс се запазва още по-трудно при мъжете, защото ние имаме нужда от повече протеин, поради по-развитата мускулатура.
И да, мислех да добавям за незаменимите аминокиселини, но са ме изпреварили. Все пак да допълня като съвет за вегетарианците - на ден използвайте поне два различни източника на протеин, за да си набавяте нужните незаменими аминокиселини.
п.п. забравих за олиото. То и да е рафинирано, пак си съдържа растителните мазнини. Просто няма другите полезни микроелементи. Аз затова си взимам от Карфур шарлан (студенопресовано, нерафинирано олио) по 4 лева литъра. Верно малко по-скъпо е, но така или иначе стига за доста време, а вкусът му е много приятен. Отделно на салатите слагам зехтин, или олио от грозде