.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Моята история :l

Здравейте! Искам да споделя и моята история и съжалявам , и да , знам , че има много такива теми .
    Така, на 13 години съм, в класа ми има непрестанен физически и психически тормоз над мен, само 'приятелките' ми не се причисляват към тази група.. Имам сестра-близначка, разнояйчни сме, и въпреки че аз съм по - голямата тя ме манипулира и ме използва. Знам , че не трябва да говоря така за сестра си, но съмжертва на постоянни 'побои' и обиди всекидневно, въобще не ме оценява като характер, постоянно ми набива в главата, че едва ли не съм боклук и с всеки изминал ден 'стопява' и малкото самочувствие, което ми е останало. Постоянно ме комплексира , заради това, че нямам перфектно тяло като нейното и т.н. И не само тя -ежедневно целият ми клас и почти всички, които познавам не се опитват да ме опознаят , защото нямам перфектно тяло . Изключения са тези , които общуват с мен, заради самата мен , а не заради сестра ми или за да ме навият да им подскажа на някой тест.. От много време се опитвам да отслабна, но нямам желанието и нагласта , а и дори и да имам сестра ми ме саботира умишлено, защото може би усъзнава , че това е едно от нещата, в които ме превъзхожда . Момчето, което харесвам от вече почти година , разбира се, харесва нея, но в началото го разбирах аз бях сдуханата, дебела, грозна сестра с ужасна къдрава коса , а тя беше манекенката.. Но за тази една година се промених много - вече в обкръжението ми много често ми казват , че имам голямо самочувтвие , даже над нормата, изправям си косата всекидневно , като цяло мисля, че изглеждам добре(като изключим фигурата ми). Но отново не изглеждам в очите на хората както искам. Сега ще кажете , че не трябва да ми пука за хорското мнение? Но колкото и пъти да съм се опитала да го игнорирам, толкова пъти не се е получвало. Друг фактор , заради който непрестанно търпя обиди е, че съм много чувствителна . Доста често се е случвало да плача в училище и много обиди понасям заради това. Но единственият начин да привлека вниманието на майка си върху себе си , е да се разплача, защото явно чрез сълзи ди 'изливам' чувствата след като няма никой , който да ме изслуша. Многократно съм правила опити да споделя с някого как се чувствам, но винаги ми се изсмиват в лицето, дори и майка ми.

Сега 'приятелките ми' - сигурно общуват с мен , само заради това, че им изкарвам оценките, но правя това, за да има някой , за който да съм важна , въпреки че знам, че ме използват.. Дори и от тях получавам подигравки, заради фигурата си..

Единственото нещо, което ми доставя удоволствие в училище, е че учителите (някои) ме оценяват и смятат , че имам потенциал и го развиват.

Единствената ми роднина, която ме оценява , е баща ми. Но с него се виждам веднъж месечно за по 1 час..

Случвало се е да ми кажат, че съм много 'печена' и че ако съм слаба и малко по-нечувствителна ще съм перфектното момиче.

И от всичко това аз намирам 'утеха' пред компютъра и в яденето..

Супер фен Аватара на scrooper

Re: Моята история :l

Цитирай Първоначално написано от becauseofy0u
    Случвало се е да ми кажат, че съм много 'печена' и че ако съм слаба и малко по-нечувствителна ще съм перфектното момиче.

И от всичко това аз намирам 'утеха' пред компютъра и в яденето..
    Ето ти го отговорът. Ако искаш тормозът да спре, решаваш и се променяш!
    Няма цял живот да си в сянка, я! Това с яденето и компа го забравяш!! Ползваш ги без да прекаляваш! Намираш си хоби, излизаш, тренираш "нечувствителност", което е просто начин на мислене. Не се филмираш от някакви патки и патоци в даскало. Имаш основните условия за живот.
    Всичко останало си зависи от тебе. Ако искаш промяна, трябва да си готова на "жертви".
    always late but worth the wait!

Супер фен Аватара на badsector
    На 13 си, което ти дава прекрасен шанс да изградиш бъдещето си както ти си искаш. Като начало спри да си изправяш косата. Първо, самата процедура е вредна и след време ще ти оредее. Второ, правата коса още повече подчертава закръгленото тяло. И трето, къдравите коси са много по-секси. Освен това, вземи се захвани с някакъв аеробен спорт. Ще стегнеш тялото, ще засилиш метаболизма и ако спазваш правилна диета, ще отслабнеш. Отгоре на всичкото се калява и духът. Иии предполагам си нулева кръвна група. Затова за теб скорбялата и другите бързи въглехидрати са още по-вредни отколкото за другите. Премахваш от менюто си белия хляб (желателно е всичкия хляб), ориз, картофи, всички сладки неща (вафли, торти, пасти и т.н. сещаш се) и преминаваш на сурови/варени на пара зеленчуци, млечни продукти (чисто прясно мляко може и да не ти допада), яйца и чисто(!) месо, без да има мазно, т.е. филета. Махаш солта и пиеш много вода (забележи вода, не кола, фанта, или какъвто и да било газиран боклук). Постепенно ограничаваш количеството храна, като в никакъв случай (!) не стоиш с празен стомах и не гладуваш. Закуската е най-важна, след това храненето през деня. Вечерно време, след около 7 часа, караш само на нискокалорични зеленчуци, съдържащи основно вода (в този сезон са домати и краставици).
    Направи нещо добро за тялото си, за да се прииска на душата ти да заживее в него!

Извинявай ,но и ти си си виновна.
    Сама казваш ,че нямаш 'желанието и нагласата' ,а после се оплакваш?! Е, явно положението не е чак толкова лошо, колкото го изкарваш. Като не ти харесва..промени го, няма как някой друг да го направи вместо теб. Ако ли не, просто свикни с мисълта и намери начин да компенсираш с нещо друго.
    Опитай се да мислиш по-позитивно, като цяло. Всеки път ,когато се усетя ,че се държа като лигла (главно като се хвана ,че се самосъжалявам) си мисля ,как това не е най-лошото ,което може да ми се случи и няма смисъл да се тормозя ,заради неща ,които ще отшумят в близкото бъдеще. Мисля за всичко ,за което имам ,а на много други им липсва.
    За 'чувствителността' ..сигурна ли си ,че не се опитваш да привлечеш внимание и да предизвикаш съжаление чрез плачът си в училище ,така както правиш с майка си? Все пак винаги можеш да се скатаеш някъде ,когато ти се прииска да си излееш мъката. Няма нищо лошо да си поплачеш ,стига да го правиш за себе си. И аз съм чувствителна ,но не съм тръгнала да цивря пред хората. На пръстите на едната си ръка мога да преброя случаите ,в които съм плакала ,дори пред най-близките си. Все пак е натоварващо ,малко или много, и на никой нормален човек не му е приятно да е свидетел на такива сцени.
    Не си единственото пълничко момиче на този свят. Вярно е ,че не е приятно ,но това не би трябвало да ти попречи да си имаш истински приятели. Едва ли причината е само във външността ти.
    Ти си на 13. На тази възраст подигравките са нещо напълно нормално и ще видиш ,че с времето повечето ще престанат. Горе главата и им покажи ,че по никакъв начин не ти влияят ,дори всъщност да не е така.

Супер фен Аватара на ccdesigns
    Започни да тичаш редовно, не порпускай час по ФВС (физическо), бий два шамара на сестра ти и всичко ще се оправи Може и една лека диетка да си направиш, но не е препоръчително точно около тази възраст, защото трябва да си набавяш всичко нужно Обаче задължително намаляш тестено и сладко.
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

Виж, всичко е на психическа основа.За мен, ако имах сестра, при това близначка, щеше да бъде най-гадният удар нейните подигравки.От нея се очаква да е с теб, не срещу теб.Което означава да и теглиш майната.Дръж се с нея както тя с теб.Дай и малко от нейното лекарство срещу комплекси.Спри да се излагаш умишлено като плачеш.Това влошава нещата.Не се чувствай слаба, защото сестра ти примерно не е нищо повече от теб, квото и да си мисли тя.Тялото не е всичко.Огледай се в огледалото и виж хубавите си черти.Установи как се харесваш и спри да гониш вида на сестра си.Разнояйчни сте, все пак.Не показвай на хората че ти пука.Опитай да станеш по-твърда.Не говоря да започнеш да псуваш наред и да биеш малките деца.Просто не ги отчитай идиотите около теб, покажи им че си човек.
    Физическият тормоз е друг въпрос.Кажи на учителите, на баща си, дори на майка си.Спри да им подсказваш на тия тъпаранари.Като са тъпи няма ти да ги движиш, я.
    ХРАТАНА НЕ Е УТЕХА!Това го забравяш!Тя ти докарва повече проблеми отколкото успокоение.Ако със сестра ти имате отделни стаи - почваш си гимнастика, пускаш си музика и мърдаш.Ако те притеснява сестра ти да гледа "жалките" опити и нямате отделни стаи - дебни я когато не е вкъщи например.Правиш коремни преси, клякаш...Вземаш се в ръце.И моето тяло не е перфектно но от горе-долу средата на тази година никой нищо не ми казва, защото просто не ми пука, пък и започнах да отслабвам.Имам си самочувствието, не ги чувам като говорят глупости и това е.Преди бях леко пълното момиче със суитчера.Вече съм като всички други - аз и нищо повече.Просто сменяш начина на мислене.
    Вариант е да се преместиш в друг калс и да започнеш на чисто с първите впечатления.

Надявам се аз, също на 13 btw, да съм ти помогнала.

Прочети `Тина и половина`. Книгата е точно за твоя случай. Може на пръв поглед да ти изглежда много детска, но със сигурност ще ти хареса и ще ти помогне! Btw, намали яденето, иди по магазините. Абе гледай да махнеш излишните килца и да си изградиш стил. Стани `Мацката` ! Късмет!
    Всяко лято има своята история . . . < 3

Спорт, контрол на храната, бой над сестрата и с чувствата по-полека. Като се депресираш не отваряш хладилника, а сядаш пред телевизора или компа, но БЕЗ храна. Ей това е!

Голям фен Аватара на kokosety
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от badsector
    На 13 си, което ти дава прекрасен шанс да изградиш бъдещето си както ти си искаш. Като начало спри да си изправяш косата. Първо, самата процедура е вредна и след време ще ти оредее. Второ, правата коса още повече подчертава закръгленото тяло. И трето, къдравите коси са много по-секси. Освен това, вземи се захвани с някакъв аеробен спорт. Ще стегнеш тялото, ще засилиш метаболизма и ако спазваш правилна диета, ще отслабнеш. Отгоре на всичкото се калява и духът. Иии предполагам си нулева кръвна група. Затова за теб скорбялата и другите бързи въглехидрати са още по-вредни отколкото за другите. Премахваш от менюто си белия хляб (желателно е всичкия хляб), ориз, картофи, всички сладки неща (вафли, торти, пасти и т.н. сещаш се) и преминаваш на сурови/варени на пара зеленчуци, млечни продукти (чисто прясно мляко може и да не ти допада), яйца и чисто(!) месо, без да има мазно, т.е. филета. Махаш солта и пиеш много вода (забележи вода, не кола, фанта, или какъвто и да било газиран боклук). Постепенно ограничаваш количеството храна, като в никакъв случай (!) не стоиш с празен стомах и не гладуваш. Закуската е най-важна, след това храненето през деня. Вечерно време, след около 7 часа, караш само на нискокалорични зеленчуци, съдържащи основно вода (в този сезон са домати и краставици).
    Направи нещо добро за тялото си, за да се прииска на душата ти да заживее в него!
    Аз съм 0(-) важи л иза мен смисъл и аз качих няколко килца и искам да ги сжаля не че съм дебела ама мисе появих стрий и т.н
    I hate cold-blooded people !!!

Мега фен Аватара на BlackEyedPeas
    Град
    Somewhere On East =]]
    За съжаления, винаги ще има такива индивиди, които си мислят, че са нещо много повече от останалите :/
    ♥ 2PAC ♥
    Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
    ----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac

Повече от фен Аватара на pentxayc
    Град
    между две женски бедра ;>
    кур за приятелките ти
    задник съм

"Revenge is a dish, best served with my dick."

Сама си е виновна, че хората са прости и злобни? Малко деца ли се разболяха от анорексия, малко ли ги тъпчат всеки ден, малко ли са се самоубивали и т.н? Заради комплексирани пикли, които могат да се изявяват единствено ако тормозят някого?
    You're frozen
    When your heart's not open..

Намери и го натяквай всеки ден, за да разбере че тя не е идеална или я научи да те уважава т.е. не бягай от обидите й а се защитавай и тя не е перфектна кажи й нещо злобно и ще млъкне!!! За тялото: намери поне едно нещо което хар в себе си!!! НЕ СЕ ТЪПЧИ , ХРАНИ СЕ РАЗДЕЛНО И ЗДРАВОСЛОВНО!!!! НЕ ГЛАДУВАЙЙ!!! (под разделно хранене имам предвид: да разделящ белтъци, мазнини и въглехидрати! Запознай се с тези неща). Спортувай нещо което ти хар , често! Когато ти е кофти не яжжж просто намери хоби което те успокоява и го прави (танци,пеене(дори и да не можеш пеи си под душа)медитацци дори и тн) Казваш, че си много чуствителна - това не е добре защото само ти вреди. за това сама трябва да се потрудиш! БЪДИ ТАКАВА КАКВАТО ИСКАШ ДА СИ И СЕ ПРОМЕНИ ТАКА!!! СПОРЕД МЕН САМАЧУСТВИЕТО Е ПРЕДПАЗНА МЯРКА УСПЕХХХ \/ \/

Мега фен Аватара на skatew
    отслабни.
    http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
    I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
    who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
    are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
    who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
    on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
    who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
    how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...

Цитирай Първоначално написано от joanittka
    Намери и го натяквай всеки ден, за да разбере че тя не е идеална или я научи да те уважава т.е. не бягай от обидите й а се защитавай и тя не е перфектна кажи й нещо злобно и ще млъкне!!! За тялото: намери поне едно нещо което хар в себе си!!! НЕ СЕ ТЪПЧИ , ХРАНИ СЕ РАЗДЕЛНО И ЗДРАВОСЛОВНО!!!! НЕ ГЛАДУВАЙЙ!!! (под разделно хранене имам предвид: да разделящ белтъци, мазнини и въглехидрати! Запознай се с тези неща). Спортувай нещо което ти хар , често! Когато ти е кофти не яжжж просто намери хоби което те успокоява и го прави (танци,пеене(дори и да не можеш пеи си под душа)медитацци дори и тн) Казваш, че си много чуствителна - това не е добре защото само ти вреди. за това сама трябва да се потрудиш! БЪДИ ТАКАВА КАКВАТО ИСКАШ ДА СИ И СЕ ПРОМЕНИ ТАКА!!! СПОРЕД МЕН САМАЧУСТВИЕТО Е ПРЕДПАЗНА МЯРКА УСПЕХХХ \/ \/
    Съгласна съм!!! А skatew много тъп съвет! Фигурата не е целия проблем!

Мега фен Аватара на gummybear
    ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИШ МНЕНИЕТО СИ!Трябва да станеш по-силна!Трябва да имаш по-силен дух, колкото и смешно да ти звучи Започни да се храниш здравословно ,а не да търсиш утеха в храната.УСПЕХ!

theo <333

Мега фен Аватара на teenems
    Що за сестра имаш и то близначка??Ужас,седни поговори с нея..тя вместо да е с теб срещу другите ,а тя е срещу теб!
    А ти колкото повече им обръщаш внимание повече ги стимулираш да те дразнят!Успех все пак
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си