Според мен това е по-очевидната част. С две думи имаш въвеждащ период за хранителния режим с бавни стъпки стигаш до там, че да си намалил въглехидратите, на чието място да са протеините и мазнините.

Смятам, че по-важната част е, кога през деня се храниш, кога-кое приемаш и по какъв начин тренираш.

Мисля, че ако се комбинира добро кардио, след което да се направи типично билдърска тренировка и след това се приемат умерено количество въглехидрати и белтъчини - хем ще си горил, хем ще ти се възстановяват силно мускулите.

Второ - храната трябва да е много разнообразна. Витамини за възстановяване, растителни ензими за усвояване на допълнителното количество протеин, много течности, които да се горят при кардиото.

Храненията трябва да са по-обилни и не мисля, че трябва постоянно да се придържа отрицателен калориен баланс. Нека е положителен, за се трупа маса и в определени моменти да се набляга повече на чистенето. Така крайният резултат ще е чисто+масивно.

Това мога да допълня. А и възстановяването е ключово (да не изключим и съня), защото тренировките трябва да навяват самоубийствени мисли.