Не го питай кога ще се видите, а му кажи кога и къде искаш да се видите като уточните дали и на него му е удобно.Щом казваш че е много срамежлив може просто да го е срам от теб и мисълта че трябва да се видите само двамата и няма какво да си говорите може да го сковава.При мен така се получи веднъж с едно момиче, с което уж нямах проблеми с общуването.Една нейна приятелка ме покани с нея другото момиче и още едно момиче.Впоследствие разбрах че иниациативата е била на това другото момиче по това, което си говореха на пътя, а ние отидохме натам прегърнати бъзикайки се. И какво? При положение че не бях сам с момичето нещо не ми идваха думи. Дойдоха някакви други на другата маса и стана леко конфузна ситуация.По някое време си тръгнахме.После няколко дни ме подминава като пътен знак, докато не я спрях веднъж и и казах че малко съм се поизложил. Тя каза че тя малко се е поизложила и така. Продължихме си постарому по приятелски. Понякога ми се струваше че ме харесва, защото като че ли се държеше малко по различно, но аз тогава и не търсех отговора, защото тичах по една несподелена любов.Днес след доста години сме си приятели във Facebook. Тя е обвързана, а аз не.И въпреки че ме спираше да ме заговаря, идваше да си говорим, понякога ме и прегръщаше, а аз тогава бях много по срамежлив. Но дори и днес незнам дали ме беше харесала тогава или просто съм и изглеждал добър като за приятел.