- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Комп за 900лв
Здравейте,можете ли да ми кажете най-добрия комп за игри и малко работа ,който мога да си взема за около 900лв и щом да си сглобиш комп е по-добре отколкото да си купиш такъв,отделните компоненти също ще са ми от полза.![]()
Комп за игри за 900 лева няма да стане. Не можеш за тези пари да си позволиш нещо кой знае какво за съжаление.
Иначе моето предложение е следното:
Процесор: Intel Core i3-2120 ~ 250 лв. (Клик)
Дънна платка: Intel Desktop Board DH61WW ~ 115 лв. (Клик)
Видео карта: nVidia GeForce GTX 460 SE ~ 205 лв. (Клик)
RAM: 2 X KVR 1333 D3 D8R7SK3/ 4 GB (2 плочки по 4 гигабайта рам 1333 Mhz на Kingston - това ти е максималната рам за дъното, повече не можеш да сложиш) ~ 180 лв.
И една кутия ти трябва: примерно това ~ 60 лв. Клик
Гледаш да има поне 350 вата захранване, и 2 USB порта на преден или заден панел.
Дъното поддържа до 6 USB 2.0 порта, или иначе казано с тези 2 на кутията и 4-те на дъното тамън са максималния брой.
Финалната цена за тази конфигурация ще ти е: ~ 810 лв.
Остават ти пари за едно DVD R/RW, мишка и клавиатура. Монитора вече в тази цена няма начин да се смести.
На дъното имаш 5.1 аудио изходи тъй че sound карта не ти трябва.
1-ви вариант:
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=542126
2-ри вариант:
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=542907
Мързи ме да седна да ти сглобявам комп, през 2 дни се пускат такива теми
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
да раздава правда за нас.
My Blog / Update 22.09.2011
Хубаво де, ще му сглобя хубав, ама половината пари капаро и утре следобяд му го нося да се радва![]()
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
А ти като си сложил 8 гб рам на конфигурация за 900 лева, добре ли е ?Първоначално написано от thefreak2
![]()
„След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев
И как смята да захранва тая машина с някво обикновено захранване 350 вата, не че не става де..Първоначално написано от K_O_L_E_V
Накратко да се изкажа:
процесора да е i5 или някой готин phenom х4
не ти трябват повече от 6гб рам на 1333MHz, който са <120лв.
ще ти трябва и хард диск, thefreak2 е пропуснал тая мъничка подробност![]()
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
Не го лъжете с нек'ви неясни готови конфигурации.
Кажи от къде можеш да пазаруваш и какво точно да се включва в тия 900 лева.
PS3 e решението на проблема ти... Всяка игра ще ти тръгне, хакнато е, далеч по-малко от 900лв е, контролерите са по-удобни и най важното ... ще е актуално поне още 4-5 години... което никой компютър не може да го постигне...
Ааа.... още един + е ако имаш голям телевизор...
Ти решаваш...
Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
GSM: 0883471335; 0896842527
заповядай http://evarna.com/maniac-5.htmПървоначално написано от leviatan96
:Д :Д :ДПървоначално написано от kupi95
Кви са тези щайги :Д :Д :Д
Don't hate the hacker,
hate the code!
Преди 10 години компа ми струваше повече от 1300 лв, и беше с добри параметри - CPU 750Mhz, SDRAM 256MB, HDD 10GB, Video 16MB
Малко... всъщност доста неадекватно е да се каже днес, че някакви чисто нови компютри са "жив ташак", не е ли?
Единственото сигурно е, че дори най-скъпия компютър да си вземе някой, до 2 години ще се нарича "барака", "щайга" и т.н. Същото се отнася и за евтините... разликата в параметрите не е толкова фрапираща, колкото е цената.
Аз бих препоръчал компютър със средни параметри на средна цена.
leviatan96, ако ти трябва за игри - хващай инструкциите на желаните игри и гледай какво пише там. Ако ще играеш на пасианси едва ли ще ти трябва мощна видеокарта.
Според мен това е оптималното.
![]()
Аре спрете да повтаряте като папагали едно и също. Още повече, че не е и вярно. Разликата в параметрите на места Е доста фрапираща, още повече в средния клас. Във високия е ясно.Първоначално написано от JDeel
Чакаме да разберем какво да се включва в конфигурацията и от къде ще се пазарува.
Много зависи за какво ти трябва машина. Ако ти трябва за игри трябва да има хубава видео карта - Nvidia или ATI и да не е вградена! Собствената и памет трябва да е поне 1GB. Добре е и да вземеш хубав процесор поне 2.5GHz. Ако ти трябва геймърски лаптоп вземи си Dell Inspiron N series!