Цитирай Първоначално написано от Energypower
Благодаря! Pencilwarrior, по принцип мога и повече, но след кофичките съм изморен. Ако започна с лицеви опори ще мога на един път да направя към 20-30. А когато коремните преси станат повече от 15, нещо под корема започва силно да ме боли.

DA0Trooper, вкъщи имам гирички и не ми е проблем да ги вдигам.

Заключение: Бихте ли ми направили програма за това, което трябва да правя. Кога (час), колко често (в седмицата и през деня), по колко от всяко упражнение и след колко време ще си проличи, че има ефект! Бих ви бил много, много благодарен, ако направите това за мен!
Лицевите са си добре, не ти трябва голяма бройка, просто гледай движението да е пълно. 10-12 са си добре, ако пускаш до долу. Пресите когато ги правиш, внимавай да не си натоварваш много гръбначния стълб. Ако ги правиш с ръце зад тила, по-добре пробвай да ги правиш с кръстосани ръце на гърдите и гледай да държиш врата си прав. За бройката - щом почва да те боли значи най-вероятно се напрягаш достатъчно, така че не прекалявай, все пак си и в крехка възраст.
Програма не мога да ти кажа точно, щом имаш гири може да ги ползваш и да се концентрираш върху конкретни групи - ръце, гърди, гръб. Само внимавай да не са ти прекалено тежки. Добре е да правиш 3-4 серии от всяко упражнение, но гледай да не правиш много упражнения защото ще се претовариш. 2-3 са супер.
Колкото до това кога да тренираш, като за теб бих казал че 3 пъти в седмицата е добре, може да увеличиш до 4 след време, ако се чувстваш добре. Гледай да имаш по 1 ден почивка между тренировките. А за частта от деня, в която да тренираш - мисля че е най-добре да тренираш между 4 и 5 часа следобед, защото тогава тялото е в най-добро физическо състояние. Дано ти е от полза

п.с.Ако нещо не е правилно, поправете ме, да не объркаме момчето.