- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Бившият отново се появи...
Говоря от лагера на мъжете, от гледната точка на занимавал се вече с подобни проблеми. От това, което е постнала авторката просто си личи от КИЛОМЕТРИ какви са му намеренията на онзи простак бившия й, а самият факт, че и авторката се чуди как да постъпи в една вече разгадана и ясна ситуация, говори колко неморална и слаба личност е всъщност. Човек на тази възраст (това е един парадокс, понеже точно сега уж се развиват) НЕ СЕ променя, просто няма достатъчно ОСЪЗНАВАНЕ (знание + опит = осъзнаване), за да го направи. Малки са, не се съмнявам и точно това ми формира становището. Пичът няма да се промени сега и като срещне някоя друга засукана мадама, ще тръгне подир нея и тук ще трябва пак да се изписват биографии на провалена връзка. Отделен е въпросът, че авторката ОТНОВО ще е преебана (буквално и преносно) и ще й е кофти, заради моментния, илюзорен кеф, както гореспоменах.
Виж просто колко глупаво разсъждаваш: ти РАЗБИРАШ, че това е грешка и я прегръщаш, за да се научиш, вместо да избереш другото, което от своя страна е правилното, което няма как да не върви с урок също. Както казах имаме интелект и самосъзнание, можем да разсъждаваме. Явно ти не си от тези, ти трябва да се опариш, за да осъзнаеш, че не е приятно. Уроци под път и над път, ако това те тревожи. Никой не е казал авторката да стои на кръстопътя - да избере да не бъде с него също е път.. този избор идва след редица разсъжения и умувания какво и как е било преди, и с какво може да бъде сигурно, че сега ще е по-различно.
Аз пък от своя страна не ги пиша тези неща, защото ми харесва, а просто защото са така. Това е практика, която е повтаряна и завтаряна.. , но ето, че винаги ще дойде някой, когото изобщо не ги зацепва тези неща и ще търси под урока - урок.
А и не приемай буквално това, което четеш по книгите. Някои неща не са написани, за да се четат така.![]()
Хората сме различни, не можеш да си убеден на 100%, че ако се съберат отново пак ще се стигне до провал. Знам, че в много от случаите се стига до провал, ама тя докато не премине през това няма да го осъзнае. Т.е ще знае нещата само на теория, щото еди кой си така е казал. Няма след години примерно да се появи още някой (пак бивш) и пак да иска да е с нея и тя пак да умува кво да прави. Тогава вече ще знае какво е станало първия път и едва ли ще й се налага да пита по форуми.
Аз я съветвам да си изживява чувствата. Тука ние не сме никои, че да решаваме колко са истински те, нито можем да знаем с точност кво ще се случи м/у тях. Счупенето и залепеното е различно от новото, тва е ясно. Ама зависи и от лепилото.
Казвам всичко тва, защото винаги съм се пренебрегвала заради другите и до нищо добро не ме е водило. После почнах да мисля повече за себе си. И да, правила съм много грешки и неща, с които не се гордея, ама извличам полза, опознавам себе си, старая се да съм по-добра и т.н. Моето обкръжение е такова, че не виждам да има някой, който да се съобрази с моите чувства или пък да му пука за мен. За тва съм такава. И понеже не знам от кой кво да очаквам се старая да преценявам добре ситуациите и ако реша, че няма да е много "разрушително" за другите, си правя кефа. С две думи търся баланса, ама няма как човек да открие баланс без да е правил грешки.
Тя ако е сигурна в него и най-вече в себе си, нищо не й пречи да действа. И няма ТЯ да е виновна, че другото момиче страда, а момчето. Защото ако е сериозен към едната, няма да се занимава с другата. Ако ситуацията е с 2 момчета и 1 момиче, ще е виновно момичето, а не третото лице..
Първоначално написано от antifashionshit
Вина ще имат и 2мата. Няма проблем, в който само едната страна да е виновна. Сама каза, че онзи бозайник с немирния член прави номера на сегашното си момиче с авторката.. нещо се получава като порочен кръг. За това съм убеден на 100% как ще приключат нещата. Така или инак с тази дискусия не помагаме на никого, тъй, че толкова от мен - мнението ми е изказано.
много ми харесват мненията на djipsito.
Към авторката - ще ти кажа две неща: "Там, където е текло, пак ще тече" и "Нищо не се забравя, ако е било истинско". И к'во, ако съм имала 5 гаджета, няма да се връщам при всяко едно,много ясно. Когато човек отново изпитва тръпка, независимо - старата или новата(по-силна), и когато усеща ЛИПСАТА на този човек, значи няма какво да те спира, стига да е минало достатъчно време, за да си сигурна, че си заслужава, и не е мимолетно. Не слушай форумците, а сърцето си. (+ щипка разум) Бъди деликатна, помисли хубаво и не действай прибързано.
П.П: Казвам го искрено, защото от части съм в подобна ситуация. (бивш, с приятелка....) Чакам го, но не да се "върне", ами да дойде за едно ново начало. Чакам го. От 1 година. И ще продължа да чакам. Докато не се изгуби магията, или не се намери друг, който да ме грабне.И не смятам, че си губя времето, дори да не стане както аз очаквам, защото колкото и мъчително да е, тази надежда, това чакане, всъщност.... ми харесва.
Успех!