.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 52

Тема: Лещи ..

Повече от фен Аватара на bloodyred

Лещи ..

Добър ден ( вечер, утро ) ..
    Така, реших се окончателно да си взема лещи, ще отида на очен разбира се, обаче да ми препоръчате някаква марка все пак или нещо .. а и основно да попитам какви лещи са по-удобни, с кои по-лесно се свиква, меки или твърди? Като начало искам да си взема за три месеца, щото месец ми е кратък период за смяна .. пък половин година вече ми се струва много .. Благодаряя )
    Да съм казала, че отказвам се?!

Супер фен
    Твоите декоративни ли ще са, или ще си ги взимаш с цел корекция на зрението?
    Ако искаш да си щастлив - бъди.

Мега фен Аватара на koshtramba
    Цветни или контактни?

Град
    Провинцията
    Меки обезателно. Твърдите ще ги изгубиш на втория ден. Първата седмица ще е ад, но после се свиква.

Мега фен Аватара на zlatit0o
    Град
    ..в близката далечина..
    И аз мисля да си взимам контактни, за три месеца.. Някой да ми каже цена г/д + разтвора и контейнерчетата ?

Цитирай Първоначално написано от Ssummerjam
    Корекция на зрението, забравих да отбележа ..
    А да питам някой има ли меки лещи за повече от месец, щото от някъде чух, че няма за повече от месец? ..

Цитирай Първоначално написано от zlatit0o
    И аз мисля да си взимам контактни, за три месеца.. Някой да ми каже цена г/д + разтвора и контейнерчетата ?
    Аз питах за три месечни лещи, около 10 лева едната леща с диоптър, разтвора също беше долу-горе толкова, не помня коя фирма.. обаче тва ми е проблема, че забравих да питам дали са меки или твърди ..

Вземи си меки. Повечето хора не могат да носят трърди защото са им неудобни. Предлагам ти 3 месечни. 6 месечните има голям риск да ги надраскаш, скъсаш или изгубиш. : )

Значи аз слагам лещи всеки ден /почти/
    Едната 3месечна леща е 15лв, а двете за 3 месеца ми излизат 30
    Разтвор си взмимам голям от 360 мл за 25 лв и ми стига за 6-7 месеца

Супер фен Аватара на pressiana
    И как ти стига 360 за 6 месеца, като аз си взимам 120 и ми стига за 1.. Всеки ден ли ги носиш?
    Иначе моите лещи са Avisor, едната е 11/12лв.
    Вземи си меки. За разтвор препоръчвам All Clean. Дори да не носиш лещите, сменяш разтвора 1 път седмично. Сменя се и при всяко прибиране на лещите в контейнера.

Супер фен Аватара на malka_sladkka
    Град
    Луната
    Цитирай Първоначално написано от bloodyred
    Цитирай Първоначално написано от Ssummerjam
    Корекция на зрението, забравих да отбележа ..
    А да питам някой има ли меки лещи за повече от месец, щото от някъде чух, че няма за повече от месец? ..
    Е как пък ще няма Моите са 3-месечни а вече минават 6-тия месец не знам на каква марка са, от очната си ги взимам 13 лв е едната, разтвора ми е 20 лв (ReNu), вътре в кутията на разтвора има контейнерче и той също вече отКАРВА 6-ти месец, ама аз съм инокомична Нося ги всеки ден с редки изключения, доволна съм, само не трябва да спиш с тях, иначе са меки

Колко ме успокоихте, че има и меки .. щото аз с твърди няма да изкарам.. то само като чуя "твърди" и като се сетя, че трябва да ги слагам в очите си .. хах .. мерси, мерси много :P Само малко ми е притеснено дали ще свикна, но предполагам няма да има проблеми .. :P

Мега фен Аватара на Josefinne
    Град
    FoReVeR LoST
    ЕЕ яка тема Вие момичета, които казахте 12-13 лв на леща, цветни ли си взимате или с диоптер? Моите очи са доста чувствителни, особено сега заради сенната ми хрема, но винаги съм искала да пробвам цветни
    I have the thin line between
    destruction and creation
    drawn through me.

For that
    I am cursed to never feel the peace in rest
    and to find
    new begginings in my restless soul.

I will never get the approval of the people
    that are close to me,
    but I hope to get it from a greater power.

For that
    I accept myself the way I am today
    and hope to find
    the strenght to do the same tomorrow.

Цитирай Първоначално написано от Josefinne
    ЕЕ яка тема Вие момичета, които казахте 12-13 лв на леща, цветни ли си взимате или с диоптер? Моите очи са доста чувствителни, особено сега заради сенната ми хрема, но винаги съм искала да пробвам цветни
    За диоптрични става въпрос : ) Pressina, незнам и аз как ми ситга разтвора, всеки път го сменям, смисъл вечерта.. и ги нося поне 5-6 дена в седмицата .. Разтрора ми е на ReNu

Супер фен Аватара на DisturbiaV
    Цветни с малък диоптер към колко излизат.В нета гледам космически зени за мен 300лв двете 660лв за 3 месеца,което не ми се вярва.100лв за двете за 6 месеца е приемливо,но знам ли все пак е за очите,фино е ...

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цветни или безцветни с диоптър ?!

Аз съм ползвала до сега само четири марки, цветни с диоптър на Adore и FreshLook, и по два вида на CooperVision и Bausch & Lomb (цветни и обикновени). Всичките ми лещи са били меки, нямала съм проблем. Твърди почти не съм срещала по оптиките, те не че са чак толкова неудобни, но просто много лесно могат да паднат.

Имала съм и такива за месец и за три месеца и за половин година, с последните също не съм имала проблеми...

Първия път като си сложих лещите ме дразнеха при всяко мигване, иначе не ги усещах в очите си .
    Впрочем не ти препоръчвам да ги носиш от сутрин до вечер, независимо колко кислород допуска лещата до окото !

Супер фен Аватара на malka_sladkka
    Град
    Луната
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing

Впрочем не ти препоръчвам да ги носиш от сутрин до вечер, независимо колко кислород допуска лещата до окото !
    Това пък защо? Има някаква логика, ама очната до сега не ми е казвала нищо такова, освен да ги нося поне 2-3 часа дневно, за да не отвикна от тях...

Цитирай Първоначално написано от malka_sladkka

Това пък защо? Има някаква логика, ама очната до сега не ми е казвала нищо такова, освен да ги нося поне 2-3 часа дневно, за да не отвикна от тях...
    И аз съм чувала всъщност такова нещо .. тоест, да не се носят толкова дълго чак, защото не допускат кислород до окото, ох или нещо не допускат влага в очите ..

malka_sladkka, каква марка са ти лещите?
    Моите струват толкова, а са едномесечни и изкарват 3 месеца. А твоите - двойно повече. Прецакала съм се.

Супер фен Аватара на DisturbiaV
    Никой ли няма цветни диоптични лещи.Аз не знам впрочем дали са подходящи лещите.Имам очила със -0.25 и астигматизъм и искам цветни да са....Някой може ли да каже дали има толкова малък диоптър и някакви цени

Голям фен Аватара на bet3to
    Първо -- Препоръчвам ти меки лещи
    Второ - Избери такива, с които можеш да си дремваш (не да спиш цяла нощ), защото все пак е кофти например да пътуваш до някъде и да не можеш да си затвориш очите за 15 минутки
    Трето - избери лещи с висок процент на влажност
    Четвърто - лещата има две страни и трябва да питаш очен лекар да ти покаже коя е правилната, защото е трудно да се разбере без да ти е показано.
    Пето -Виж и тази тема - http://www.teenproblem.net/f/viewtop...light=#8355910

Ами за друго не се сещам, аз съм с лещи от половин година, но вече ги слагам и махам за секунди.Предишните ми лещи бяха на Boush & Lomb тримесечни и едната струваше 14 лв. Сега честно да ти кажа не знам какви са ми, но очната ми ги препоръча. Добри са, с висок процент на влажност. Разтвора ми е Опти Фри. Обикновено заедно с разтворите се продават контейнерчета. Взех си голяма опаковка - 375 мл, беше около 20 лв.

Мега фен Аватара на koshtramba
    Използвам 4-ти чифт лещи на Bausch & Lomb, зелени. Опреледено нямам никакви проблеми със слагане/махане, много бързо им хванах цаката, но избягвам да ги слагам през деня и когато има силно слънце, много си личат, заради свиването на зеницата и се вижда естествения цвят, грозно ми е. Затова ги нося предимно през зимата и вечер.
    Стоят доста естествено

DisturbiaV, не знам какво си гледала, но не са толкова скъпи! Лещите на Bausch&Lomb, цветни, без значение дали с диоптер или не, са на една цена. Ориентировачна цена, около 30-40 лв на леща. Ако имаш познати в оптика, могат да ти ги вземат дори на половин цена.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от malka_sladkka

От личен опит го казвам, по-добре е окото да почива, друго си е без лещи, като усещане не, но все пак... .

DisturbiaV, аз имам. Отиваш в оптиката и питаш, всъщност най-малкия диоптър е -0.25, просто питай, би трябвало да предлагат, въпреки, че не съм особено сигурна дали диоптъра на лещите не трябваше да е по-малък от тези на очилата, т.е на мен на едното ми око диоптера е -0.75, а всъщност нося -0.50...

Повече от фен Аватара на bbabyy
    Това да не се носят много, според мен, не е важно , защото аз моите ги нося от 7 часа сутринта до 12 вечерта.... и така вече две години .. и нищичко ми няма на очите...
    Chichaaaaaaaaaaaaaaa ! ♥

Може ли да ми препоръчате такива, които се носят повече време, защото моите като ги сложа в 7 сутринта в 4 следобед вече ми става гадно на очите.. :/

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си