.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 52

Тема: Лещи ..

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Има целодневни които пропускат повече кислород, на CooperVision.

Голям фен Аватара на Shizaya
    Град
    Beyond the clouds ~the promised place.
    Имам едно въпросче... Колко време максимум могат да се държат в контейнерчето с течност лещите, без да се използват.
    На моята листовка пише до месец, но в оптиката ми казаха до седмица.
    » Remember, if you ever need a helping hand, you'll find them at the end of each of your arms.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Аз съм ги държала месец и слава богу нищо не им се случи...нито на лещите, нито в последствие на очите ми ! До колкото знам наистина безпроблемно може да се съхраняват около месец.

Голям фен Аватара на Shizaya
    Град
    Beyond the clouds ~the promised place.
    @Rebirthing: Благодаря за отговора.
    » Remember, if you ever need a helping hand, you'll find them at the end of each of your arms.

Супер фен Аватара на malka_sladkka
    Град
    Луната
    Цитирай Първоначално написано от pressiana
    malka_sladkka, каква марка са ти лещите?
    Моите струват толкова, а са едномесечни и изкарват 3 месеца. А твоите - двойно повече. Прецакала съм се.
    Не съм погледала да видя точно каква е марката, ама лекарката ми казваше, че са американски, щото в началото ми даваше български. До сега и аз не можех да изкарам дори 3 месеца с лещи, но този пък бях твърдо решена, че ще се грижа повече за тях и ще ги пазя. Сменям си често разтвора и ги слагам и махам внимателно, когато мога през деня да съм си у нас гледам да съм с очила, че ми се замъгляват, ако стоя дълго пред компютър Когато исках да си купя 6-месечни, очната ми каза, че е по-добре 3-месечни, защото лещите се губели, а пък и 3-месечните също могат да изкарат и до 6, ама вече са си за смяна

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Не можах да ви запомня на всичките въпроси, но ще се опитам да отговоря на повечето.

Първото, което искам да ви кажа момичета е да не правите компромис с очите си! Аз нося лещи от около 6 години вече, тъй като имам късогледство. До скоро си купувах тримесечни лещи, но вече започнах да си взимам едномесечни. Сами ще видите, че това е най-добрия вариант. Просто с течение на времето, при употребата на самите лещи по тях полепват множество микроорганизми, мъхчета, остатъци от грим и т.н.у които не могат да бъдат премахнати, дори и след като ги сложите в разтвора.
    Някой каза, че при продължително носене на лещите, започва да изпитва дискомфорт. В такъв случай ги махнете за известно време, докато сте си вкъщи, а ако сте навън винаги си носете едно контейнерче в чантата, за да може, когато почувствате дразнене да ги промиите.

Някой друг каза, че при продължително носете се спирало приток на кислород към окото и така очите изсъхвали- да това се случва, но за да избегнете тази сухота ви препоръчвам да си купите изкуствени сълзи, които можете да използвате, дори когато лещите са в очите.
    Бъдете внимателни, когато отстранявате грима от очите си. На мен така веднъж една микроскопична прашинка очна линия направо ми се беше сраснала с лещата :Д и после се наложи да си купя нова.

Така за лещи- бих ви препоръчала тези на Bausch & Lomb- pure vision 30 лв за 2 броя.

Това е общо взето. Ако има нещо друго- питайте
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Мега фен Аватара на Josefinne
    Град
    FoReVeR LoST
    Seducti0n, супер добро инфо, мерси!
    I have the thin line between
    destruction and creation
    drawn through me.

For that
    I am cursed to never feel the peace in rest
    and to find
    new begginings in my restless soul.

I will never get the approval of the people
    that are close to me,
    but I hope to get it from a greater power.

For that
    I accept myself the way I am today
    and hope to find
    the strenght to do the same tomorrow.

Град
    I don`t know where
    Няма защо, радвам се, че съм била полезна.

Сега се сетих за още нещо, което страшно важно. Когато слагате/ махате лещите си, нали след като си измиете ръцете, никога, ама никога не бършете ръцете си в хавлиена или памучна кърпа, а задължително в салфетка, тоалетна хартия, домакинска хартия или каквото имате под ръка като е желателно да не са ароматизирани. Това се прави тъй като, ако се избършете в хавлиена да речем, 100 на 100 от нея ще полепнат малки мъхчета. Те не винаги създават проблем, но понякога се получава едно доста неприятно болезнено усещане.

Те попринцип меките са за 1 месец,но навсякъде се водят за 3..
    Аз си взимам всякакви марки,най ми харесват Frequency (не съм сиг,че така се пише) по 10 лв. едната + 10 лв разтвор,който ми стига за 3,4 месеца.

Супер фен Аватара на pressiana
    И как, ако си носиш лещите всеки ден, ще ти стигне за 3-4 месеца? Не го ли сменяш, или какво? Или слагаш по 2 капчици? Нали контейнерчетата трябва да са пълни....
    Баси, аз на точно 30тия ден 120-милилитровия разтвор съм го привършила.

Повече от фен Аватара на bloodyred
    Seducti0n, благодаря много и аз
    А, като каза за грим .. понеже се начетох на какви ли не неща и вече не знам кое е вярно и кое не - когато си с лещи вярно ли е, че не трябва да се слага черен молив от вътрешната страна на окото?
    Да съм казала, че отказвам се?!

Голям фен Аватара на BlueCat
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Seducti0n
    Бъдете внимателни, когато отстранявате грима от очите си. На мен така веднъж една микроскопична прашинка очна линия направо ми се беше сраснала с лещата :Д и после се наложи да си купя нова.
    Ти първо си махаш грима, а после лещите?

Един съвет към всички, които носят лещи - сменяйте си ги, когато трябва. Не знам дали знаете, по новините даже даваха, че лещите, които в България ги водят 3-месечни, всъщност са за 1 месец. Така че пак си помислете, като ги носите по половин година.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от bloodyred
    Seducti0n, благодаря много и аз
    А, като каза за грим .. понеже се начетох на какви ли не неща и вече не знам кое е вярно и кое не - когато си с лещи вярно ли е, че не трябва да се слага черен молив от вътрешната страна на окото?
    На мен са ми казвали, че няма никакъв проблем какъвто искаш грим да си слагаш. И аз не съм имала проблеми с молив

и аз сега си поръчах от един сайт страхотни сиви,едногодишни лещи за 50лв. със разтвор на Опти фри за 1 месец дано да свикна утре като ми ги донесат ще видя, но винаги ми е било чудно ако не ги смениш след посочения период какво ще им стане, захабяват ли се или какво?

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от gergana7373
    и аз сега си поръчах от един сайт страхотни сиви,едногодишни лещи за 50лв. със разтвор на Опти фри за 1 месец дано да свикна утре като ми ги донесат ще видя, но винаги ми е било чудно ако не ги смениш след посочения период какво ще им стане, захабяват ли се или какво?
    Замърсяват се и може да получиш неприятна инфекция. Една позната даже стигна до операция.

Цитирай Първоначално написано от gergana7373
    ти пък .. не стига, че за една година, което си е голям период от време, пък и да не ги смениш на време .. Не знам, не съм много навътре, но със сигурност не е правилно чак пък толкова .. ако е 1-2 седмици пак не е проблем предполагам, но да са ти за три месеца и да ги смениш на шестия е .. неотговорно, според мен?

Ох, само не говорете за операции да не се разколебая .. то не си застрахован от нищо и без лещи, но все пак .. ако се сменят време, поддържа се хигиена, нали няма някакъв риск?

Мега фен Аватара на koshtramba
    Аз си карах с първите 2 години. Нищо им нямаше. Перфектни си бяха.

Град
    I don`t know where
    Вижте,никой не ви кара да носите едномесечни лещи. Ако искате си потърсете и примерно за по 5-6 години. Моето мнение е, че колкото и да са качествени едни лещи не е добре да ги носите толкова дълго време. Безотговорно е, нехигиенично е, може да доведе до много лоши последици. Хора, за бога, това са ви очите. Като сте решили да носите лещи, то поне не се стискайте и си купувайте за по 1 месец.
    Вече в Европа навлезе и практиката да се използват дори еднодневни лещи. Как да ви обясня, че когато средата е влажна се развиват много бактерии.Наистина почвам да се ядосвам вече. Аз лично имам адски чувствителни очи, имам 2 операции заради възпалени каналчета на миглите... не искам да ви плаша, но недейте така нехайно към очите си

еми пристигнаха ми лещите,но немога да ги сложа,знам ,че трябва да са добре потопени в разтвора и да не са сухи ,клепача да е добре вдигнат ,но не ставааа

Мега фен Аватара на koshtramba
    В началото е нормално да е така. Аз ще ти споделя моята техника, аз след като си сложа лещата от правилната страна на показалеца, директно я лепвам на ириса и размърдвам, докато стане вакуум. Мигам, и лещата си е на мястото. Другият вариант е по същия начин, само че гледаш нагоре. Не забравяй да раздвижиш леко лещата, за да прилепне ( да няма въздух). После като мигнеш тя сама се намества. Дано съм помогнала.

Мега фен Аватара на Josefinne
    Град
    FoReVeR LoST
    Ще ми се да направят някакви яки оцветители за очи и да не с налага да носим лещи, за да си променим цвета на очите, ако искаме. Много ми се ще да се видя със зелени или сини очи ( моите са светло кафяви), но още от малка имам проблеми с очите и не се решавам за лещи.
    О, или пък с жълти лещи
    I have the thin line between
    destruction and creation
    drawn through me.

For that
    I am cursed to never feel the peace in rest
    and to find
    new begginings in my restless soul.

I will never get the approval of the people
    that are close to me,
    but I hope to get it from a greater power.

For that
    I accept myself the way I am today
    and hope to find
    the strenght to do the same tomorrow.

Цитирай Първоначално написано от pressiana
    И как, ако си носиш лещите всеки ден, ще ти стигне за 3-4 месеца? Не го ли сменяш, или какво? Или слагаш по 2 капчици? Нали контейнерчетата трябва да са пълни....
    Баси, аз на точно 30тия ден 120-милилитровия разтвор съм го привършила.
    Моя е 360 мл. Сменям го всеки ден..ест ако не излизам събота и неделя не го сменям.Пълня контейнерчето до чертичката..

Супер фен Аватара на DisturbiaV
    аз дигам темичката,за да попитам нещо.Искам да видя дали ще свикна въобще с лещи в очите и варианта,който ме устройва е този http://www.bgunique.com/shop/cvetni-...eno-sivi-p-132 някой може ли да каже поъчвал ли си е лещи от там и как стоят,защото има такива лещи,че покриват много малко от цвета на очите

Ъъм, взех си лещи, вече 5 дни ги нося, свикнах долу-горе за 5-10 минутки ги слагам, а за 2-3 си ги махам.. не ме дразнят за щастие .. само един въпрос, всяка вечер ли трябва да сменям разтвора, защото точно това правя, а ми се струва, че ще свърши за 2-3 седмици разтвор, който принципно очната ми каза, че е за 3 месеца? Или поне на 2-3 дни да го сменям, не знам .. някакъв съвет да ми дадете

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си