- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Въпрос относно спринта
Понеже тренирам футбол, но не съм от бързите искам да попитам, когато тръгвам при спринт първите 1-2-3 крачки какви трябва да са? Малки, големи, какви?
Ще съм благодарен ако някой, който знае отговори.
![]()
Хвани се да тренираш краката разнообразно - ластици, преден клек с тежест...
добре, но мен ме интересува и техниката на бягане
Първо - силни крака и глутеуси.Това значи клек с щанга.Първоначално написано от playfootball6
Второ - бърз старт.Това значи отскоци на един крак.
Трето - техника.Това значи максимално дълъг разкрач, правилно отласкване от пръстите, силно разгъване на бедрото, високо изнасяне на коляното.
И всичко си иска времето за оттренирване, но за едни 3-4 месеца би следвало много да си подобриш постижението.
Значи първата ми стъпка да е максимално голяма така ли?
То аз като набера, имам крачка и после съм добре, ама като съм висок ми е трудно да набера и затова питам за техниката на първите крачки.
То аз бях на лека атлетика малко и там ми каза треньора, че първата крачка трябва да е голяма.
Но като ходя на тренировки по футбол, там ми казват, че първите 1-2 крачки трябва да са по-ситни и тогава да отварям.
![]()
Да, първите 2-3 крачки да са максимално големи и мощни.Така се бяга спринт.Това със ситните крачки не знам с каква идея ти го казват, но...те и треньорите по футбол толкова разбират от атлетика деПървоначално написано от playfootball6
![]()
Имаше един съвет - опитай се с първите крачки да изместиш земята под себе си назад.
Също така не изнасяй много назад краката като тичаш, няма смисъл от това.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Mepcu!