- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- всичко за косата..
ами в оригиналната рецепта е 2сп.л , но аз слагам 1, защото винаги слагам достичка продукти.. а колкото до притеснението ти - спокойно, слагай г в маската за коса, мажи си естествено само косатаПървоначално написано от victoriassecret1
![]()
![]()
и никаква опасност от нежелано окосмяване
.. днес пак си правих маска - тривитаминол,свинска мас,зехтин,бад.масло,ракия, цет, жълтък, кисело мляко,мед и малко кокосово масло.. косичката ми стана много мекичка
![]()
![]()
ами да.. маслото от жожоба придава обем на косата, но зависи все пак и от коса.. от корените да я повдигне мисля, че няма да стане, но като цяло, когато го слагах в маската, косата ми след 3тия-4тия път беше по-обемна.. след това ползвах още едно шишенце (след 2 месеца след първото) и не видях особен ефект-може косата да ми е била по-дълга и за това да не е подействало или да е трябвало по-голямо количество... така че всичко пак опира до коса..пробвай нищо не губиш..Първоначално написано от LudotoDevoiche
![]()
FuCKkK13...Днес отново си купих Тривитаминол и от утре почвам пак с маските
Взех си също и Себорал Форте (към който имаше някаква промоция и още някакъв Себорал +) ...Ще споделя мнение утре след баня
![]()
Себорала на каква цена е? Тук пише около 2,60..всъщност това ли представлява.. http://apteka.framar.bg/18003349/%D1...-%D0%BC%D0%BB- ? Утре ще ходя да си купя още неща за косата..иначе тая седмица не съм правила никакви маски,малко почивкаМ/у много се притеснявам на какво ще заприлича косата ми от морето
![]()
![]()
! Края на тази или другата седмица заминавам и знаете как е,мокриш косата като се върна от плаж..и като се изкъпя незнам просто в какво състоние ще е ! Бухнала,суха..след това следва идеално изправяне и на другия ден БАМ пак същото трябва да правя..някакви идеи за хубави маски? не искам да се изтощи толкова,като знам колко ми е суха..
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
Първоначално написано от LudotoDevoiche
задължително да кажеш дали си доволна
![]()
И аз тея дни ще си купя пак тривитаминола и ампулите на Денис,пък дано да има ефект и от ампулите.
да .. това е.. само че това е Себорал Форте - червения, той е по-силен от Себорал - синия (иначе са едно и също, но просто червения е по-силен) ..цената е там някъде - моя го взех последно за 2.50лв...а за морето.. аз на 22.07. отивам за 10 дена на море .. и съм започнала от сега да поддържам косата.. започни от сега с маските.. от сега до морето никаква почивка.. аз почивах един месец и тази седмица ми е 1вата и до морето ще правя постоянно маски..ако искаш да не я миеш всеки ден - защо не пробваш да я вдигнеш един ден на кок и да не я мокриш, следващия ден я мокриш и така.. поне така ще ти се налага да я миеш през ден, а не всеки ден - това малко или много ще помогне,шампоан с ув-филтър също е важен.. можеш вместо преса да я изправяш да си я сплиташ на плитки и така ще ти е на вълни без преса..преди плаж си купи нщ с ув-филтър. и го пръскай преди плаж, можеш да слагаш масло по краищата на косата преди плаж...ето няколко маски :Първоначално написано от neeDaBosS
маска 1
Един или два жълтъка се смесват с една лъжичка бадемово масло, една таблетка хинин, счукана на прах, една лъжичка йод и една чаена лъжичка мед. Маската се нанася по корените и краищата и след 2-3 часа се измива.
маска 2
1-2 жълтъка
1-2сп.л рициново масло (1-2 ампули)
витамин А - 1 ампула
маска 3 - най-лесна.. давам ти я, но мисля че я знаеш
кисело мляко - в зависимост колко ти е дълга косата
1-2 жълтъка
1-2сп.л. алкохол
и другите момичета да дават идеи за маски.. и да попитам някоя слагала ли е в маската си сода за хляб и как й се е отразило ?
Аз имах предвид за купена маска,която да слагам след плаж на косата..да престоя примерно 3-5 минути и да отмия..знам,че шампоан не е хубаво да се ползва всеки ден,макар че има и ежедневни и такива с ув-филтър,но моята каквато е суха няколко измивания направо ще я съсипятМаската ми на Глис 19 repair свърши..тая на Miosotis е много ама много хубава,но незнам..просто не ми се иска да взема нея
![]()
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
FuCKkK13 , аз веднъж сложих сода за хляб в една маска и просто никога ама никога няма да направя тази грешка отновоТакъв косопад получих ...
А бях чела, че се оразявала добре ...
neeDaBosS , аз си взех моя Себорал Форте за 3.90 лв., но към него имаше и още един Себорал + ... Разликата е, че Себорал + не е за косопад (а само за разтеж и пърхут) и, че садържа екстракт от репей . Търсих в гугъл информация за него, но не открих ... Намирам само за Себорал Форте и синия Себорал![]()
Относно содата знам, че се слага, за да отмие мръсотията по косата (лак, пяна); против пърхут, а също така се слага в маски за мазна коса. Може да се използва вместо шампоан, но изсушава косата.
Само веднъж опитах и нямам голямо впечатление. Просто не съм се сещала да слагам.![]()
ох извинявай.. мислех че питаш за домашна .. ами защо не си вземеш някоя от фриз. салон.. иди при фризьорката ти и й кажи.. тя ще ти препоръча.. аз купени съм взимала само от фризьорката си и бях доволнаПървоначално написано от neeDaBosS
![]()
значи като цяло не сте доволни от содата за хляб.. ох, отказахте ме да пробвам![]()
![]()
Аз не съм пробвала сода за хляб, но като цяло от химическа гледна точка не е логично да действа добре, защото има основен характер, а на косата й трябват кисели неща-оцет, лимон и т.н
Оуу да ви се похваля - намерих си снимки от преди около един месец и тази седмица се снимах.. изглежда много пораснала, но ще ходя да ме подстрижат, защото лятото ще я оставям свободна ;дд
http://www.prikachi.com/images/968/3502968m.jpg
Какво мислите за "горещата ножица " ??![]()
BlondeVIP има определено разликаИ аз щях да попитам за ножицата..струва ми се доста готина,но до колкото знам нашите салони не разполагат с такива неща
![]()
![]()
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
+1 .. за косата наистина има доста голяма разлика..Първоначално написано от neeDaBosS
![]()
иначе ето какво спретнах днес:
ГРИЖА ЗА ВРЪХЧЕТАТА
Те най-много страдат в жегата. За да ги предпазите, подхранвайте ги интензивно веднъж седмично със специални подхранващи средства. Може да си купите готови от магазина или да ползвате домашни. Едно такова средство е домашната маска с мед и зехтин – 1 чаена лъжица мед и две супени лъжици зехтин се затоплят леко и се втриват в краищата на косата. Слага се шапка за баня и след 30 минути се измива.
![]()
и как ти се отрази ? - чувстваш ли си добре косатаПървоначално написано от MegiBoOm
Добре ли ще е ако седя с маската с Тривитаминол повече от 2 часа ?![]()
И аз след малко ще я правя маската с тривитаминола.Колко време е добре да се стои с нея?
нищо няма да ти стане.. а за др. въпрос.. по принцип трябва 2 часа, но повечето момичета стоят по по-вече.. аз лично стоя 3-4-5 часа... 5 часа съм стояла най-много , но все пак не бива да се прекалява, за да не задушаваме един вид косатаПървоначално написано от LudotoDevoiche
![]()
ами ддз, засега не виждам разлика, защото ще я оставя да изсъхне сама и още е мокра де и за това![]()
иначе смърдешеееее.....ГАДНО!![]()
добре.. после да кажеш.. или ако го правиш още няколко пъти.. аз това задължително ще го пробвамПървоначално написано от MegiBoOm
![]()
Аз направих маска за коса:
1с.л. Зехтин
1с.л. Бадемово масло
1с.л. Масло от Жожоба
1с.л. Мед
1с.л. Ракия
1с.л. Оцет
Намазвам хубаво корените,след това и дължините на косата.Оставям да предстои за цяла нощ,без шапки за коса само една шипка да стои на едно място,на следващия ден отмивам с хубав шампоан,нанасям балсам и оставам косата да изсъхне сама.
Косата при мието се осеща твърда,но това е заради меда,като изсъхне се усеща как е подхранена и по-здрава.
Правя я веднъж седмично.
Преди това само намазвах цялата коса само с бадемово масло пак за цяла нощ.