- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- всичко за косата..
дали зехтинът помага за сухи краища ??ако има някой който е пробвал да ми каже
![]()
ОбичамШоколад пробвак да смесиш 1 лъжица зехтин с 1 лъжица мед (мисля,че така беше) и нанеси дадената смес само по краищата на косата! Помага!
Междудругото мисля,че си получила алергична реакция към шампоана, защото го използва толкова често. Всмисъл ти се "боядиса" с него само преди два дена. Може заради честата употреба се е появил проблема. Сега намажи засегнатите участъци обилно с крем здраве, а ако нямаш крем бочко и на сутринта ни алармирай! (:
ЕТО МЕ!![]()
ДА КАЖА ОТНОСНО ОБРИВА ОТ ШАМПОАНА!
Аз получих такъв от head and shoulders.И веднага ходих на лекар-изписа ми нещо за мазане(не помня какво точно).
Но веднага спри употребата на шампоана и ако до утре не започне да изчезва с крем ''Здраве''иди на лекар!![]()
I love Johnny Depp,myself and Enrique Iglesias!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
момичета не мислите ли, че темата трябва да стане важна, понеже във важната тема никой не пише ? .. а колкото до шампоана и аз съм на мнение 24 часа не минат ли отиваш веднага на лекар.. аз съм имала алергия от сапун..
![]()
eй избра ли си нещо от темата, което да направиш на твоята косаПървоначално написано от Colombia
? .. а и на по-задните страници бяхме казали че ще пускаме снимки на косите си пост-ни и ти една снимчица ако искаш
![]()
да така е.. зехтина и всяко едно масло .. препоръчвам ти от пшеничен зародиш, защото е и против цъфтеж.. а сухите краища цъфтят, но ако нямаш и зехтина е доста добър и помага достаПървоначално написано от LoveChocolate
![]()
Оп!
Аз моята коса съм я хлепала с какво ли не...Тривитаминол,кисело мляко,хининова вода,жълтък,алкохол,стимул нт на Икаров,бира...и каквото има в хладилника![]()
![]()
![]()
Обаче от много време нищо не съм и правила...всъщност само оня ден си направих маска с к.мляко и жълтък.Това беше.Обаче мисля сериозно да възобновя маските![]()
![]()
![]()
Ама искам първо да ида да ми вземат връхчетата и после да се мажа с маслата.(много се запалих по тия на Икаров-освен стимуланта)Тъкмо така ще започна всичко на чистоИначе...сега ще ги измажа тия масла на косата и след няколко дена,ще ме офъкат
![]()
![]()
Тц...след като се подстрижа ще е!До тогава само мляко и яйце.
А отнсоно снимките...то това хубаво ама кабела на апарата ми се прецака.Като мога ще кача.
..кажете някоя маска за сгъстяване на косата :П
прочела ли си темата ? .. ако не.. значи косата ако преди ти е била гъста и от преса или нещо подобно е оредяла - можеш да я сгъстиш с всякакви маски за подхранване.. но ако по рождение ти е рядка няма как.. може само да я накараш да изглежда по-добре, но не и да я сгъстиш.. препоръчвам ти маската с тривитаминола.. върни няколко страници назад и ще видиш ..Първоначално написано от merilin2
![]()
Защо не пробваш с Тривитаминол?
Ето я и маската:
2с.л. тривитаминол,
1с.л. мас,
1с.л. оцет,
1с.л. алкохол,
2-3 капки газ (газта не се препоръчва за изрусявани момичета).
Естествено можеш да добавиш и други съставки,каквито са ти на сърце и смяташ,че са ОК за твоята коса
Аз слагам към съставките и кисело мляко.След това си слагам някаква найлонова шапка,отгоре хавлиена кърпа и понякога дори спя така.На сутринта я отмивам с малко повече шампоан.
Иначе пише,че трябва да се стои около 2 часа или повече.Колкото искаш.Но не я прави много често.Да речем 1 път в седмицата...поне според мен.
Също за сгъстяване и Хининовата вода май ще ти свърши работа.
Пък може да си вземеш и Геритамин Нео.
Ето и снимки от мен на косата ми:
преди-> http://prikachi.com/images/919/3521919f.jpg
сега-> http://prikachi.com/images/934/3521934Y.jpg
![]()
![]()
направих си маска със жълтък , мед и зехтин .. след малко ще си измия косата .. ако успея да го измия![]()
titinkaa много ти е красива косата.За колко време ти порасна толкова?
Мерси,ми за няма и 1г.,г/д за 7-8 месеца успях да я пусна толкова,и сега я пускам още,искам да порасне още 10-15см.Първоначално написано от victoriassecret1
![]()
titinkaa евала за косата!!!![]()
Хора,снощи се чудих нещо...как ли действа прясното мляко на косата?За киселото ОК,но прясното...
Трябва да пробвам![]()
![]()
![]()
Мацки, щом лайката изсветлява косата за мен е удоволетворяващо. Под каква форма трябва да я взема, как се приготвя?
Може ли да питам за добър шампоан за .. оформяне на къдрици или каквото и да е за тази цел. Косата ми е къдрава, но само в краищата на букли .. а аз искам ако е къдрава да е поне цялата..
She was broken ..
da pitam(sry 4e ne e na kirilica ama na toq komp nqma) moje li da mi prepor14ate ne6to za mazna kosa i edna fr me pita za ne6to protiv p1rhot? 6te s1m blagodarna
![]()
Титинка би ли сподели какви грижи полагаш за косата си, защото погледнах ето така щом отворих втората снимкаМного ти е хубава и здрава косичката!
Бих се радвала, ако помогнеш (:
Амарчето за мазна коса, можеш да си купиш хума на Джанкар (продава се в аптеките) и да си правиш маски с хума, защото принципно тази съставка има изсушаващо действие. Колкото за приятелката ти може да си вземе дълго коментираният Себорал Форте.Продава се отново в аптеките, до три лева е и помага при косопад или пърхот (:
Понеже не ми се четат 27 страници, да попитам за някоя домашна маска за заздравяване на косъма ? Чувала съм за коприва, но не знам нито как се приготвя нито нищоКосата ми е доста изтощена от преси, сешоари и т.н. , но за сега съм го понамалила и искам да пробвам някоя маска
![]()
MegiBoOm
Първо,като почнах да си пускам косата започнах със Себорал форте-червения.Ползвах го някъде 2-3 месеца,и имаше ефект.След това си дадох малко почивка около месец без да я мажа с нищо.И след това чух за Тривитаминола и реших да пробвам,мажех се с него 2 пъти в седмицата,в началото го правех като маска с много продукти,но после не ми се занимаваше и мажех само тривитаминол без нищо друго към него.И така 1 месец се мажех,1 месец не се мажех,и така,иначе се пренаситва косата,защото в Тривитаминола има Витамин А,а именно той е източника на растежа,и ако се пренасити косата може да доведе до обратен ефект.Същевременно реших да пия и хапчетата Геритамин нео,от тях в началото имаше ефект върху косата ми,но после спря,и от него общо взето най-добър ефект видях върху ноктите и кожата.Та това е общо взето,с което най-много ми порасна косата,но и друго има.Ако искаш хубава и здрава коса с блясък и всичко останало е хубаво да започнеш да ползваш професионална козметика-шампоан и маска.Казвам го,защото от както почнах с такава козметика косата ми е повече от хубава на живо особенно на слънце много си личи.Ползвам маска за коса от фризьорката ми я поръчах-професионална е,но откакто я ползвам се родих,толкова хубава маска не бях ползвала до момента-16лв е,1л е,но вече я ползвам 8 месеца и имам за около още 1 месец.Шампоана също е страхотен,косата не ми се омазнява на втория ден,както с другите шампоани.И откакто го ползвам си мия косата 2 пъти в седмицата,изобщо не се замазнява като преди.Той пък е 13лв и е 1л.Не знам с него колко ще изкарам,защото и майка го ползва,но до момента вече 2 месеца го ползвам и още не съм стигнала до средата на бутилката.
ТАКА,ЧЕ ХОРА,АКО ИСКАТЕ КРАСИВИ КОСИ,ПОЛЗВАЙТЕ КАЧЕСТВЕНА КОЗМЕТИКА!![]()
Слагаш си копривата в една тенджера и я оставяш да поври. Като пусне цвят водата значи е готова и прецеждаш. Слагаш си я в някакъв съд и след баня поливаш косата без да я отмиваш. Останалата вода може да си я пресипеш в някакво шишенце или пулверизатор да си впръскваш в корените.Първоначално написано от PerFectGirl
![]()
Значи тази вода я слагам само по краищата след баня, а след това може и в корените ?
Не е задължително само в краищата. Обливаш си цялата коса с водата и ако ти остане си я пресипваш в друг съд, за да можеш да си я впръскваш.![]()