- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- всичко за косата..
ами да..аз съм си купувала..от тях и бях доволна..но аз най-вече ги взех за подсилване на косатаПървоначално написано от titinkaa
...като ходя на море и нямам време да правя домашни маски ще си взема тази която ти ползваш
![]()
Срещу омазняване разбъркайте 1 яйце с 50 г. кисело мляко и нанесете върху вече измитата коса. Останете с маската 5 минути и отмийте с хладка вода. Хладката вода е задължителна, тъй като с гореща белтъкът на яйцето ще се пресече и ще остане в косата.
някой да си е правил тази маска или, ако може, да ми препоръчате друга пак против омазняване?
и двете неща ги слагам в маската (от яйцето само жълтъка) .. ами това са изсушаващи продукти..както хумата,оцета,ракията.. ако ти е много мазна косата можеш към тази маска да прибавиш и оцет..но за да не ти се изсуши много ..можеш да сложиш малко бадемово масло.. и маската ще ти е кисело мляко,оцет,жълтък и малко бадемов масло..от яйцето слагай само жълтъка, защото той е полезен за косата..Първоначално написано от eatshitsfuckinbitchezhah
![]()
Майко мила,сега излизам от банята..Е няма такова животно като тая свинска мас.Повече от ужасен мирис,не изтърпях и 30 минути и влязох в банята.Имах чувството,че ще се издрайфам честно.Между другото тривитаминола ми е свършил
Намерих някакво ризиново масло,ноо..е от 2004г. nice,a?
В прочем последно време все си мисля,че тормозя много косата си.Значи домашна маска,шампоан,премиване с билки,балсам,маска,още една маска от друг вид.Като изляза я подсушавам и слагам хин.вода в корените.После бадемово масло и в корените и в крайщата,после един балсам за лесно разресване на Евтерпа,след което онова розовото на Лореал.А и да не забравяме спрея на глис от серията 19 repair.Имам чувството,че твърде много я клепам
![]()
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
ами свинската мас като я стопиш не трябва много да я топлиш, защот почва да мирише на гранясалоПървоначално написано от neeDaBosS
.. а и да...колкото и почивки да правиш това което си описала е според мен прекалено много..то грижи..ама от толкова много ще вземат да имат обратен ефект..слагай само домашна маска от маските..това с билките може да го правиш през почивките от домашни маски..като почиваш от домашни маски слагай едната от др. които слагаш и отмивай с билки..просто толкова неща не е много хубаво..аз сега бях в почивка и слагах купена маска,себорал форте и масло от пшеничен зародиш по краищата..като правя домашни маски същото, но без купената маска..и от време на време и аз слагам това на глис.. имам го същото
![]()
Как да я топя? :О Бях си взела от село няколко шишета и направо изсипах нищо не съм топила .. ;дд аз попринцип не почивам от маските.Почивах когато главно правех с тривитаминол,но от доста време не съм почивала
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
ами моята е една такава малко твърда и я топя... ми не знам..понякога свинската мас мирише така..защо не си вземеш др.Първоначално написано от neeDaBosS
![]()
Как изобщо я отми тази мас? Аз преди си бях добавила в маската и една седмица косата ми беше ужасна. По-добре бадемово масло...
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
Ами още като се намазах разбрах,че няма да я бъде тая и влязох направо в банята.Сигурно 4-5 пъти обилно шампоан да съм сложила..и имам чувството,че пак мирише.Напоследък направо не издържам на миризмите от разните му оцети и глупости.Чак ми се повдига,че и косата ми след това вони ужасно.Май ще спирам вече с домашните маски,ще си купя само тривитаминол и ще го втривам в корените.Също така се колебая между ампулите на Денис и тези на Урти Комплекс..някой нещо мнение?
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
Интересно, че FuCKkK13 си направи тема за косата и предвид нейният опит, който тя твърди, че има с поддържането на косата НЕ знае, че:
1. Ако искаш да помогнеш на момичетата им сподели, ЧЕ свинската мас се топи във всеки случай, дори да не бъде обезсолявана!
2. Най-важното за косата е свинската мас ДА БЪДЕ обезсолена. Както би трябвало да знаете, солта влияе много изтощаващо за косата и я прави суха, затова след море косите ни са изтощени.
Обезсоляването става така:
Взема се известно количество свинска мас /напр. 1 ч.ч./ и се слага в съд с повече вода. Слага се да заври и се засичат 30 мин след завирането. Изчаква се да изстине хубаво, така че да се втвърди отново маста и се обира с лъжица- самата мас става като капак върху водата. Маста е вече съвсем обезсолена- солта е заминала във водата.
Чак тогава маста се слага в маската с конските витамини. Ако не го направите по един от двата начина няма да има никакъв положителен ефект върху косата ви. Маста никога не се слага в твърдо агрегатно състояние!!! Винаги трябва да е течна, защото иначе се получава онзи гаден ефект, който се е получил при две от момичетата, косата едва се измива и става мазна, и отвратителна.
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
От майка ми знам,че се топеше някак си ама кой да се сети да го направи..както и да е добре,че си измих косата веднага.Да ви попитам сега,вие имате ли проблеми с мириса на продуктите? В смисъл..като смеся всичко и става просто някаква каша.Преди беше някаква лека миризма,но днес..необяснимо гадно миришеше.
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
всичко това го знам.. това че не съм споменала не означава че не го знам .. а и аз казах че си топя мастта - защо да не го знамПървоначално написано от sladkish_14
.. и както виждаш нямам проблем с мастта - което означава, че знам всичко казано от теб..а и направих темата взаимно да си помагаме - не съм казала че знам всичко за косата-никой не може да знае всичко за косата, все пак човек се учи през целия си живот
, но знам доста неща
![]()
ей забравихме темичката...
Аз вече реших,ще я премивам само с лайка и майчин листИ само за балслам ще слагам 1-2 яйца докато съм в банята...
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
ами добре..само да ти кажа, че лайката изсветлява косата..аз сряда ще си правя маска с тривитаминол, но си купих и кокосово масло - ще споделя добре ли ми се е отразило на косатаПървоначално написано от neeDaBosS
![]()
хих,това не ме плаши ;д косата ми е пребоядисвана сигурно 1470923898742 пъти с черна къна така,че силно се съмнявам да ми изсветли косатасподеляй после наблюдения от кокосовото масло..края на седмицата се очертава да си купя тривитаминол,ампули урти-комплекс и още нещо..може да е или кокосово масло или бадемово ..че ми свърши ;д както и стимулант за коса на икаров :P
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
естествено, че ще споделя..аз сега стимулант за коса на икаров нямам.. имам кокосово,бадемово и масло от пшеничен зародиш и ми стигатПървоначално написано от neeDaBosS
.. като свършат ще си взема стимулант за коса на Икаров, че от 2 месеца някъде нямам
![]()
Здравейте и от менПо принцип косата ми е чуплива/къдрава/непокорна и не подлежи на дресировка. За да я укротявам максимално, използвам течни кристали на Victoria (има ги в ДМ), хининова вода, един страхотен серум за къдрици, който открих наскоро - на BioPharma и това, което препоръчвам с две ръце - минерално олио на Saphir !!
Единствената маска, която си правя е с жълтък и витамин А![]()
“Не е защото нещата са трудни и ние не посмяваме,
а защото ние не смеем да направим нещата трудни!"
^Здрасти,ще споделиш ли каква е тази маска?Отразява ли се добре на косата ти?
Оф ма*ка му..много мразя така да става.Слагам един милион неща (флуиди) уж косата ми да стои правя (и след като съм я минала перф. с пресата) и на другия ден приличам на разплетена кошница !!!![]()
Препоръчайте ми нещо
![]()
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
Имам няколко въпроса:
1. Ампулите на Денис къде мога да ги намеря ? Търсих вече в няколко аптеки и козметични магазини и все не ги намирам... (От София съм)
2. В оригиналната маска с тривитаминол се слага газ... За какво помага той ?
3. Наистина ли това Себорал Форте изсушава косата (аз съм със суха коса) ии кой от двата трябва да си взема за по-бърз разтеж (синия или червения) ?
При нас в аптеките ги има..2-3 капки газ - за блясък ако е с изтекъл срок на годност мирише по - слабо. Купува се от железария или евентуално магазин за домашни потреби.Обаче ако си с руса коса (обезцветена) ще ти изгори малко или много косата..за себорал форте незнам.Иаз ще чакам отговор,заинтригува ме.Първоначално написано от LudotoDevoiche
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
защо не си вземеш някое кремче..не мога да ти препоръчам, защото аз не ползвам (косата ми стои и къдрава и праваПървоначално написано от neeDaBosS
ДО СЛЕДВАЩОТО ИЗМИВАНЕ) или да си сложиш пияна на мокра коса, но не много, за да не сти стане на клечки .. ами някой друг да ти помогне, защото аз рядко си изправям косата, а както ти казах тя си стои както й кажа
![]()
ами от аптеките явно просто не си попаднала на такава която да има..а ако другите аптеки са ти много на далече, защо не кажеш да ти донесат - едва ли ще ти откажат... извинявай, но не съм от София и не мога да ти кажа точен адрес..за газта neeDabosS ти каза..себорал форте изсушава косата, но има ефект..аз ти препоръчвам червения..а ако толкова ти е суха косата, си слагай масло по краищата (от пшеничен зародиш ти препоръчвам, защото помага за цъфтежи, а сухите коси по принцип цъфтятПървоначално написано от neeDaBosS
) .. ами дано съм ти помогнала
![]()
FuCKkK13 , а каква всъщност е разликата между червения и синия Себорал ?![]()