- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- всичко за косата..
Искам да питам дали може да сложа какао в маската от хума и оцет?
Да. Можеш да го добавяш във всякакви маски.Първоначално написано от mi6eto942
![]()
mi6eto942 , можеш да!![]()
pressiana, вярно е за жълтъка ,че сваля боята.
malka_sladkka, щом корените ти са руси , смисъл косата ти е руса ,защо е си направиш медено русо ? По тоя начин няма да ти личи после много много като порасне нова коса..Аз супер много се кефя на такъв цвят.
LudotoDevoiche , една приятелка има къдрава коса и къдриците си оформя с балсам на Елсев без отмиване. Върви в някой козметичен примерно и разгледай има 10000 вида. Избери си някоя по-хубава марка... И относно СТИМУЛНТА , на есен го почваме и после чакаме гривите да блестят![]()
![]()
![]()
![]()
) :*
LoveChocolateа, абе аз от година и повече даже сигурно 2 ще станат все ползвам хининова вода ,ама нищо.Ама мене ми е навик вече и след баня си пръскам.. Пък може и да расте знам ли ...![]()
![]()
С 2 приятелки спорим по 1 въпрос - Според мен маската се слага в корените и по цялата коса , а балсамът само по дължината без в корените ...те обаче казват обратното и смятат ,че маската в корените омазнявала супер много.Дали зависи от вида коса и кой е прав и кой крив![]()
LOVE не означава Legs Open Very Easy !!!
момиче
Маска от магазина - само в краищата и по дължинитеПървоначално написано от GrippingBosh
Домашна маска - корените и надолу към краищата
Балсам - отново краищата и дължините
Маска и балсам, купени от магазина, НЕ се слагат в корените!
За каква маска става на въпрос ? А относно балсама - слага се само по крайщата, защото ако го нанесеш в корените омазнява косата.Първоначално написано от GrippingBosh
Защото, за да стана руса това черно трябва да се махне по някакъв начин. Ако сложа сега една руса боя отгоре нищо няма да се получи за това питах за разни маски за сваляне на боята или нещо другоПървоначално написано от MimiKalcheff93
![]()
MimiKalcheff93 аз доскоро ползвах едно такова балсамче на Елсев и наистина се оформяше добре, като примерно се нанесе на влажна коса. Ама на следващия ден вече ефекта се позагубва, а като я среша на какво заприличва простооЗа това по принцип си я изправям, но то пък и неможе всеки път... Сега съм си взела пак едно такова спрейче на Глис заедно с шампоана и балсама с отмиване, но още не съм ги пробвала (чакам да ми свърши Орзена
).
Момичета с чупливи коси, вие сресвате ли се всеки ден да кажем преди да излезете (тъп е въпроса малко ама...)? Не ви ли се разхвърчава косата и не се ли обезформя? Мойта става точно така... затова понякога не я сресвам...![]()
Бду в неделя смятам да се къдря с вестници.![]()
LudotoDevoiche не знам с вестници как е, ама аз се накъдрих с рокли и съм като пуделкосата ми е с 10-15 см по-къса
![]()
^Аз затова съм се отказала от ролките нацяло. Не мога и това е. Виж, с черните фибички понякога си правя 2 кичура отстрани на лицето. Навивам тънък леко влажен кичур на 2 пръста /събрани/, свалям внимателно от пръстите, както си е навит, след което го прикрепям с фибичка към скалпа и чакам да изсъхне, после махам фибата. Не съм пробвала на цялата коса, защото сигурно ще ми трябват 100-150 фиби, но и аз ще пробвам с вестници тия дни..![]()
С ролки при мене е страшно направо... Сравнително дълга ми е косата ( някъде до гърдите), обаче и на мен толкова много ми се скъсяваА уж само 4 ролки навивам... не си струва мъчението да спиш с тях.
Последния път даже не ги навих до корените, а само по-дължината. Ама ефекта беше същия. Исках да получа г/д ефекта на машата, амаа... С вестници не съм пробвала до сега, но мисля, че ще се получи по-добре... поне да не се скъсява толкова косата. С плитки вече съм се отказала (и с обикновенни, и с рибени кости), там е най-зле положението... Бях си направила веднъж две рибени кости, спах с тях и като ги разплетох
Половер можеше да се изплете от косата ми...
Днес си направих маска с хума,оцет,канела и какао,косата ми стана много обемна и мека![]()
![]()
Да питам жълтъка чист ли трябва да се слага на косата,за да махне боята или може примерно да го смеся с кисело мляко?
За къдрене си намерих перфектният начин след толкова различни опити :Д Значи след баня на съвсем леко влажна коса, слагам балсам без отмиване и кристали в краищата. После връзвате косата на много висока опашка. разделяте косата на 2 кичура, които почвате да увивате един около друг. После като станат 1 цяло (нещо като плитка, но не точно) внимателно го прикрепвате с ластик като увивате опашката на охлювче :Д Т.е все едно си правите кок, но внимавате, защото ако пуснете края преди да сте сложили ластик или фиба ще се разплете :Д. После като е изсъхнала напълно я спускам, разрошвам с пръсти (като преди това съм сложила малко балсам в ръцете си). Общо взето е това. Получава се едно такова много нежно и естествено начупено (не дребни къдрици или букли, не бухва както при плитките.) Вечер я връзвам на хлабава висока опашка и така си се запазва до следващото миене.
Получава се точно някакво такова, на което викат beach hair
http://www.marieclaire.com/cm/mariec...607-10-med.jpg
http://www.mynewhair.info/wp-content...ombre-tips.png
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
^ Оо и това ще го пробвам, няма какА само да те питам може ли да се преспива с тоя кок, защото по принцип си мия косата привечер и не я суша?
Защо не ;д Само я изчакай да не е много мокра. Т.е предполагам че е мокра ще стане де, но ще се накъдри доста повече :Д На мен и на почти суха коса ми става. Мократа предполагам че ще бухне повече, а и не съм сигурна че ще изсъхне :Д Защото ако съм била с влажна коса, после почти винаги корените ми са си леко влажни и след като другата ми коса е напълно изсъхнала. Затова като я пусна я връзвам високо на хлабава опашка, за да изсъхне по-лесно и да стане по-обемна.Първоначално написано от LudotoDevoiche
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Естествената ми коса е тази, която показа DesireToFire, затова искам да пробвам нещо по-различно. Ако някой знае хитър начин за къдрене без да се гори косата, нека сподели.![]()
Добро утро, момичета!![]()
Да се запиша, че съм с маска сега. Сложих си пак четири масла, стимулант, тривитаминол, ракия, хининова вода и какао. Отразява ми се много добре (да не казвам голяма дума де). После ще си изплакна косата с бръшлян (бях чела, че е за растеж).
Аз бях малко в почивка от маски, мисля, че поне две седмици направих.
Усмихнат ден ви желая! :P
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
Оххх .. хай - сетне прочетох цялата тема ;д ..
Доста се запалих ии аз и реших , че ще пускам дълга коса (в момента ми е малко под рамената) , взех си : стимуланта за коса на Икаров , хининова вода и хининов шампоан.Незнам , но мисля , че е достатъчно като за начало .. понататък ще видим , какво друго да си взема. А сега някой може ли да ми предложи някоя маска за коса (купена , не домашна) .. търсех , но не намерих нищо добро.
Приятен ден ви желая![]()
Аз също ще пробвам метода на DesireToFire. Моята естествена коса е леко начупена, но искам да я пооформя и се надявам да стане добре. Като я разпусна ще и сложа малко пяна.
Humans need fantasy to be human.
Miosotis с костен мозък и плацента. Много добра маска и ужасно много хора я ползват.Първоначално написано от n3siity
![]()
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
^ И аз мислех нея да предложа, но тя е за суха коса. За това питах какъв е нейния тип.![]()
Не знам за вас, ама аз повече маска с яйце(жълтък) няма да си направяКосата ми мирише ужасноооо.... Какво ли не сложих ии пак си мирише. Винаги е било така
Не знам и колко е ефикасно, ама никаква разлика не намирам между преди и след маската....
Здравейте хораа!
Тамън се върнах от морето и сега ще прегледам малкото странички, които сте изписали![]()
Иначе косичката ми е здрава и учудващо с нищо не се е променила докато бях на почивка![]()