- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- всичко за косата..
знам, че има такава тема..но в нея се пише много малко..нека тук обсъждаме всичко за косата..всичко което сме изпробвали или мислим да пробваме,всичко което ни помага или което не ни помага..всички проблеми с косата като почнем от тънка коса до косопад и не знам какво още...дано темичката да се развие и да е полезна на всички които ги интересува...![]()
за по бърз растеж : тривитаминол,хининова вода,домашни маски,ампули,фрикции с билки и др.
в домашните маски могат да се слагат: всякакви масла които действат добре на косата (бадемово,от пшеничен зародиш,кокосово,рициново масло и т.н.) стимулант за коса на Икаров..кисело мляко,жълтък,мед,оцет,ракия ,аспири,зехтин,газ,мас,хума, тривитаминол, различни ампули с витамини,чесън,лимон,пчеле прашец на прах..за др. не се сещам
стимулант за коса на Икаров 5-6лв.
бадемово масло 2-3лв. (2.50лв най-често)
масло от пшеничен зародиш 3.50лв-4.50лв
кокосово масло - 2-3лв.
срещу пърхот,косопад и за по-бърз растеж - Себорал Форте -2-3лв
хума - 2лв.
хининова вода 1лв-1.50лв
пчелен прашец - 100гр. 4 лв.
..др не се сещам..казвайте да добавям..и дано темата да се развие
![]()
ами зависи от грамажа..Първоначално написано от nescafecool
.. тук тези мъничките..продполагам че мъничка си взела са 40 ст.
Аз съм си взимала свръхпречистена био хума за 10 кинта, както и съм си взимала и такава по 60 ст. за 500 гр.
Не знам какво още мога да добавя към списъка, то почти всичко е изброено.
Има няколко вида индийски билки които мога да добавя:
Касия - подранва косата и й придава блясък.
Нийм - против пърхут.
Брингараж - против косопад, заздравява косъма и подпомага бързия растеж.
От "обикновените" билки, добри са косата са:
Розмарина - придава страхотен обем, блясък и подпомага растежа.
Липа и алое - заздравяват косъма.
Коприва - за растеж и против пърхут.
Иии още масла:
Масло от авокадо - изключително добро е, подхранва цялостно косата.
Масло от жожоба - придава блясък, обем и гъвкавост.
Масло от чаено дърво - може би най-доброто средство против пърхут.
Известно време ползвах тези ампули за растеж- http://www.nisea-bg.com/produkti/%D0...eale-12ml.html /не съм убедена, че намерих точната снимка/
Определено си заслужават парите.
Хининов шампоан- също спомага за растежа и придава интересен нюанс на косата.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Касия - от аптеката мога ли да си я купя ? .. и ако знаеш колко пари е г/д..Първоначално написано от Rebirthing
Rebirthing, болно вманиачена си, в добрия смисъл!
Иначе да добавя - 3 супени лъжици бира, в 1 чаша вода. На къпана коса се втрива, изчакват се 15 мин. и се отмива с хладка вода. За блясък и подхранване![]()
ами аз моята коса си я начупвам с бира и от личен опит да кажа че наистина прави хубава косатаПървоначално написано от koshtramba
.. иначе мерси за отговора Rebirthing
Някой може ли да ми обясни как става сухото миене на косата?Четох го някъде и ще се радвам ако някой обясни как става тъй като косата ми се омазнява бързо,а след къпане се изправям.Мерси предварително![]()
аз съм чувала да си миеш косата с хума, без шампоан да я обливаш , но не съм пробвала..също се сетих, че можеш преди да влезеш в банята да търкаш с хума косата или с бебешка пудра и после да се измиеш..а на хора с много мазна коса..може да се изкъпеш и после да подсушиш малко и пак да втриваш обикновена пудра в косата докато попие...но внимавай да не станеш беличкаПървоначално написано от julinkata3
някой ползвал ли е това и доволни ли сте :
![]()
Здравейте и от менИскам да ви питам,пробвали ли сте маската с майонеза? В бг мама я мернах някъде,значи изсипваш си на косата цяла майонеза Краси (от тия мъничките дето са по 1,50лв макс) Масажираш и стойш с нея 2/5 часа.Много ми се иска да пробвам,но незнам на какво ще мирише косата ми после
Също така пробвате ли масаж на скалпа? Аз редовно като си легна сама си се масажирам
![]()
![]()
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
да, пробвала съм .. няма значение каква ще е майонезата..косата става мекичка и хубава..все пак на всеки се отразява различно, но пробвай нищо не губиш..след шампоана на мен лично не ми миришеше...и може да стоиш колкото време имаш..пак ще има ефект..а масажиране на скалпа не мога да ти кажа..защото и аз го правя, но не съм редовнаПървоначално написано от neeDaBosS
и не мога да ти кажа със сигурност.. но почти съм убедена..че ако си редовна има ефект
.. можеш и преди баня да си правиш масаж един път с майонеза какти каза и я оставяш после като маска..и 1 път с масло някакво примерно бадемово..и да редуваш..но нали знаеш че масаж най-малко 5 мин ..
![]()
Добре де, не ви ли се омазняват косите? Тези масла, това олио от майонезата, този зехтин? Не мислите ли, че е прекалено? Само майонеза остава да си сложа на главата![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Моята коса попринцип е супер суха,така че нищо не губя.
Фък13,супер много обичам майонеза и незнам..как да изхабя 1 цялаааа кутия майонеза за косатаами за мен?
![]()
![]()
![]()
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
Първоначално написано от neeDaBosS
ами ще си купиш по-голяма и ще ядеш докато стоиш с маската на главата
![]()
..sladkish_14 - ами ако косата ти е нормална - слагаш почти еднакъв брой изсушаващи и омазняващи съставки .. ако ти е мазна повече- изсушаващи, ако ти е суха - повече омазняващи и така..
![]()
FuCKkK13, какви продукти за коса използваш и от кои си най-доволна?![]()
От продуктите за растеж съм ползвала тривитаминола и Себорал форте и съм много доволна и от двете,макар че себорала не се препоръчва за сухи коси,защото ги прави още по сухи,но пък за сметка на това косата расте с него,от личен опит го казвам.Сега се каня да си купя ампули за коса на Денис,но нз точно кои са за растеж,ако някой знае нека каже.![]()
^Точно на предната страница съм ги постнала.
Така ще е, като четете по диагонал.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Сега ще правя една по-странна някой от нещата съм ги взела от оригиналната рецепта
2 с.л свинска мас
1 с.л оцет
2 аспирина
2 с.л мляко
2 жълтъка
2-3 капки газ
После ще кажа дали ми действа добре..малко се притеснявам от тая свинска мас![]()
![]()
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
Страшно доволна съм и аз от ампулите.Първоначално написано от kalpazanka
А трябва ли да се прави някаква почивка или мога редовно да си ги използвам?![]()
Иначе си мажа косата с толкова много неща, но тривитаминола и тези ампули направиха чудеса с косата ми.![]()
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
ами имам проф. маска за коса от фриз. салон, но не мога да ти кажа как се казва, защото е наливна..(нея я ползвам когато съм в почивка от домашните маски) а да кажа днеска ми е последния ден дето няма да правя маска - сряда почвамПървоначално написано от victoriassecret1
- почивах 3 седмици.. ползвам глис кюр - флуида за заплетени краища (лесно разресване)...доволна съм..ползвам крстали на cristian of roma с ув-филтър и ленено семе...ползвам Себорал Форте - за растеж и съм доволна..имам термозащитен продукт на alfaparf - този който пост-нах на по предната страница..ампули си купувам от време на време .. най-често Revalid, но и на Denise съм си купувала .. и от двете съм доволна..имах терапия за заплетени краища на AVON - крайно недоволна съм
..след баня си слагам на връхчетата на косата масло от пшеничен зародиш..домашни маски.. и мисля че е това
![]()
![]()
На cristian of roma имам професионална маска за коса със сусамово семе,купих я от фризьорката ми и е 1л.Ползвам я вече 7-8 месеца и имам още за около месец-месец и половина.16лв беше,но си заслужава парите,а и е икономична,като я свърша ще си поръчам пак на тая марка само че с нещо друго да не е една и съща.
Значи ампулите са коса на Денис с пчелно млечице са за растеж?!![]()
ами както с всяко нещо не трябва да се прекалява... прави почивки колкото ти смяташ..аз ампули си слагам по принцип като видя че трябва да си подсиля малко косата.. и си купувам примерно 10 ампули и така .. но най-често пролетта и есентаПървоначално написано от billytalent
![]()
спокойно ... и аз си слагам мас в маската .. и се отразява много добре..аз от сряда почвам и ще казвам какво слагамПървоначално написано от neeDaBosS
![]()