.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 48 от общо 48
    Абе ...тапа, ти знаеш само едно - Добролюбие...и това е...другото не може да се приеме за истинно...Толкова ограничен и пристичък...накъде си тръгнал да спориш...
    Im back...

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ к'во трябва да означава това "знаеш"???

казах черно на бяло

добролюбието казва че няма прераждане а живот и смърт - тапата казва че има прераждане

добролюбието казва че не бива да лъскаш - тапата лъска

добролюбието казва че има ад - тапата казва че няма ад

добролюбието казва че няма хъката мъката ами се стремиш да правиш каквото е най-библейско и точка по въпроса - тапата казва че трябва да ти е през кура това и да се стремиш да си живееш как си искаш и го нарича "златна среда"

човека е умствено увреден, казва че библията и добротолюбие са верни книги и после прави ТОЧНО ОБРАТНОТО на това което ЯСНО И НЕДВУСМИСЛЕНО пише там.

когато му покаже някой че е shitbrain казва че е по-умен от билиони хора и така.

леке някво

кретен

ей това е той

Така си е !!!
    Im back...

Мега фен
    Ау ... получих оргазъм докато четях А Нейми май наистина има проблеми с четенето . Впрочем съвсем сериозно ,без да те ебавам - посети психиатър. Неспособността ти да водиш диалог и да възприемаш информация ,различна от това ,което мислиш ,е признак на немалко заболявания. От постовете ти просто си личи ,че нещо не е наред. И изобщо не говоря за религиозните ти виждания.
    Другият вариант е да си много тъп трол.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Ми не, ама кво да обсъждам с хора, дето нищичко не разбират от християнство, представи си, че съм сам в този подфорум
    Ако можеше да се погледнете от страни какви глупости пишете, щеше да видите истинският смисъл на думата фейл
    А и гандалфски, и преди съм ти казвал за прераждането и т.н. и за Добротолюбието, ама атеистите говорите на друг език
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

типичният ден на тапата

след това спане (без миене на спермата от ръцете)

Мега фен Аватара на Concussion
    Няма смисъл вече от спорове, за какво се карате, Nam3less3 няма как да го убедите в каквото и да било, той явно си знае неговата. Неймлес, аз имам доста повече познания за християнството отколкото теб колкото и да се правя на ударена, защото все пак и моите знания не са големи. Дете съм на пасторско семейство (дядо ми е пастор) и от малка всичко ми е представено като даденост, без дори да мисля че е нужно да се интересувам от каквото и да било, "всичко което трябваше да знам го пишеше в Библията". Обаче годините си текат и аз започвам да се интересувам за някои неща. И това да твърдиш че си християнин и да защитаваш Библията а да отричаш че има ад и да вярваш в прераждането...

Мега фен
    Град
    Златната Среда

Добре бе гандалфе, ти наистина си най-забавният човек в тоя форум(след мен естествено ), ама само за онанирания пускаш картинки, представям си аз ако пусна такива ще ме изкараш антихриста.

http://www.teenproblem.net/news/s/29684.html тъкмо новина по темата.

А Concussion, много са ти базови представите за ад, прераждане и т.н.

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3

Не, това не е по темата, темата е за историческите документи за Исус и вашето мнение за тях и изобщо искаше ми се да се получи някаква дискусия по тази тема.

Цитирай Първоначално написано от Concussion
    И това да твърдиш че си християнин и да защитаваш Библията а да отричаш че има ад и да вярваш в прераждането...

тапата е прав като отрича адът (просто по напълно погрешни причини)

мястото за мъртвите в орогиналната, староеврейска митология е шеол - идентичен с гръцкият ереб (хадес на бг)

http://en.wikipedia.org/wiki/Sheol

а ако съм те разбрал правилно и ти куца инглиш-а си изтегли google chrome че превежда страници, аз лично доста го харесвам за чужди сайтове

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Concussion
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3

Не, това не е по темата, темата е за историческите документи за Исус и вашето мнение за тях и изобщо искаше ми се да се получи някаква дискусия по тази тема.
    Е пусни темата в подфорума за наука/история.

тапа, спри да се правиш на умен.

предложенията ти са толкова уместни колкото този пич е грациозен

това е религиозния форум, джизъс е религиозната личност

момичето не е олигофрен като тебе, сигурен съм че й е хрумнала идеята вече и че си има причини

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Не знам ква е тя, но иска да го изследва като историческа личност, т.е. ако иска да избегне религиозни спорове и мнения в темата, да не я пуска тука, виж, даже не сме ние първите които подхванаха религиозността в темата.

Ето този сайт търся от известно време, има интересни извори, някои (доста) от нещата ги има и в линка който даде gandalfepi4 :
    http://www.thenazareneway.com/likene...ur_saviour.htm
    И наистина, защо да пускам темата в Наука и история, за какво е тоя форум, само за спам ли?
    Гандалф, запозната съм с Шеол, но повечето хора му викат ад и за това и аз така го нарекох.

eй бонбони, намерих още едно приятно допълнение към списъка ми от първата страница

http://sheekh-3arb.org/library/books...stianities.pdf

поне за сега ми се струва доста приятно четиво
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Много забавен спор Прочетох повечето неща от линковете на Гандалф (без книгите ) и бяха интересни, обаче коментарите на Неймлес бяха направоо Сериозно, Неймлес, вместо да казваш колко са тъпи атеистите, прочети какво ти обяснява Гандалф без да мислиш с каква нелепа глупост да се ''защитиш" и размишлявай малко. Колкото и да вярваш, че си прав, пробвай да разбереш другата гледна точка и тогава пиши.

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    eй бонбони, намерих още едно приятно допълнение към списъка ми от първата страница

http://sheekh-3arb.org/library/books...stianities.pdf

поне за сега ми се струва доста приятно четиво
    Мерси, Гандалф.

Повече от фен
    В интерес на истината Пилат Понтийски дотолкова е възхитен от Господ Бог Иисус Христос когато го разпъва на кръста че след възкресението на Христос, Пилат става първохристиянин и един от подръжниците на Божията Христова вяра. Когато майката на Иисус- Дева Мария донася едно яйце като подарък за Понтийски,се случва чудо и яйцето става кърваво червено облято от кръвта на Спасителя Господен. Тогава Богородица произнася думите: " Христос Воскресе" а Пилат заявява: "Воистину Воскресе".
    “Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”

БУАХАХААХАХАААААА

това е зороастрийски обичай бе тъпак! дори и да не беше такъв ПАК щеше да е противобиблейско да се боядисват
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Ако някога се случи някой да изпадне в житейска беда или трудност, когато изглежда, че няма откъде да дойде помощ, можете да потърсите помощ от Православието и да намерите опора в Божия Син Иисус Христос. Дали това ще помогне всеки един ще види за себе си. Вероятно и всеки един е добре да направи следните неща - да прочете Новия Завет, да се кръсти в името на Господа Иисус Христос в православен храм, да държи в ума си Христовата молитва 'Господи Иисус Христос, Сине Божии, Помилуй мене грешния'. Смятам, че паленето на осветени свещи в храма също може да помогне заедно със сърдечна ваша собствена молитва. Ако наистина положението е много тежко и трудно, бихте могли и да започнете пост като внимавате да е съобразен с възможностите ви. За това можете да се допитате и до духовен наставник. Също можете да си четете всеки ден и други молитви - мисля, че могат да се намерят молитвеници около храмовете - както и да препрочитате различни пасажи от Новия Завет.

Помнете и подвига на Св. Иван Рилски, и към него може да се обръщате за помощ.
    http://www.pravoslavieto.com/life/10...van_Rilski.htm

Повече от фен
    Доста добри съвети Ken. Мисля че това което си написал е много полезно и мъдро като решение на проблемите затормозяващи хората. Най-добрият вариант където можем да намерим утеха и смирение е Светото Православие. В никоя друга религия няма такава духовна и задълбочена връзка между човека и Бога както е в Православието. Добре е всеки православен християнин като за начало да прочете Православният Катехезис,както и Добротолюбие,полезно начинание е и лествицата,както и православните книги на Св. Серафим Саровски. Въобще всички свързано с Православието е добре да се прочете.
    “Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”

Цитирай Първоначално написано от ken
    Ако някога се случи някой да изпадне в житейска беда или трудност, когато изглежда, че няма откъде да дойде помощ, можете да потърсите помощ от Православието и да намерите опора в Божия Син Иисус Христос. Дали това ще помогне всеки един ще види за себе си. Вероятно и всеки един е добре да направи следните неща - да прочете Новия Завет, да се кръсти в името на Господа Иисус Христос в православен храм, да държи в ума си Христовата молитва 'Господи Иисус Христос, Сине Божии, Помилуй мене грешния'. Смятам, че паленето на осветени свещи в храма също може да помогне заедно със сърдечна ваша собствена молитва. Ако наистина положението е много тежко и трудно, бихте могли и да започнете пост като внимавате да е съобразен с възможностите ви. За това можете да се допитате и до духовен наставник. Също можете да си четете всеки ден и други молитви - мисля, че могат да се намерят молитвеници около храмовете - както и да препрочитате различни пасажи от Новия Завет.

Като те гледам дори не знаеш как е написан новия завет...
    Im back...

Цитирай Първоначално написано от ken

що ли не се изненадвам че в тема за история и факти свъразни с библията има приканвания да не се мисли много много а да се надупиш за бат боги?

The Bird of Hermes

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си