- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Обеца на пъпа
Здравейте, има ли някой с обеца на пъпа?
Закача ли се по дрехите? Някакви проблеми или инфекции имали ли сте?
Съжалявате ли, че си направихте?
И... Дами и господа, представям хиляда и първата тема по този въпрос!
Не съжалявам ни най-малко, че си направих. Вярно, че сега не съм в перфектна форма, така че само аз и мъжа ми й се радваме, но аз съм супер доволна. Моето пъпче е много вдлъбнато навътре и преди не ме кефеше, защото се зацапваше, а като го почиствах имах много неприятно усещане. Сега като съм с обичка не се цапа, понеже тя е като тапичка ха-ха!
Иначе е много яко украшение, женствено. Това дали ще се закачи обецата или не зависи от самата обеца. Ако си вземеш такава с ръбове и кукички по нея ( примерно пеперудка ) ще се закача. В началото ти препоръчвам този тип :
Пък после си взимай с висулчици и глупости. Аз винаги гледам да има такова топченце в долната част иначе много ръби като се свиеш, седнеш, наведеш и т.н.
Лично мен не ме боля много. Аз съм голяма лигла. Първия ден боли като се мърдаш, после постепенно болката намалява и до няколко дни изчезва, ако всичко е наред. От моята доста време течеше лимфа, може би дори и малко гной по едно време, не съм сигурна, но не ме болеше. Важното е да си я поддържаш чиста и да не я сваляш поне няколко седмици.
Надявам се да съм била изчерпателна![]()
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Ако не внимаваш ще се закача. ;д
Иначе - при мен пъпа се зацапва именно от обицата, защото много ми пречи да го почиствам и все има някъде мръсничко.
И не, въобще не съжалявам, че се пробих, нищо че бях на 12г. тогава. Все още си ме кефи обичката
А тези обици с висулките много тежат и разширяват дупката, така че ако искаш да носиш обицата максимално най-дълго време преди месото да се скъса не носи такива обички.![]()
http://ask.fm/iwwkaa
Възможно ли е да сложите снимка, за да видя как изглежда реално? В нета има само снимки на някакви супер стегнати модели, минати през фотошоп и т.н. ... И аз не съм в перфектна форма в тази зона и това е единственото, което ме спира... мисля на есен като захладнее и не може да се ходи на плаж да си направя...
а ако носите някоя супер прилепнала блуза или рокля личи ли си, че имате обеца, изпъкнало такова?
Снимка нямам, ама обица имам от 6 години вече. В началото течеше лимфа, но е нормално. Не ме е боляло особено. Моята грешка беше, че на първия месец си смених обицата и се възпали. Върнах медицинската и Пак си мазах там с каквото ми бяха казали и няма проблем. Вече изобщо не ме боли, даже често забравям, че я имам, много съм свикнала с нея. Преди имах обичка пеперуда, която много се закачаше и ми беше неудобна. Вече от 3 години сигурно съм с шарени топчета, които мога да сменям, защото продават и само топченца. Аз винаги съм имала малко коремче, но не ми пука да ти кажа.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
при мен си личат топчетата като съм с нещо по-изпъкнало, да.
а искам да попитам - ако това желязното или каквото е там ръждяса на пъпа ми, какво ще стане?![]()
http://ask.fm/iwwkaa
Аз искам да попитам ако сега си пробия пъпа, а след 1 месец съм на море има ли някакъв проблем, защото съм чувала, че поне 3-4 месеца не трябва да влизаш в морето или в басейни.. ще се възпали ли пъпа и тн ?!![]()
Не, никога няма да ти навреди морето. Даже помага, но е по-добре да се пробиваш есента, има по-малка вероятност да потече гадна струйка пот по дупката и да го раздразни. А ако си с обица от медицинска стомана, титан, необий или др такъв материал, често използван за обици, няма как да ръждяса. Ако ръждясва, по-добре я махни и си купи нещо от метълшоповете от сорта на На Тъмно. Изчисти дупката с кислородна вода, намажи с Гентамицин и слагаш новата хубава обица.
Морето не пречи, даже е полезно ако се пробиеш при свестен пиърс ще ти обясни че трябва да правиш промивки с вода и морска сол. За потта можеш да си слагаш марличка или лепенка(10стотинки в аптеката). Ако се чудите за студио и сте от София мога да ви препоръчама ЛС за да не спами. Аз си направих интимен пиърс при тях и съм много доволна, момчетата са мн свестни и работят мн чисто и професионално.
пп басейните са забранени през периода на заздравяване.
Последно редактирано от missg79 : 07-14-2012 на 14:09
Аз искам да си направя на веждата, но..Искам да попитам дали може да ходя без обеца понякога това ми е много интересно и също боли ли когато се дупчи