- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Информатика или ИТ
7 клас съм и кандидатствам тази година, но не знам кой профил да избера:
Информатика с интензивно обучение на английски език
ИЛИ
Информационни технологии с интензивно обучение на английски език.
И двете са математични паралелки има много малка разлика в часовете (2-3 часа седмично е повече информатиката в инфор. с АЕ и ИТ в ИТ с АЕ).
в 9 клас
Информатика с АЕ- 3 часа информатика срещу 2 часа ИТ
ИТ с АЕ- 1 час информатика с/у 4 часа ИТ
в 12 клас мисля че са с 1 час разлика
в часовете по амтематика няма разлика
кое да избера според вас, тъй като информатика се води елитна и силна паралелка и най-добрите математици от нашия клас ще влизат там
![]()
Като компютърист() аз ти предлагам информатиката!
И аз мисля, че информатиката е по-добре. Макар че звучат сходно и са компютърни предмети, двата предмета са доста различни.
По информационни технологии те обучават да работиш с различни програми, като Excel, Powerpoint, Word, Access и ти казват две-три общо приказки за мрежи.
Информатиката е програмиране. Там те учат на основите за писане на програми и нещата са много по-дълбоки от ИТ. Може да ти се струва по-малко приложима, тъй като в повечето часове ще пишете програми, които например пресмятат квадратни уравнения, лица на триъгълници, сбор и произведение на числа, извеждане на текстови съобщения и т.н. Има и малко по-сериозни задачи, но като цяло няма да пишете точно програми, като тези, които си сваляш на своя компютър да използваш.
Все пак, ако те вълнуват компютрите - информатиката е предметът. Информационните технологии са за обща компютърна грамотност, а ако влезеш в паралелката с информатика, ще имаш много по-добра подготовка за по-късно. Но програмист от гимназия не се излиза (според мен), а трябва да се изучиш в университет.
Пък и математиката и информатиката са тясно свързани, с ИТ не стоят така нещата.
Изборът си е твой, моята препоръка е АЕ+Информатика.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
ИТ!!!
или ако си сигурен,че искаш да се занимаваш и равиваш с информатика,пиши това.
аз съм профил информатика и мисля,че няма по-гадно нещо![]()
ще избера информатика тъй като искам да се развивам с математика, а те "вървят" успоредно..а и ит не ме влече толкова..![]()
Ми... аз в момента съм в ПМГ с Информатика и английски. Какво да ти кажа.. избери това което желаеш ти. Аз нямах късметът да се падна на учителка, която може да си пази дисциплината на учениците в час и да обяснява добре. Сега ми е много трудно, и честно казано 2 срок може да ми пише 2.
Старая се колкото мога, ясно е че вината не е само от едната страна.
Не забравяй, че щом някой даскал в училище преподава информатика, то значи не е могъл да се реализира като добър програмист. Защото например 1 учител взима от порядъка на 450лв, докато един програмист
(в България) по няколко хиледарки месечно. Сам прецени ако един човек разбира от информатика дали ще стане учител или не...
По-добре накарай някой да ти обясни предварително какво точно е информатиката, защото така почти всички от паралелките с информатика, редовно си бягаха от контролните в 8ми клас, защото не разбираха материала. Аз съм с ИТ принципно, но ги избрах просто защото при нас се водят паралелки с математика, информатика и биология. Така че от тези съм избрала математиката. Иначе ИТ - Word, Access, Power Point и прочие. Не е кой знае какво. Дават досадни задачи и проекти, но се преживява. Половината време се прекарва във висене по сайтове и социални мрежи или игране на игри.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Е, информатиката със сигурност е по-трудният предмет. Ако не е решил да се занимава човек с компютри, то и двата ще са му за обща култура, като ИТ-то може би е по-добрата обща култура (по-приложната).
Ако те вълнува математиката, то най-голямо приложение намира може би именно в програмирането (или там или във физиката)
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
избрах информатиката..все пак ще ни преподава учителка, която е обучила ученици, които са на най-престижните места в олимпиадите и състезанията (предимно национални)..избрах я, защото искам по-напред да се занимавам с нещо, свързано с математика..
П.С. учителката сигурно е най-добрата в града![]()
Моя съвет е да изпревариш учебния материал, ако можеш![]()