И аз мисля, че информатиката е по-добре. Макар че звучат сходно и са компютърни предмети, двата предмета са доста различни.

По информационни технологии те обучават да работиш с различни програми, като Excel, Powerpoint, Word, Access и ти казват две-три общо приказки за мрежи.

Информатиката е програмиране. Там те учат на основите за писане на програми и нещата са много по-дълбоки от ИТ. Може да ти се струва по-малко приложима, тъй като в повечето часове ще пишете програми, които например пресмятат квадратни уравнения, лица на триъгълници, сбор и произведение на числа, извеждане на текстови съобщения и т.н. Има и малко по-сериозни задачи, но като цяло няма да пишете точно програми, като тези, които си сваляш на своя компютър да използваш.

Все пак, ако те вълнуват компютрите - информатиката е предметът. Информационните технологии са за обща компютърна грамотност, а ако влезеш в паралелката с информатика, ще имаш много по-добра подготовка за по-късно. Но програмист от гимназия не се излиза (според мен), а трябва да се изучиш в университет.

Пък и математиката и информатиката са тясно свързани, с ИТ не стоят така нещата.

Изборът си е твой, моята препоръка е АЕ+Информатика.