- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тайната на красивата коса.
Всеки би се радвал на красива и здрава коса.Повечето от темите във форума също се отнасят за това как косата да е по-здрава и да расте по-бързо.Много от хората препоръчват хининива вода, тривитаминол и какви ли не бабини рецепти.Да, те може и да помагат,но не са тайната за красива и дълга коса.Истината е в храната.Ако не се храним добре не можем да искаме красива коса.Важното е да намалим мазното,пърженото,сладкото и соленото...или поне да ги похапваме в умерени количества.За да може косата да е по-жизнена и с по-ускорен растеж най-добри лекарства за това са плодовете, особено богати на витамин C, каквито са лимонът,портокалът.
Ето и още няколко съвета:
1. Витамини – осигурете и необходимите витамини, за да може да расте. Косата има нужда от витамин А, В, С и много витамин Е. Включете в менюто си повече риба, стафиди, спанак, боб, кисело мляко, соя. Те са богати на желязо и цинк, а също и добри източници на витамини.
2. Подстригване – редовно постригвайте крайчетата, които цъфтят, вместо да се опитвате да ги третирате с различни козметични продукти. Редовното постригване помага на косата да расте.
3. Масаж – масажът на скалпа е много приятен и същевременно стимулира кръвообращението на главата.
4. Движение – движете се повече, спете поне 8 часа, избягвайте стреса. Всичко това ще се отрази добре на цялото ви тяло и в частност на косата.
5. Миене – редовното миене помага на косата да се освободи от мръсотията, която запушва порите и и пречи да расте. Миенето също стимулира и скалпа. Четката за коса също има нужда от редовно почистване.
6. Ежедневни грижи – избягвайте да решите косата, когато е мокра, използвайте продукти, които са подходящи за вашия тип коса, не експериментираите с косата, не я сушете прекалено често, а също и не изполвайте маша и преса, ако може да го избегнете.
7. За празници – ако ви предстои специален случай и сте решили да сте с прическа, която изисква дълга коса, отидете при специалист, който има необходимия опит, вместо да спестите някой лев и да се опитате сами да си удължите косата, с което само ще я увредите още повече.
![]()
So far away...
Полезна информация. Хубаво е да глезим косата си, а не да злоупотребяваме с нея.![]()
Humans need fantasy to be human.
"Ежедневни грижи – избягвайте да решите косата, когато е мокра"
Защо?![]()
защото тогава е най-уязвима и се къса лесноПървоначално написано от breathless
Hostis Honori Invidia
Това за редовното миене ме втрещи.По-скоро скалпът би се изсушил и косата ще се омазнява светкавично бързо, което влачи след себе си ежедневно миене, а то не би се отразило добре на косата.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Всъщност то зависи от типа коса.Ако косата е суха не бива да се мие толкова често, но ако се омазнява бързо ще е добре да се мие през ден.Но има коси които колкото по-често се мият толкова по бързо се омазняват, така че всичко е строго индивидуалноПървоначално написано от kalpazanka
So far away...
Точно фризьорката ми ме съветва да намаля миенето, защото определено "през ден" не се отразява добре. Предпочитам да вярвам на нея, все пак.Първоначално написано от sasuke666
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
100% миенето през ден не е добро за косата. Според мене авторката под редовно е имала предвид, в седмицата няколко пъти, не през 1 ден. Всеки си мие редовно косата, нали?
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Косата трябва да се мие не повече от 2-3 пъти седмично.
Полезно и браво за инфото! Обаче, е по-добре да я публикуваш във важната тема за косата, за да седи винаги най-горе и да бъде прочетена от всички!![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Дайте предложения за наистина хубав шампоан.
"Забравя този, който си мисли, че ще запомни, и е умен този, който си записва! "
То това е истината не само за здравата косаПървоначално написано от sasuke666
Моята я мия всеки ден с вода, а през ден и с шампоан. Т'ва е още от дете, като съм имал периоди, в които съм бил с коса почти до кръста. Отгоре на всичкото беше къдрава на букли и ако не се намокреше, просто нямаше шанс да се среше, което естествено, ставаше всеки ден (веднъж експериментирах и не я ресах около 3 седмици. Още не мога да повярвам на търпението, с което майка ми я разплете. Разбира се и аз помогнах с яко дърпане с четката). Още си е гъста, здрава и няма и грам бял косъм, което вече е трудно да се каже за връстниците ми. Само че никога не съм ползвал сешоар (излизах директно с мокра коса, а през зимата замръзваше много яко. Не го препоръчвам на неспортуващи активно със слаба имунна система), мия я с хладка вода, масажирам кожата на главата и леко подръпвам космите, не я тровя с боклуци като боя, пяна, гел и прочие, а само я храня с обикновен балсам.