- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Модификация на тиквата.
Бихте ли се зарадвали/позволили/изкефили на следното и защо:
Да ви подменят частта с паметта с хард диск.
Мисловният процес с процесор.
Това, което обработват очите ви - някаква яка видео карта , самите цъки - някаква яка резолюция.
Да имате софтуер в тиквите, с когото да оправлявате запаметената информация .
Общо взето да сте вие и РСто в едно .
Какви проблеми поставя това ?
- парите - не всеки в началото ще може да си го позволи.
- и да може - вече дали ще има конкуренция, като на всеки ще може да се инсталира софтуер за да върши работа ?
- какво ще стане ? Ще излезе ли на яве нещо по-духовно , ще се отцепят ли хора, които да живеят сред природата и ще се развиват ментално сами ?
- какъв е смисъла на всичко това според вас ?
Абе, ако се сетите нещо, драскайте.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Не съм сигурен дали разбрах целта на темата както трябва, но ако се направи някакъв паралел между мозъка и PC-то, определено могат да се намерят доста прилики и всъщност отделните компоненти, които си написала, могат да се оприличат точно на сравненията ти.
Паметта си е своеобразен еквивалент на харддиска при човека. Другите работи също съвпадат.
Предполагам, че с тая "замяна" си имала предвид начинът, по който ще функционират дадените компоненти в човека (ще са с по-голяма точност и обективност).
Така или иначе, главният проблем ще бъде, че човек ще се роботизира и няма да бъде склонен на импровизации, фантазии, ще е предвидим и като цяло рационален.
Ще има и фантазии , просто ще му се набутат малко железа в главата .
И ще бъде хибрид - хем човек, хем подобрен като робот.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Че дори и без компютърни компоненти, човек си е робот...особено в по-развитите(уж) страни...пълно зомбиране...и лошото е, че не го осъзнават! А и какъв е смисъла от такава замяна на компютърни части с реални...?
Im back...
Това ми е мечтата.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Тоест ще бъде киборг. Аз лично не виждам как ще има фантазии с железа точно в главата, където протича мисловната дейност.Първоначално написано от NomNomNom
Веднага направих връзка обаче с изкуствения интелект, който е предмет на темата. Ако имаш него предвид, пак си мисля, че ще има някакви граници в мисловната дейност.
Моята идея пък беше, че запазваш и фантазиите, когато искат от теб да го правиш . Или когато имаш почивка.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Не те разбирам нещо. Как така ще запазиш фантазиите, когато го искат?
Фантазиите не могат да се материализират, съответно не можеш да наложиш контрол над тях (или поне не пълен).
РОБИТЕ ВЕЧЕ ИСКАТ ДА "ЕВОЛЮИРАТ" !
РОБОТИ ИСКАТ ДА СА.
ОТ АМЕБИ ИСКАТ ДА СТАНАТ НА ЧЕРВЕИ !
Пълна изрудЩтиНа, темата RulZZzzz![]()
Яко сте се филмирали, особено автора, а и последователите му, който си мечтаят освен да имат комп в стаят, да се опитат да го вградят и в празната си тиква, защото видиш ли има доста място, там, и за да не се пълни с мулци, боблечки и т.н насекоми ... Се опитва да се промени т.е да поумнее, като сложи в празната си тиква една от най-умните и интелигентни и мощни машини, на света, а именно компютърът и неговите компоненти
.
Spam Team !
"сУфийСко Чадо"
"Нашо моНче "
"Пред винкелО всички сме равни!"
"Баба Диско Парти"!
"Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
"Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
"На бай Тико внук му" -
"Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"
Ти наистина имаш спешна нужда от upgrade.Първоначално написано от gandalfepi4
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
А ти спешна нужда от нещо(акъл) за ъпгрейд...Първоначално написано от Nam3less3
![]()
Im back...
А Наденичко има спешна нужда да спре да влиза с по 5 акаунта.
Иначе по темата - да ,защо не. Макар да ми се струва ,че ще се компрометирам ,казвайки че не бих отказал по-хубав хард и по-бърз процесор () .
На практика човек е един доста сложничък компютър - има си CRU , HDD , и видео карта ,управлявана от CPU-то , има си ОС ( т.е. 'характер' aka 'личност') ,има си и RAM (т.е. нещата ,които запомняме на момента и ЗА момента ,колкото да си свършим работата). Разлика няма.
Та в този ред на мисли - ако можех да си вържа едно дискче към тиквата за да запомням всичко около мен до най-малката подробност и едно по-хубаво CPU ,за да си мисля какво ще ям довечера докато гледам някой филм и си чета лекциите ,ще е просто супер.
И за да няма недоразумения - не ща нова Операционна система или GPU - кефят си ме очичките ми.
ПС: Съвсем наскоро успяха да създадат компютър ,достатъчно мощен за да се съревновава с човешкия мозък.
И кои са другите ми 4 акаунта...?Първоначално написано от Auriss
А иначе ти запомняш абсолютно всяка подробност...това, че съзнанието ти отбира само част от инфото е друг въпрос...ако искаш да разбереш подробностите...обърни се кум подсъзнанието си...
Im back...
^Оф човек ,за кой път да ти казвам ,че няма кво ново да ми кажеш. Стига си драскал ей-така.
Радвам се, че не можеш да ми отговориш...дали акъл не достига...не знам...Първоначално написано от Auriss
Im back...
Все си мисля, че не му достига РАМ, памет, за да обработва по бързо данните, с които го заливаш, ама не знам може и да бъркам, има много други факториПървоначално написано от TheMightyNadenica
![]()
Spam Team !
"сУфийСко Чадо"
"Нашо моНче "
"Баба Диско Парти"!
"На бай Тико внук му" -
Спамери. Нямам какво да ти отговоря ,щото знам ,че е така. Просто не разбирам какво те навежда на мисълта ,че трябва да споделяш всяка своя off-topic мисъл с нас ? То поне да беше нещо интересно ,а ти си пееш все неща ,които на всеки са ясни.
Айде със здраве ,стига съм се занимавал с теб.
I feeeel your weaknessss, my son...(DeeeeepBreathingEmoticon)...Първоначално написано от Auriss
Im back...
Кажи е пиленце шаренко Auriss, светни ни нас непросветените спамери, що за теория се опитваш да защитиш, заЩотУ, до сЯ не видяХ нищо смислено да си написал. Освен няколко необяснимо малуумни, поста, с които искаш да докажеш, колко сме малуумни, ние НЕбогодокосна/улизаните бедни човешки чада, ти като нещо по "висшо" от това да се изразяваш на "защитник" на обЕкновенИти. Само се виж ти колко "смислени поста" си сътворил след това викай на нас спамери, проШляк пробит.
Spam Team !
"сУфийСко Чадо"
"Нашо моНче "
"Баба Диско Парти"!
"На бай Тико внук му" -
^поне ,с,и з,наеш,,,,,,,,,,,,,,. малу,ум,ни сме и двам,ата ,явн,о.
ХубЪФо е дЪ си признаИш....Първоначално написано от Auriss
Im back...
Мамк@му как ми олекна, че нИ съм единствениЪт. БуахахаххаахаПървоначално написано от Auriss
![]()
Spam Team !
"сУфийСко Чадо"
"Нашо моНче "
"Баба Диско Парти"!
"На бай Тико внук му" -
rofl за полемиката по-горе <3
бих забутал железария в главата си, ама първо по-скоро бих я използвал за да разбера как работи мойто хардуерче.
относно възприемането не ифнормация - приемаме по-големи количества, отколкото можем да обработим. би било интересно да можем да увеличим капацитета си по някакъв начин.
REGGAE BOOM <3