- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Първи сутиен
Здравейте! Знам, че има много такива теми, но не намирам отговор на моя проблем в тях. Проблемът ми е, че нося бюстие, а искам вече сутиен. На 12 години съм и вече имам 2 съученички, които носят сутиен. Усещам, че имам нужда, но с майка ми не говорим за това. Тя не ми обяснява нищо за развитието на тялото ми. Много път й намеквам, че ми трябва сутиен, но тя не се усеща. Срам ме е да говоря с нея по тази тема, със сестра ми също ме е срам да говоря за сутиени, даже се чудя как сестра ми е казала на майка ми, че иска сутиен. Моля ви помогнете ми! ;(;(
ПП: Без обиди и груби коментари, моля!!
това ,че приятелките ти носят не значи ,че и ти трябва да носиш.Майка ти сама ще прецени кога да води този разговор с теб .
Hostis Honori Invidia
Това че твоите съученички носят сутиени си има обяснение .. или са по развити от теб ... или са кухи лейки и тези сутиени ги тъпчат с чорапиСпоред мен 12 годишно дете няма нужда от сутиен ..
всичко с времето си
![]()
не подценявай 12 годишните..в днешно време не приличат на 12 годишни ,а в пъти по-големи.Жалко,че на външен вид изглеждат зрели,а на акъл не са
Hostis Honori Invidia
ако бяха .. нямаше да пропадат още от малки![]()
Ок искаш сутиен, но трябва ли ти? Вземи си мерки и прецени. Ако не знаеш как става пиши на ЛС и ще ти обясня. А ако наистина имаш нужда от сутиен отиваш и говориш с майка си. Ако не иска да ти купи, си взимаш сама.![]()
marto98 написа:Първоначално написано от FlashMX
не съм циганин ве а и ко кат съм 98 ? иначе ся детето в корема на прияталката ми нема ли да умре????? нали кат пиеш ескапел умира и пикае кръв после ????
Ако имаш нужда,отиваш и си купуваш![]()
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
Не се притеснявай. Всеки се е сблъсквал с този проблем. И аз бях като теб. Дори и да са ти малки гърдите винаги има мънички много сладурски сутиени. Така че давай смело и не се притеснявай от майка си! С времето ще видиш, че това са съвсем нормални женски неща. ^_^
Няма минало, няма бъдеще, всичко е ТУК и СЕГА! <3
Като виждаш че майка ти не се интересува..купи си сама. Аз на 12 сама си взех. даже нямах 12Ако те е срам излез с приятелка
![]()
...
Аз казах на мама че искам сутиен, за да не ми се очертават гурдите като съм с по-тясна блузка, преди 2 години и тя се съгласи. Даде ми пари и отидох и си купих 3, казах най-малкия размер на чашката, дадоха ми няколко обиколки да пробвам, примерих ги и си взех най-подходящия.Успех ;**
Благодаря на тези, които си направиха труда да ми отговорят без да ме обиждат по някакъв начин.
*OnlyMeAndYou
*neeDaBosS
*xToxiic
*xxKiFlAx
*nescafecool ... Благодаря ви!
А на другите, които писаха неща от сорта на "изобщо имаш ли какво да сложиш вътре", "не ти трябва, защото си на 12" и т.н. нека сте си живи и здрави. А и все пак всеки се развива различно!
Аз просто поисках съвет как да постъпя и много благодаря на хората по-горе (тези отпред със звездичката) !![]()
Ами те точно това ти обесняват - всеки се развива различно и слага сутиен,когато наистина ИМА какво да се сложи в него.Очевидно ти се водиш по приятелките ти със сутиени и момичетата от форума те питат - имаш ли или нямаш какво да сложиш в него !?Първоначално написано от wikito123
Другото което е - трябва да говориш с майка си за такива неща.Днес за сутиени те е срам, ами утре с цикъла !?Не знам имаш ли го и него, но все пак ... като цяло ти казвам да не се срамуваш от майка си, относно разговорите с женските неща.![]()
Big or small, lies are lies!
Аз лятото след,като свърших 4 клас сложих.. Много ми беше кеф, а и си трябваше. Иначе спокойно аз също доста често ходя с бюстие , защото ми е цифра по удобно![]()
ла-ла-ла
Явно аз съм ги разбрала по грешно, извинявам се! Цикъла ми дойде още лятото на 4 за 5 клас. И й казах "мамо дойде ми" и тя ми каза "много рано", после ми беше странно и доста срамно, но всичко с цикъла отмина, сега с нея мога да говоря спокойно за това.Първоначално написано от vagarious
Когато бях на 12 като теб имах нужда от сутиен - отидох в "Jumbo", купих си и си го носих.Като има зор за такива работи действам - не меша майка си![]()
да аз същто си взех от jumbo но не ходих сама ами с мама,преди това една приятека ми каза 4е си е взела от там аз първона4ално казах на мама 4е искам там да идем 4е има ...(нз нещо измислих)а и аз имах нужда от гащи и така отидохме и като ги видяхме взехме най-малкия размер тоест S и взехме три чифта сутиенчета и гащички и така.На мама много й харесват и ги одобрява, а и са мн сладки има на звездички и лентички и др. иии са мн сладурски!
Последно редактирано от havefun : 08-27-2012 на 15:09
Говори със сестра си и я питай как си е "извоювала" тази привилегия. Или иди сама си купи. Като види майка ти, че не си го взела просто ей така, няма вече да ти прави проблем. Пък и преди до колкото знам най-малката чашка е била А, а сега е АА.![]()
marto98 написа:Първоначално написано от FlashMX
не съм циганин ве а и ко кат съм 98 ? иначе ся детето в корема на прияталката ми нема ли да умре????? нали кат пиеш ескапел умира и пикае кръв после ????
Няма от какво да те е срам.. Молиш или сестра си,или майка си.. Можеш да отидеш заедно със сестра си и да си купиш.. И сама можеш.. Няма от какво да те е срам.. Това са си нормални женски неща.. Не си нито първата,нито последната,която ще си купува сутиен,нали знаеш ?
Хайде,действай смело !!
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Момичета, днес си купих книжката "Какво става с мен?" на издателство "Фют". В нея имаше начин да разбереш за какъв сутиен си. Направих всичко, както е описано и разбрах за каква чашка съм. За чашка АА. Не ми се вярва много, защото сутиена на сестра ми е Б и ми става.
Тогава гепай сутиен от сестра си![]()
Като цяло сутиените не са само А, АА, Б или C. Те имат и номера: 70, 75, 80, 85... Ти това със сигурност вече го знеш, но като си тръгнала да говориш с тези буквички... На сестра ти е Б, обаче кое Б?! Като отидеш на магазина и ако кажеш само Б да знаеш, че ще те питат кой Б-номер искаш. Аз също съм си правила тези сметки от книжките, обаче с тях до никъде не стигнах. Даваха ми някакви размери, които въобще не отговарят на моята чашка. Направо отиди в някой магазин за бельо и кажи на магазинерката, че искаш сутиен и тя ще ти предложи няколко след като те види (обаче не ме разбирай погрешно, нямам предвид да се събличаш!!). И да знаеш още, че ако попринцип носиш 70А, не означава, че винаги този номер сутиен ще ти стане, защото понякога номерата не си отговаря, а също така зависи и от модела. Като цяло размисли все още дали ти трябва сутиен. Ако ти трябва просто кажи на майка си, че искаш вече да носиш, че се чувстваш достатъчно голяма и просто имаш нужда. Ако тя е толкова против си купи сама или изчакай.Първоначално написано от wikito123
И аз имах същия проблем до преди месец. Мене ме беше срам да кажа на мама и един ден просто отидох и си купих най-малкия и така, пък после майка ми ми купи още няколко, но на мене честно казано са ми по-удобни бюстиетата и си ги нася ама те нищо не прикриват и си нося сутиените. Така че ако не искаш да говориш с майка си отиди и си купи сама![]()
Сигурна ли си, че сутиените на сестра ти ти стават, или просто ти е добре в подгръдната обиколка (онова, което се закопчава) .. Защото и аз до преди 2 години бях в същия период, мислех че тези на майка ми, ми стават, а то чашката ми беше лепнала по гърдите и като се наведа се личеше празно, да не говорим, че има и друг метод да провериш - слагаш го и си пъхаш ръката най- отдолу в чашката, от там дето са банелите, които поддържат сутиена - ако има празно въобще не си мисли че ти стават.. Може да звучи като заяждане, но съм минала през същия период и е по-добре да знаеш как да проверяваш дали сутиен ти става, освен ако не знаеш де![]()
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Ами по същия начин поговори и за сутиена.Няма нищо срамно в това,нормално е някога да сложиш.Кажи и че искаш и тя ще прецени дали имаш нужда.Първоначално написано от wikito123
![]()