- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Първи сутиен
Пробвах това с ръката под банела. Има съвсем малко място, но пък отгоре изскачат. Накрая ще си събера пари и ще ида с приятелки да си купя един сутиен без да казвам на майка ми.
Вчера на гости у нас беше леля ми и баба ми. Исках да подреждаме шкафа с бельо на сестра ми и те си съгласиха. Баба ми ми каза да пробвам някои, които ми харесват. И пробвах 3. Станаха ми. И си ги взех. Когато мама се прибра й казах "мамо пробвах 3 малки сутиена на кака и ми станаха и си ги взех" тя ми отговори "добре".. Много съм щастлива, че вече няма да се налага да нося само някои дрехи ...![]()
Браво,че най-накрая си си решила проблема! И при мен беше нищо такова..първия ми сутиен ми го взе майка ми,бях на 12 и аз..но не го носех,просто не ме кефеше.Е на 13 вече се наложиНо ако ти е по0удобно с бюстие,не се притеснявай!Имам приятелка на моите години,тоест на 14, тя все още си носи бюстиета,въпреки,че..ами на 14 нали се сещате,че иска да носи по-така дрехи,обаче половината бюстие изскача и оттам и други неща изскачат и просто..
Та мисълта ми е,избери удобството,все пак има и бюстиета,които имат ефекта на сутиен горе-долу.
И на всички в нейното положение:не се срамувайте,нищо няма да ви кажат майките ви.Та това си е в реда на нещата.Аз още дори си ходя с майка ми на пазар и с нея си избирам сутиените![]()
![]()
What is the right thing to do,when you realize you don't belong to anything around you? Face the problem? Or just run away?! .. [авторско]
Кирилицата е задължителна !
сиско
След като ти трябва, отиваш в магазина и си купуваш. Няма смисъл да намесваш мама.
аз така правех ..Първоначално написано от VoCaLoid
![]()
And man you'll never know, whats inside my electronic brain.
Аз мрънках, че всичко прозира, мама се ядоса и ме заведе и ми взе![]()
Ти по приятелките ли се водиш? Те ако са по-надарени, ще носят сутиен, ти като не си, какво, ще пълниш тоя сутиен с чорапи ли??? Ако са ти малки, не виждам защо бързаш за сутиен. Ти сама прецени дали с бюстието се чувстваш добре, държи ли гърдите ти стабилни и повдигнати. Ако отговорът ти е не, тогава просто отиди при майка си и и кажи - мамо, мисля че се нуждая от ново бельо. Така ще излезете и ще я попиташ какви сутиени трябва да носиш и т.н. ..Тя ти е майка, минала е през всичко това, така че не бива да се срамуваш.С нас- непознатите споделяш направо, а със собствената си майка не можеш ?!?!?!?!?!?
Говорих с майка ми и ми каза че ще отидем да си купя! Още Юни месец си взех първия сутиен! Наистина нямало нищо срамно и страшно! А за момичетата които са като мен и ги е било срам, спокойно, майките ще ви разберат! Даже утре ще отида с мама за нов сутиен! Явно съм имала нужда още преди време за сутиен, защото продавачката първо ми даде чашка А, но ми беше МНОГО малка и се наложи чашка Б. И даже се учуди как може да съм само на 12 години и да нося сутиен Б95![]()
Аз съм на 14 и още си нося бюстиетата. Мерила съм се и за сутиен и ми излиза чашка АА и за това мисля да продължа да си нося бюстиета (пък и съм забелязала че от около година гърдите ми не растат)
Ако си се мерила по тези онлайн начини, на мен и чашка АА не ми излизашеПървоначално написано от CherryBell13
Ако не искаш да носиш бюстие, а сутиен просто отиди в магазин за бельо и пробвай някой сутиен, като препоръчително е първо да пробваш чашка А и чак тогава ако се наложи по-голям или по-малък размер ще ти дадат, а ако продавачката е опитна само като те види ще прецени кой размер ти трябва. А относно това, че не растат, радвай се, защото е ужасна болката когато растат
![]()
Не те си растяха ама преди година спряха и от много време няма разлика нито пък ме болиПървоначално написано от wikito123
![]()
При мен постоянно се променят, понеже килограмите не са ми стабилни и доста често отслабвам рязко и те стават по-малки и като отново си върна килограмите и те се връ6тат както предиПървоначално написано от CherryBell13
![]()
+1Първоначално написано от xToxiic
![]()
Аз и бях казала ''Мамо вече имам нужда да нося сутиен'' и тя ми каза ''Добре утре ще отидем да си избереш.'' ... Още го помня тоя ден и тея притеснения![]()
A woman`s heart is a deep ocean of secrets ...
аз някъде към 12/13 си взех 1-вия сутиен и си мислех, че е голяма работа, нооо вече не искам да мисля за тях, не нося сутиени, мразя ги.
http://www.panoramio.com/user/598821
it's all a theatre and i'm never myself..
Аз си го взех на 12 и първите няколко дни ме беше срам, после пък исках дрехи по мен за да се виждаПървоначално написано от AutomatiC
Вече не ми прави впечатление даже ..
Но пък манията към купуването на сутиени си ме кефи още.. Но не мога да си намеря шаренки и детски, аз искам на звездички, на точки и т.н.![]()
Знам защо искаш .. искаш само ,защото другите имат и ти да не останеш по-назад.. сутиен се купува ,когато имаш какво да сложиш вътре
Майка ти ще прецени ,спокойно
![]()
theo <333
Не, не искам заради това! А и щом съм с размер Б95 значи има какво да сложа вътре!!!Първоначално написано от gummybear
95 Б не е ли много.Майка ми носи 85,а си има доста голям бюст
Спорен мен е многоПървоначално написано от Tiin
![]()
Може и да е много, не знам, но при мен размера е голям и заради килограмите ми. А и всеки мисли различноПървоначално написано от Tiin
![]()
Първоначално написано от wikito123
+ зимата когато бях надебеляла подгръдната ми беше станала 94, сигурно е от това
Нека заедно спрем войната по пътищата!
Зависи колко си развита ;д
weche dadoxx wsicho za da buda s tebb tii predadee meee .. ;]
Да зависят и килограмите...защото е доста малка..пък 95Б![]()
![]()
Иначе щом вече си намерила начин..браво. При мен беше лесно...майка ми ме прати със сестра ми да си купим дрехи и аз просто и казах, че вече искам и тя ми даде повечко пари да си купя няколко![]()
![]()