- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Как се отървахте от акнето?
Здравейте. Имам акне по гърба, малко по гърдите и няколко пъпки по лицето и няколко пъпчици по ръцете. Вече имам почти самоо белези, но не се махат. Слагам си фон дио тен и пудра, което знам, че е не хубаво.. но .. Ходя на дерматолог от 2 месеца и половина. Следвам всичките му инструкции, колкото мога. . Само в последно време хапвах малко шоколад, но първия месец дори не бях близнала шоколад. Ходя при един дерматолог в Дианабад. Той обаче не ми върна талона от личния лекар и после ми каза, че не го е взимал. Първо беше казал, че трябва да остане при него, а сега ми вика, че не е в него. Незнам как ще си взема нов като личната лекарка каза, че трябва да й го върна. Дано ми даде нов.Чудя се дали да си търся нов дерматолог, защото съм чувала, че моят е много добър. Вие за колко време се излекувахте? Може би трябва още търпение. Дали някога ще се излекувам
Никога не мога да ходя на плаж от срам.
Или да нося потник
Ужасно депресиращо е.
Предполагам, че е наслествено от тате
Главният ми въпрос е дали да изчакам още и да продължа лечението или да сменя дерматолога. Той беше казал, че имам силна подкожна инфекция и ще ми трябва време. Може и да е от това, че имам много алергии. Мерси предварително.
На колко години си и откога имаш акне?
С какво се лекуваш?
Той не трябва да ти върне направлението, а да ти даде /евентуално/ амбулаторен лист. Явно не си разбрала за какво иде реч. Имаш право на вторичен преглед, ако действително си с талон.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Ама аз вече два пъти съм ходила. Извинявам се, че забравих годините. На 14 и половина съм. Значи лекува ме с: пия един път на ден капсули Витамин C 300 плюс цинк с удалжително освобождаване. Мажа пъпките с Зиналфат (Zinalfat) крем, а преди това с домашна ракия и се мия със сапун с хума Авия (Avia). Всичките са турско производство. Не се продават в аптеките, а се приготвят специално в един склад.Първоначално написано от kalpazanka
Пий бирена маяИ си купи едно кремче Aknicare Cream, но за крема първо трябва да се посъвтваш с фармацевт ! Наистина много помагат, от първа ръка ти казвам
![]()
Ами, ако сегашния дерматолог не разреши. Първо мисля да се консултирам с него.Първоначално написано от Pa3yMeH
![]()
Цигарите влият ли на акнето? През живата си съм изпушила само 3, за да пробвам и не ми харесва. Зясега нямам намериения да се тровя. Дано не са ми повлияли много.![]()
За домашната ракия дерматологът ли те насочи?
Откога си с акне? Менструални нарушения имаш ли?
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Не понеже съм алергична към сприт. И ракията винаги ми е помагала. Проблеми с менструацията нямам. Ами имам акне от 2 години някъде. Лятото изчезва и зимата пак. Имам обаче много алергия към много храни и имам астма. Може и това да е от значение.Първоначално написано от kalpazanka
Как си алергична към спирт, а към ракия не?
Ами незнам.Първоначално написано от kalpazanka
Алергична съм към силицилов спирт. Аз съм странен индивид като малка не можех да ям почти никаква храна. Към всичко бях алергична.