.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Катастрофа...как се съвземате след това

Абе чудех се дали да ви питам ама и без това съм в сайта да видя кво ще кажете,ако темата не е на място преместете я.

Преди около 3 седмици катастрофирах с колата...не бях виновен аз,прибирах се след работа и отивах да видя новата си приятелка и на един светофар,който беше спрян,един изкочи от майната си (точно там на светофара има знак стоп и аз имам знак че съм с предимство) блъсна ме странично,на края на задната врата,завъртя ме и аз се ударих в една спряна кола...за щастие бях с колан и ми нямаше почти нищо,леки навяхвания,обаче колата...цялата е усуркана и смачкана...бая пари хвърлям да ми я оправят,но ще стане.Та въпроса ми е,вмомента едвам се качвам в кола,пак вече не ме е страх,но не мога направо да дигна 50...Просто постоянно следя странично да не ми изкочи някой и само някой да се появи правя едни маневри с който изкарвам акъла на хората...Аз съм от хората който определено са свикнали на висока скорост,този ми беше първия инцидент и съм още стресиран...Как вие се отървахте от страха при катастрофа?Имам чувството че вече няма да мога да карам кола нормално...

Аз не съм катастрофирал (да чукам на дърво), но имам една идея. Защо не покараш известно време извънградско, примерно на някоя магистрала, където със сигурност няма кой да те удари странично...

Супер фен Аватара на ccdesigns
    Или някъде, където няма коли/движение/хора. Изоставени улички без хора - бол Отиваш на село и правиш няколко кръга. Това ми прилича на първия път, в който се качих в кола. Само дето аз бях притеснен като цяло. Да не направя някоя грешка, как да сменя на 2 или 3-та, как да върна една по-малко и така. Би трябвало да свикнеш с времето. Покарай някъде, където няма коли като за начало. Ако имаш свободно време скоро отиди на някоя уличка
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

Е то аз и сега карам,но го има тоя страх...отвратителен е ...

Супер фен Аватара на ccdesigns
    Точно за това ти казвам да покараш някъде, където няма коли. Просто да посвикнеш без този страх.
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

Супер фен Аватара на onestar
    Град
    На границата между живота и смъртта
    Страхът ще си го има винаги. И две години да минат пак ще следиш странично да не ти изскочи някой от някъде.
    Просто си дай време и самата мисъл за еветуален инцидент постепенно ще намалее.

For you
    Skillet - Never Surrender
    I miss you...

"Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Голям фен Аватара на Seductress
    Преди 2 години ме блъсна кола, беше леко и нямах сериозни наранявания. Но после толкова ме беше страх по улиците, ходила съм от най-вътрешната част на тротоара, оглеждах се по 100 пъти на светофари и пешеходни пътеки, това продължи няколко месеца (2-3), сега нямам проблеми. Подкрепям горните мнения- покарай някъде, където няма голям трафик и вземи приятел да си говорите докато караш, няма да си толкова притеснен. Успех
    I couldn't care less what you think.

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Преди почти 1 година,вторият път,когато карах кола дойдоха баща ми и сестра ми с нас (аз карам с дядо ми ) и дядо ми ме накара да карам по един черен път,а аз нямах почти никакви умения...иии да,влязох стабилно в храстите ;д не е толкова страшно,но пак е ПТП и добре,че спрях навреме...Следващите 2-3 пъти,когато минавах от там,не успявах да взема въпросния завой и чак година след това успях
    Та имам в предвид,че когато мине време ще си караш спокойно ,както преди.
    И аз мисля,че трябва да отидеш да караш някъде,където няма много коли и да се успокойш малко

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Честно казано трудно преминава този страх Или поне при мен е така.
    Преди 2 години и половина един келеш за малко да ме смачка,както си вървях на тротоара,но за мое щастие се оттървах,но няколко метра по-напред тоя същия пикльо буквално размаза един колоездач и това точно пред даскало ... До ден днешен като съм в кола и се вдигне по-висока скорост от 90-100км/ч. (естествено говоря за извън града) и изпитвам огромен ужас,а видя ли колоездач пред нас си стискам очите докато не го отминем ... Отвратително е Всеки път си спомням как горкия човек прелетя на метър и нещо над колата и още 2-3 напред ... Почина буквално пред мен ... Целия беше натрушен,агонизираше,а тъпите лекари дойдоха и само казаха "Няма смисъл просто ... След малко ще почине ..."
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Голям фен
    Защо не отидеш на някоя баячка да ти прибае? На някой може да им се стори глупаво, но на мен ми помага! Успех!

Мега фен Аватара на xoxi
    Преди около 2-3 години прегазиха едно куче пред очите ми. До днес днешен като видя куче да минава пред някоя кола и изтръпвам цялата, но предполагам, че след някоя и друга година ще се оправя поне малко.
    И спря да се върти за миг земята..

блъскала ме е кола, все още си пресичам както ми е удобно падал съм с мотор 3 пъти и в трите случая след падането ме беше страх и едвам съм се прибирал, на следващия ден пак се качвах и бягах нанякъде. Шофирането иска концентрация, затова се концентрирай в дадената ситуация, а не като хванеш геврека да ти минават всичките спомени пред очите.

edit: гледай някой филм с коли и високи скорости. примерно initial D (игралния филм), бързи и яростни, да изчезнеш за 60 секунди, абе знаеш поне 2-3 филма. колкото и странно да звучи, без да подозираш се отразява на съзнанието ти. Успех : )
    afk

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    И аз (да чукна на дърво) не съм катастрофирала досега, но преди няколко седмици за малко да стане. Прибирах се през нощта от една абитуриентска и отдалече видях, че има нещо на пътя, но изглеждаше точно като найлонова торбичка, малко преди да го стигна гледам аз таралежче (нямам идея как се е озовало на тази улица, защото наблизо има само блокове) и за да не го ударя, аз щях да се блъсна, но за щастие имаше място, а и колата ми е стабилна, та не стана, но и аз следващите няколко дена като карах бях нащрек.
    Според мен твоят страх ще отмине с времето. Още ти е съвсем прясно и като си в колата сигурно постоянно се сещаш и я премисляш тази случка. Постепенно ще я позабравиш.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Фен Аватара на Oblache
    Град
    The sky is the limit
    Януари месец 2005 се бях разболяла и се беше наложило да ходим до Варна на изследвания. Майка ми тъкмо беше изкарала книжка и тя щеше да шофира. В колата бяхме също аз, братчето ми и баща ми, а пътищата бяха ужасни, адски заледени. Може би бяхме минали половината път, когато аз и брат ми заспахме. Събудих се от писъка на майка ми и баща ми, който й викаше да внимава. Колата се беше поднесла по леда, блъснахме друг автомобил от насрещното движение и накрая се спряхме в канавката. Всички бяхме извадили късмет и бяхме добре, особено баща ми, който беше счупил страничното стъкло с глава, но нищо му нямаше. След инцидента изпитвах огромен страх да се качвам в каквито и да било превозни средства, но с времето това отшумя, а на майка ми й трябваха няколко години докато пак седне зад волана. От тогава, за щастие, всичко е наред. Мисля, че просто ти трябва време да се съвземеш и после всичко ще си бъде както преди.

Супер фен Аватара на mayaaa
    Е катастрофирал си преди 3 седмици. Как очакваш да караш нормално като е минало толкова малко време?!! Според мен с времето ще ти мине...
    Харесвам те защото... Защото си ти. Прикрит от всички твои лъжи!!!

Моят сайт!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си