- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Искам да попитам
Здравейте, съфорумнициИскам да попитам дали някой от вас не може да ми препоръча книга, подобна на Малкия принц. Просто нещо.... така замислящо! Или изобщо книга, която наистина да те накара да се замислиш за някакви неща.
Благодаря предварително.
Жанр, нещо...? Щото аз мога да ти дам и книга, която подтиква към размисли за политиката, ама дали ще ти хареса...
Другото, което е - сюжетна книга ли предпочиташ, книга с мъдрости, или нещо друго?
Като ти погледне човек ник-а, няма как да не се сети веднага "За мишките и хората" и общо взето всичко на Стайнбек, мисля че покрива горните критерии (:
veni, vermini, vomini
Руските класици?
Първоначално написано от montana6
Сюжетна книга, подтикваща по скоро към размисъл за живота, смисъла му, отношенията и т.н.![]()
Хм...май наистина ще взема да я прочета накраяПървоначално написано от Bokonon
![]()
Руската класика, както посочи w0sh, е подходяща - "Ана Каренина", "Идиот", "Престъпление и наказание", "Братя Карамазови"...Първоначално написано от Mi6inka
Други, които ми идват наум сега са "Граф Монте Кристо" (ако не си я чела), "Параграф 22", "Чумата" на Камю...
Много благодаря! Най-накрая ми остана време да почета, така че се захващам с всичко препоръчано до тук![]()
Норвежка Гора и Кафка на Плажа на Харуки Мураками.Сюжетна книга, подтикваща по скоро към размисъл за живота, смисъла му, отношенията
„120-те дни на Содом“ на Маркиз дьо Сад.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Много хубави предложения бтв , подкрепям.Първоначално написано от montana6
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Руските ги подкрепям, но не и Граф Монте Кристо. Накрая щях да си повърна червата от тая книга. Толкова е разточителна и...не ми хареса. След "Престъпление и наказание" и "Война и мир" това ми се стори като някаква абсолютна тъпотия.![]()
боен клуб![]()
Да сравняваш дори косвено Достоевски и Толстой с Дюма е... нелепо. Графът и повечето неща на Дюма са подходящи по-скоро за тийн аудиторията, руската класика е съвсем друга бира.Първоначално написано от amk933
Welcome to the Jungle...