- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Какво научихме от тази учебна година
научих че повечето ми съученици (от 7-ми клас сега съм 9-ти) са станали пълни тъпаци,пушат цигари разбира се и вече имат голямо самочувствие![]()
научих също,че колкото по самостоятелен е човек толкова по доволен е от живота
Много много много вярно! Затова и ще съм много по-доволна от живота, когато се махна от нашите и спрат да ме издържат.Първоначално написано от mustang04
Много неща научих като се замисля.![]()
Като започна от това,че трябва да уча повече. Премина през това,че трябва и да се подмазваш на някои учители. И стигна до това,че трябва да съм по-нахална,защото като гледам как някои съученици нахалстват и успяват да постигнат целта си се ядосвам на себе си.
Мх. По-добре да си скъсваш дупето от учене, когато е време и да оставиш добро впечатление в преподавателите и да изградиш някакво доверие в тях към теб, отколкото накрая на годината да се тровиш и да се чудиш откъде ти е дошло. Има и друго нещо - учителите също са хора, имат си своите проблеми и тревоги и се влияят едно 90% от емоциите и симпатиите си, когато те оценяват. Затова умението да знаеш кога да си държиш устата затворена или да проявиш разбиране определено не е някаква форма на подмазване, а по-скоро проява на интелигентност.Трудът се оценява, мързелът - също.
Научих още и че екипната работа е хубаво нещо от време на време. Продължавам обаче да си държа на идеологията, че ако искаш една работа да е добре свършена, трябва да си я свършиш сам.
Научих и че човек трябва да си търси правата, а не да мълчи и да търпи, пък било то и пред учител с не-знам-си-колко години стаж.
Ако си заобиколен от надеждни хора, винаги е по- добре да работите в екип. Един го бива в едно, друг в друго и ако се съберат повече съвестни хора, биха могли дори да променят света :PПървоначално написано от mArMaLaDkA
Научих, че си струва да преследваш учителите накрая (ако имаш какво да предложиш, разбира се), а не да си стоиш тихо и да се чудиш защо така е решила съдбата :Р
always late but worth the wait!
Научих, че има учители, които вдигат на пиедестал любимите си ученици дори и да не го заслужават, а тези, които са се трепали цяла година заебават тотално.
Научих, че класът ни може наистина да бъде един клас и всички заедно можем да преминем през трудностите (освен двама-трима, които се делят).
Научих и, че трудът се възнаграждава(поне от учители, които са наистина честни и не пишат оценки само на тези, които харесват).
Но също така разбрах, че хората много трудно се променят към добро, което е доста жалко.
"Million feelings,thousand thoughts, hundreds of memories all for that ONE person!" <3
разбрах,че другата година трябва да си седна здраво на задника,защото ми е последна и даскалото ми е пълно със заяждащи се даскали,от които вече няма да ми се размине така,както досега![]()
You're hardly conscious of the stains and scars,enabling your partly clouded logic.
Научих и че човек трябва да си търси правата, а не да мълчи и да търпи, пък било то и пред учител с не-знам-си-колко години стаж.
И това добавям. От него си направих интересни изводи за учителите като цяло.
На теория е така, на практика е пълна глупост. Мармаладка е права. Искаш ли кадърно свършена работа, върши си я сам.Първоначално написано от scrooper
Разбрах,че и да правиш добро,по-добре не очаквай да ти отвърнат с такова.
Разбрах,че трудно се създават нови приятелства.
Разбрах,че има толкова гадни и нагли учители,че не знам как са се насочили към тази професия,след като единствената им цел е да се гаврят с учениците.До тази година не осъзнавах,че има такива.И не,не винаги учителят е прав,мамка му.![]()
Разбрах,че не всеки получава това,което заслужава.
Разбрах за пореден път,че изобщо не е честно понякога да се трепеш от учене,примерно,или да си даваш зор за нещо,като другите я с повече късмет,я с връзки ще постигнат повече,а ти,този който си се трудил, получаваш едно голямо нищо.
Общо взето все лоши неща,лоши..
Съществуват супер положителни, добронамерени учители, които със всичко гледат повече да ти дадат и изобщо максимално да не си ощетен, има училища, в които всичко е със връзки,учителка може да те накара страшно да намразиш предмета й и от 1 до 4 клас си пълен с 6-тици, после със всяка следваща година падаш все по - надолу /по оценки/ и така до 7 клас, а 8 клас изведнъж скачаш твърде напред /с оценки / !
Ръка не ми подавай сама сега ще стана,ще те убия само да ме съжалиш. Животът ме накара с всичко да се справям !
same here.Първоначално написано от DieselBlood
1)Има оценки за "наши" и "ваши"
2)С малко подмазване ти се отварят хиляди врати
3)По-лесно е да направиш враговете си приятели,отколкото да запазиш сегашните,когато става въпрос за оценки...
4)Оцених колко прекрасен е бил 11 клас в сравнение с това,което ме чака догодина![]()
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!
Научих, че учителите по български, не могат да пишат и говорят правилноУВЕРИХ СЕ, че в класа нямам приятели, а дружки!!!
Поздрав, най-сърдечен, драги ми Смехурко!