.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Тема: живот..

Супер фен Аватара на cigarettekisses

живот..

май го пиша т'ва главно,за да споделя няк'ви мисли..
    та..животът е кратък.
    за мен времето минава доста бързо.
    имам чувството,че прекалено много анализираме и обмисляме минали случки и бъдещи събития..понякога и следващ ход в дадена ситуация.
    вече това ми се струва малко безсмислено.
    може би трябва да живеем за момента,да не се страхуваме толкова много от бъдещето и от евентуални грешки.(:
    да,ще има някои разочарования,винаги ще има..
    имаше няк'ва мисъл,че след 20 години,а може би по-малко,ще съжаляваме повече нещата,които не сме направили.
    просто човек трябва по-често да се доверява на сърцето си и да действа,без да обмисля абсолютно всичко и да поема рискове.
    мнения и коментари по въпроса ?
    'Don't be afraid of death;
    be afraid of unlived life.
    You don't have to live forever,
    You just have to live.'

Мега фен
    Been there ,done that. Не важи - съжалявам. Нищо хубаво не излиза от това да не мислиш малко напред. Повярвай ми - правил съм го. Няма да те занимавам с лични драми ,но за малко да си разсипя цяла година от живота. Та ... живееш за мига ,но после си плащаш с цял живот скапано съществуване щом мама и тате те оставят.
    А мисленето е част от живота. Не можеш ли да се сетиш за нещо ,което ИСКАШ и ти е приятно да вършиш и да се ориентираш натам ? Пък щом го постигнеш - идва и моментът да си правиш кефа.
    Че е изморително непрекъснато да мислиш и да се притесняваш ... и да се надяваш да не 'изпаднеш' от високо - да ,изморително е. Но трябва.

имаше няк'ва мисъл,че след 20 години,а може би по-малко,ще съжаляваме повече нещата,които не сме направили.
    В момента съжалявам за нещата ,които не съм се сетил да направя. Неща ,които съм пропуснал .дори не ги помня - щом съм преценил ,че не си заслужават ,значи не са си заслужавали.

Повече от фен Аватара на GunSnSteelflowers
    Град
    София/Русе
    Спиш, спиш и един ден се събуждаш на 40. Нищо-непостигнал средностатистически човек, недоволен от себе си, от живота си от съдбата си. А всъщност е толкова просто. Ако преди 20 години се беше решил да отидеш и да се запознаеш с момичето от съседния блок, може би сега нещата щяха да стоят по различен начин. Може би нямаше да се събуждаш всяка сутрин и да виждаш сбръчканото лице до себе си. Може би нямаше да ги има постоянните скандали. А може би не. Едно е сигурно - нямаше да съжаляваш за това, което не е било. Ако преди 20 години се беше решил да отидеш на интервюто за онази работа, може би сега нямаше да чистиш пода в заведение, нямаше да работиш в супермаркет, нямаше да се чудиш как да изхраниш децата си. А може би не. Разликата е същата. С една приятелка днес си говорихме на същата тема. Колко сме различни в това отношение и колко бързо се случват нещата при мен. Аз казах, че просто съм избрала да се случват така. А според нея така и така имаме цял живот, защо да бъзаме и да не се поколебаем? Защо да не се спрем. Цял дълъг живот. Всъщност аз не искам такъв. Защото с годините желанията си отиват. Уменията също. Днес можеш да имаш желанието и информацията, за да напишеш книга. Кой обаче е казал, че утре няма да ти се отще или информацията няма да изчезне. Всичко, неизползвано от мозъка се маркира като ненужна информация и се изхвърля. За това мисля, че най-грешният и самоубийствен начин на разсъждение е "имам цял дълъг живот пред себе си". Не, нямаш, защото ако се замислиш колко много неща искаш да правиш, един живот не стига. Аз се считам за прашинка от бурята и това ме пази, дава ми възможност да живея вечно като уползотворя съществуването си в творение. Интересна тема... унесох се.
    Sometimes I feel
    Like I don't have a partner
    Sometimes I feel
    Like my only friend
    Is the city I live in
    The city of angels
    Lonely as I am
    Together we cry ..

Мега фен Аватара на ZipFail
    http://www.vbox7.com/play:989dc6b2

Много простички истини, събрани в 1 минута. Всеки път изтръпвам като го гледам това клипче..

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    klol

Супер фен Аватара на montana6
    Не можах да схвана основната ти теза - че човек трябва да живее за мига, без да мисли, или че трябва да слуша желанията и интуицията си (сърцето си) и да поема рискове?

Че по тази логика - Живей само за мига сега....че дай доде нашите ми дават пари да ида да се надрусам и напия като свиня...или да се напуша до припадък, за да ми е кеф...сега. А утре като дойдат проблемите от въпростните простотии...ще духам супата.....................и тн и тн(дадох един пример)...
    Im back...

Град
    София
    Именно.Като слушам сърцето си често действам грешно -> поемам рискове -> трябва да обмислям действията.Сам/а си противоречиш.
    DaughterOftheDevil
    CherryBell13 <3
    icebullet14 <3

Цитирай Първоначално написано от Greennight
    Именно.Като слушам сърцето си често действам грешно -> поемам рискове -> трябва да обмислям действията.Сам/а си противоречиш.
    Зависи!!! Какво имаш в предвид под сърце...? Интуицията ли..? Трябва да я слушаш...тя се развива с течение на времето...като мускул...Тя не греши...
    Im back...

Супер фен
    Определено нищо добро не излиза от живеенето за момента. Но пък размислите в стил "нероден Петко" също не са полезни. Златната среда е правилния път.
    Ако искаш да си щастлив - бъди.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Ssummerjam
    Определено нищо добро не излиза от живеенето за момента. Но пък размислите в стил "нероден Петко" също не са полезни. Златната среда е правилния път.
    Без Златната среда няма да стигнем далеч.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Без книжката Добролюбие няма да стигнем далеч....
    Im back...

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Тя е ръководството за Златната Среда.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Тя е ръководството за Златната Среда.
    Значи Бог е грък...?
    Im back...

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Аз пък мисля, че човек си пропилява живота, когато спре да мисли и просто живее за момента.. Аз винаги анализирам и мисля за разни неща ии много харесвам хора, които изобщо мислят по-различно много ми е тъпо и еднообразно човек да мисли за ежедневието и просто да си задоволява най-повърхностните желания без да осъзнава нищо.. тоест аз не отговорих точно по темата, но иначе на мен ми е интересно изобщо има ли такова нещо като златна среда и достижимо ли е? Освен това ако нямаше крайности, всичко щеше да е еднакво. Иначе пък понякога ако направиш нещо необмислено понякога после 20 години съжаляваш, че си го направил Просто няма правилен начин да се живее..

Супер фен Аватара на InnoraX

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си