- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- За или против преобразяването на паметника на руската армия
Когато сложат един 20 метров паметник на Левски в центъра на София, тогава бих се замислил дали да не се запази в текущия му вид този. В момента няма нито на Ботев, нито на Левски по-голям от този на Альоша в Пловдив. Все пак сме Република България, а не съветска провинция България. (май)
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Паметника на Левски в Ловеч е 14м. Този на Альоша е 10.5мПървоначално написано от Chacho
![]()
Повечето източници сочат, че пловдивския Альоша е около 15 метров. Този в Бургас пък е 18метров..
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
На същото мнение като амк съм и гласувах 'за', но все пай искам да добавя, не разбирам защо се учудвате, с какво българското правителство (или който там се занимава с това) е спомогнало, за да се запомнят тези хора ? Да не би и в учебниците да пише нещо повече за тях, освен това че има такъв паметник ?
Обрисуваните персонажи са героите на днешното поколение. не виждам тийновете да са стимулирани в нещо, да научат и т.н. така че място за почуда няма !
Този паметник трябва да бъде запазен. До сега не съм коментирал по темата, но паметника трябва да се пази. Има важна причина.
Един ден, като имам деца, ще минем покрай подобен паметник и ще ме питат: "Тате, тоя паметник какъв е?" Тогава ще мога да им разкажа всичко за миналото, за окупацията на България от пияндетата, за последвалия комунизъм, избиването на интелигенцията, за отнемането на територии, за пренаписването на историята.... "освобождение". Как ли пък не.
Трябва да пазим символите на нашите грешки за да се поучаваме от тях и да предаваме поуките на следващите поколения.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
Голяма работа.Ние всичката сме я оправили,ще тръгнем да мислим за някакъв тъп паметник.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Да, но руснаците считат съветската армия за тяхна и поради тази причина мислят тази постъпка за много долна. После ходи обяснявай на братския руски народ, който ни мисли само доброто, че според теб тази армия е окупаторска. Руснаците ни мислят за братя и че всичко е ОК. Те нямат обяснение защо бихме тръгнали да не харесваме даден такъв паметник.Първоначално написано от dimitar_ak
За мен червената армия е пълен окупатор. Но руската армия е освободител. Е редовия руснак е виновен точно нула за каквото и да е.
Преди да дойдат и да ни сложат юзди за периода 1908 - 1944 сме били доста бойна и непокорна държава. И същевременно много силна и бързоразвиваща се. Преди да ни ликвидират с указ самолетостроенето сме имали една от най-многобройните бойни авиации в света.
Не мога да разбера къвв е проблема. И без това паметника е пълна лъжа, и без това искаха да го събарят. И тва не мога да го разбера- като го уважавате толкова този паметник, защо се допускат друсащи се,пиещи и пушещи убитаци върху него, а за едно.... "боядисване" правите Трета световна война.![]()