.

Виж резултатите на анкетата: За или против преобразяването на паметника на руската армия

Гласували
29. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • За!

13 44,83%
  • Против!

12 41,38%
  • Да ги бяха направили на германски войници!

4 13,79%
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 34 от общо 34
    Голям фен Аватара на Mirage3
    Цитирай Първоначално написано от BERCUT
    Твърдо против, не само защото съм руснак. Има още няколко фактора:
    Напълно прав си.

Мега фен Аватара на Chacho
    Когато сложат един 20 метров паметник на Левски в центъра на София, тогава бих се замислил дали да не се запази в текущия му вид този. В момента няма нито на Ботев, нито на Левски по-голям от този на Альоша в Пловдив. Все пак сме Република България, а не съветска провинция България. (май)
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Когато сложат един 20 метров паметник на Левски в центъра на София, тогава бих се замислил дали да не се запази в текущия му вид този. В момента няма нито на Ботев, нито на Левски по-голям от този на Альоша в Пловдив. Все пак сме Република България, а не съветска провинция България. (май)
    Паметника на Левски в Ловеч е 14м. Този на Альоша е 10.5м

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Мега фен Аватара на Chacho
    Повечето източници сочат, че пловдивския Альоша е около 15 метров. Този в Бургас пък е 18метров..
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на FuckIt
    Град
    Everywhere
    На същото мнение като амк съм и гласувах 'за', но все пай искам да добавя, не разбирам защо се учудвате, с какво българското правителство (или който там се занимава с това) е спомогнало, за да се запомнят тези хора ? Да не би и в учебниците да пише нещо повече за тях, освен това че има такъв паметник ?
    Обрисуваните персонажи са героите на днешното поколение. не виждам тийновете да са стимулирани в нещо, да научат и т.н. така че място за почуда няма !

Този паметник трябва да бъде запазен. До сега не съм коментирал по темата, но паметника трябва да се пази. Има важна причина.
    Един ден, като имам деца, ще минем покрай подобен паметник и ще ме питат: "Тате, тоя паметник какъв е?" Тогава ще мога да им разкажа всичко за миналото, за окупацията на България от пияндетата, за последвалия комунизъм, избиването на интелигенцията, за отнемането на територии, за пренаписването на историята.... "освобождение". Как ли пък не.

Трябва да пазим символите на нашите грешки за да се поучаваме от тях и да предаваме поуките на следващите поколения.
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Голяма работа.Ние всичката сме я оправили,ще тръгнем да мислим за някакъв тъп паметник.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak
    Заглавието не е точно. Руската и съветската армия имат много малко общо. Руската армия е била почти напълно унищожена по времето когато са ги наричали белогвардейци.
    Да, но руснаците считат съветската армия за тяхна и поради тази причина мислят тази постъпка за много долна. После ходи обяснявай на братския руски народ, който ни мисли само доброто, че според теб тази армия е окупаторска. Руснаците ни мислят за братя и че всичко е ОК. Те нямат обяснение защо бихме тръгнали да не харесваме даден такъв паметник.

За мен червената армия е пълен окупатор. Но руската армия е освободител. Е редовия руснак е виновен точно нула за каквото и да е.

Преди да дойдат и да ни сложат юзди за периода 1908 - 1944 сме били доста бойна и непокорна държава. И същевременно много силна и бързоразвиваща се. Преди да ни ликвидират с указ самолетостроенето сме имали една от най-многобройните бойни авиации в света.

Не мога да разбера къвв е проблема. И без това паметника е пълна лъжа, и без това искаха да го събарят. И тва не мога да го разбера- като го уважавате толкова този паметник, защо се допускат друсащи се,пиещи и пушещи убитаци върху него, а за едно.... "боядисване" правите Трета световна война.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си