Цитирай Първоначално написано от BERCUT
Цитирай Първоначално написано от Patriot
По принцип щеше да е изключително кощунство ако това беше направено на нормален паметник, но когато става въпрос за паметника на комунистическата лъжа трябва да се прилагат двойни стандарти и се радвам когато има гаври с него.

И BERCUT ти явно си странно явление руснак-русофоб след като искаш да се пази паметника, който е символ на режима, заради който загинаха 66 милиона твои сънародници.
МОЛЯ? Това е паметник на борилите се срещу фашистката сган, която най-нахално направи опит да окупира Родината ми. Паметниците на режима отдавна ги няма - свалиха ви петолъчката от Патрийния дом, паметниците на Ленин, Сталин, Димитров отдавна ги няма, както е и в Русия. За мен това са паметниците на режима, но не и военните паметници.

Защото точно тези които отнесоха най-тежката война на фронта после бяха предадени от точно тази клика, която преди това си грееше задниците в Кремъл и само държеше речи.
Може да се борили срещу фашизма и националсоциализма, но те докараха един също така отвратителен режим в Източна Европа, за което разбира се те нямат вина. Освен това на този паметник, има една откровена лъжа, защото България не е била окупирана от Нацистка Германия държава и следователно Червената армия не ни е освободила от нищо. А паметниците на комунизма, изобщо не са изчезнали, на всяка крачка има паметници на разни партизани, а в моя град Габрово дори на най-централното място, в близост до централната Библиотека и първото светско училище в България Априловската гимназия има огромна партизанска костница, която е построена на мястото на разрушена за целта църква. А примерно с цялата страна няма нито един паметник на основателя на нашата държава хан Аспарух.

Не ме разбирай погрешно, аз обичам много руския народ, но смятам че всичко свързано с този ужасяващ режим, отнел живота на толкова хора в социалистическите страни, трябва да се премахне.
А и освен това изключително много се дразня, когато антикомунизма се превръща в русофобия, и тези лъжливи тотеми из цяла България са предпоставка за това.