- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Нещо странно
Бог не отмъщава на живите за нищо.
Вместо това той ще почака да умреш и ще те прати в ада за да изкупиш греховете си с пот на чело.
мисля че най-добре ще е вместо да се връщаш в църквата, да се опиташ да разрешиш ситуацията сама....
P.S. Голяма злоба....![]()
човешката религия е опасно място, проклятията идват именно от там - само които плащат исканият от нея "рекет" е възможно да получат някаква подкрепа от нея
"И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя. И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име." Откровение 13:14-17
Мило момиче не мисля, че въпросът ти е точно за тука, понеже изкарваш на яве свой съкровени изживявания, мисли и съмнения, а както виждаш е пълно с подигравчии, които са способни да се подиграят и на собствените си майки, камо ли на теб излагайки своите духовни изживявания....тук определено няма да получиш отговора, можеш само да се заблудиш... все пак ще ти кажа че Бог не ни дебне за да ни накаже, напротив Той е всетърпелив към нас...също по-някога молиме за неща които сами не знеме как ще ни се отразят на самите нас и на околните...Първоначално написано от mishet0
^ а лойда говори сякаш всяка вечер си пафка по една цигарка с яхвето![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Първоначално написано от gandalfepi4
![]()
![]()
....Пак ли няма какво да кажеш....
![]()
![]()
![]()
добре, нали чаткаш че като го повтаряш все това няма да стане вярно?
"демоничните, морално банкруптирали подигравчии и хейтъри които се подограват на майките си", "великите духовни изживявания на OP-то"...
и ти, който се изказваш като великия ерудит който ЗНАЕ кое как става с бат бок, сякаш сте си хомо-дружки. няма да се подкрепиш с пасаж или нещо такова неееееее, защо да го правиш когато можеш да позволиш на другите да се докоснат до безгрешната преценка на некъв от нета?
"милото момиче", пикльо дребен. или си давай цитати в подкрепа на мненията или спри да се изживяваш като някой който е 'фанал бат боги за пакета! търпелив бил, големото търпение брат - ако си пъхнеш пишката в задника на мъж и един път трябва да бъдеш убит понеже той не ги харесва тези работи но е мноооооого толерантен и разбиращ и мил и бла бла бла
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...|... ... ... ... ... ... ... ... .._,,-~~~-,-,,_
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...|... ... ... ,,---,,_... ...,-~",-":__-,: : :"-,:::"'~,,
.,,-~~--,, ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...|... ... ,~": : --,,:"~,,-"::::/:,-". . ."'~-,,: \,::::_,,"~-,,
/: : : : : : :"'~-,,... ... ... ... ... ... ... ... ... |... ... /: : : : :~"'\,: \::__/:|o--,,. . . . .\,:
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
[quote=gandalfepi4]добре, нали чаткаш че като го повтаряш все това няма да стане вярно?
"демоничните, морално банкруптирали подигравчии и хейтъри които се подограват на майките си", "великите духовни изживявания на OP-то"...
и ти, който се изказваш като великия ерудит който ЗНАЕ кое как става с бат бок, сякаш сте си хомо-дружки. няма да се подкрепиш с пасаж или нещо такова неееееее, защо да го правиш когато можеш да позволиш на другите да се докоснат до безгрешната преценка на некъв от нета?
"милото момиче", пикльо дребен. или си давай цитати в подкрепа на мненията или спри да се изживяваш като някой който е 'фанал бат боги за пакета! търпелив бил, големото търпение брат - ако си пъхнеш пишката в задника на мъж и един път трябва да бъдеш убит понеже той не ги харесва тези работи но е мноооооого толерантен и разбиращ и мил и бла бла бла
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...|... ... ... ... ... ... ... ... .._,,-~~~-,-,,_
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...|... ... ... ,,---,,_... ...,-~",-":__-,: : :"-,"'~,,
.,,-~~--,, ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...|... ... ,~": : --,,:"~,,-":/:,-". . ."'~-,,: \,
:_,,"~-,,
/: : : : : : :"'~-,,... ... ... ... ... ... ... ... ... |... ... /: : : : :~"'\,: \::__/o--,,. . . . .\,:
Лойд...ти наистина издишаш от всякъде...как да не те плюе...а се извисяваш сам до небесата....а си като гюле!
Im back...
що да издишам бе пич....нито се извисявам нито нищо....ако не забелязваш за търпението Божие говоря в множествено число....после, съвсем човечно го помолих да не плюе...има хора които искат да научат нещо а вместо това влиза и вижда подигравки....аз ли издишам или цялото ни общество издиша.....що не излезнеш малко навънка бе.....издишам....издишаш ти...... излез малко да видиш как е навънка бе....навсякъде се учи религия в училищата....водят дечицата на причастие.....програма изработена от правителства много по акълни от вас....вие ли сте най-хитрите....пази боже от такива ОПРАВНИЦИ на България....Първоначално написано от TheMightyNadenica
Първоначално написано от LLOYD18
Муахахахаха...дори напълно спаднал...продължаваш да издишаш! Яко! Ако става на въпрос за научаване...какво прави религията...? И какво отклоняваш темата от теб, към обществото...но айде. Къде Къде в училищата се учи религия...? Я ми посочи...? Кой води "дечицата"...? Я ми посочи тея по-"акълните"...... Тея дето поробват България...? Така ли...? Тези след Тодор Живков ли бе? Всички ран-ъповци ли бе? Нагъл си ...пишлегар! Я се разкарай...
Im back...
ми... ми даПървоначално написано от LLOYD18
напълно съгласен само че ще трябва да се посбиете с другаря неймлес (тапата) отностно това1.Вярта не е равна на знание
, то е важно и градивно но не е основно....ако беше така ти щеше да си поне малко вярващ....
не е основно за какво? няма много логика в това - всеки може да си иска да си вярва в каквото си иска, но ако няма малко от малко доказателства че е вярно, някаква ПРИЧИНА да го вярва то просто е някаква жалка преструвка пред него самия
...? тоест това което аз давам религиозните се преструват че не съществува? това казваш - предполагам искаше да кажеш че ги тълкувам погрешно, което пък е лъжа - аз почти винаги давам АДСКИ недвусмислени пасажи, а пък РЕЛИГИОЗНИТЕ са тези които започват с разни хаотични, неорганизирани и различни на човек тълкувания на някакъв мъгляв, метафоричен смисъл, който да е каквото и да е само не и това което би прочел някой който чете буквално (ти беше евангелист нали? ако е така - вярваш ли че земята е на 6 ооо години?)2.Цитатите виждам, че много добре ги знаеш, но това не ти помага понеже цитираш само цитати тълкувани от "антитеисти"
that being?3.Не ми е целта(в началото може би беше) да те обеждавам в нещо срещу което неистово се бориш
не знаех че надежда се убива с обиди... или ОСМИВАНЕТО е това което ти пречи а бонбон? хе хе, наистина поразклаща малко вярата да чуеш чуждото мнение за нещо което смяташ за свещенно - "значи вярваш че глухо влечуго е говорило с жена и заради това са му паднали краката, а някой невинен е бил наказан с вечни мъки?", но поне недей да убиваш и малката надежда която я има тук с твойте обиди
кога съм казвал това???? може да съм пантеист, може да съм иррелигиозен, може да съм оригинален християнин! я без тея....никой не скача срещу тебе че си антитеист,
моля те не скачай срещу тези които се уповават на нещо и искат да научат нещо, което ще е градивно за тях, а за тебе пък научаването в тази област е деградивно...
aйде пак на сърмон трейн4.На никой не му пука за тебе че си безбожник....освен на Бог....защото с преголямото Си търпение все още ни търпи.....
ми аре представи си че не съм единствения в тоя форум на който не му стига само да види името ти до мнение за да се разтопи в хлипове и сополиви сълзи от благодарност5.Ако пък беше много на ти щеше да разбереш,защо не се вспускам в цитиране на писанието все още...
първо - кой ти каза че е гугъл? или проектираш нещо?6.Няма ли други форуми в които да покажеш нещо градивно, нещо заради което си ходил на училище или да покажеш смисъл от това което си прочел в гугъл.....
второ - ми да, но повечето са депресиращи
я кажи как да си направя пишката по-голяма тогава7.Обръщаи се към мене ако искаш да научиш нещо,което ще ти бъде ПОЛЕЗНО.......
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LeRSCN0Ajn0&feature=player_embedded[/youtube]8.Ако си наистина начетено и интелигентно момче престани да факаш и бичосваш и плюеш...неприлично е и е грозно.....
The Bird of Hermes
Пишлегар може да викаш на некой от твойта компания....след и по време на Живков са ни осакатили духовно и морално....чалга, мутри, фешън фрикове, емота и секви изроди станаха на мода и всички започнаха тайно да си мечтаят да станат като тях, за сметка на истински ценните работи(като например да извършиш нещо добро в името на нещо свято)....модерно стана да се подиграваш на надеждата и упованието на хората....модерен си не се коси...Първоначално написано от TheMightyNadenica
![]()
![]()
....момичето пита нещо което я интересува вие се подигравате самоизтъквайки се колко сте учени.....
на всичкото отгоре в една съседна гърция изучаването на религия е още от първи клас...и не само там....да не ти говоря за руснаците, сърбите, немците, кипърците, испанците, италианците....ако щеш и турците, арабите, индииците, китайците и т.н. ..... кво да ти кажа то се е видяло че ще продължавате с обидите към по различните от вас....
Естествено че ОСМИВАНЕТО ти обижда бе пич.... за къв се мислиш.....обясни ми за кво продължаваш.....след като не изпитваш нужда от това да си религиозен защо се подиграваш е това не мога да разбера.....обясни ми с прости думи ЗАЩО..... каква ти е ползата....по-умен ли ще станеш.....по- хитър ли по-готин ли , по-отворен ли... не мога да те разбера....отговори ми ЗАЩО????? с прости думи така че да те разбера....ама така че и ти да се разбереш, щото май и ти не знаеш за кво го правиш.......еййййййй копеле на едни от форума им разкатах фамилията, напсувах ги, малииииии колко съм по-готин и по -умен.......страхотен съм.....Първоначално написано от gandalfepi4
![]()
![]()
![]()
![]()
На всички викам така като ми скимне...стига да са си го заслужили...Ти си осакатен...Тогава е било както трябва...а не сега...кражби имало ли е? Убийства? Страх? Всички равни ли са били? А бе? Живков какво е присвоил за себе си бе? НИЩО! А сега...? Никой нищо ли не присвоява бе? Тогава сме имали ВСИЧКО! Промишленост, стопанство...а след това....?????? Ран-ът...Той ни е предпазил...а после...? Сега си вече на 100% роб...всичко се знае как ще стане(не към добро)...трябва да си осакатен морално, духовно, дори и физически. че да не видиш това...Или си резак някаФ...изчезвай от тука!Бот на аматьор!Първоначално написано от LLOYD18
Im back...
ми толкова ли е трудно да си представиш че не ми е приятно да гледам нормални, здрави, умни и иначе добри хора да вземат някаква книга която всеки що-годе непредубеден историк би определил като пълен боклук, а повечето философи за пълно, асоциално, аморално говно и да започнат да дрънкат някакви себедеструктивни глупости за това колко е хубав и добър този който праща билиони хора на зверско, незаслужено мъчение, те самите колко са противно счупени и извратени понеже са се родили и тн. ?Естествено че ОСМИВАНЕТО ти обижда бе пич.... за къв се мислиш.....обясни ми за кво продължаваш.....след като не изпитваш нужда от това да си религиозен защо се подиграваш е това не мога да разбера.....обясни ми с прости думи ЗАЩО..... каква ти е ползата....по-умен ли ще станеш.....по- хитър ли по-готин ли , по-отворен ли... не мога да те разбера....отговори ми ЗАЩО????? с прости думи така че да те разбера....ама така че и ти да се разбереш, щото май и ти не знаеш за кво го правиш.......еййййййй копеле на едни от форума им разкатах фамилията, напсувах ги, малииииии колко съм по-готин и по -умен.......страхотен съм....
със същия акъл можеш да ме питаш "защо като не харесваш хероина отиваш при бедните мангали дето си го джуркат с лимонтозу и им казваш че е лош за тях??????" докато им го продаваш на половин цена с домашно принтирани брошурки които проповядват многото му живителни и полезни качества.
- хахааа! гледайте колко е полезен хероина с лимонтозу за малкия ландо който умря вчера lol давайте и вие така и ще го стигнете
-ама гандалфепииич, защо си толкова лоош?! остави ги да правят каквото си искаш и като не ти харесва отиди да си пиеш тъпите, витаминозни, протеинови, гадни шейкове от пресни плодове и зеленчуци някъде другаде!!!
ПС и спри да се мъчиш да ме представяш в някаква светлина на кварталния хроничен мастурбатор който се хвали пред огледалото. само наполовина вярно е
ППС и научи че има и друга начини да адресираш някой без да копираш 1932847329847 страници пост и да затрупваш форума с електрония вариант на шамот
The Bird of Hermes
Моля за някакво уважение...ако баща ти и майка ти не са те научили на такова време е да се понаучиш сам.
Какво си имал ти при Живков? маратонки ромика и шоколадови яйца от корекома......или вие сте били с привилегий....заблуда....нито материална свобода сме имали нито духовна....положението сега е същото....
Не живея в Бг но тук където живея хората са духовно неосакатени...никога не съм си заключвал нито колата нито апартамента...независимо че съм чужденец хората ме приемат не за друго ами заради това че в Христа сме едно-"Няма вече иудеин, ни елин; няма роб, ни свободник; няма мъжки пол, ни женски; защото всички вие едно сте в Христа Иисуса." (Гал. 3:29)...хората живеят мноооогооо по спокойно спазвайки няколко принципа на Христа....
Нека те попитам колко ключалки имаш преди да си влезнеш у вас.....колко аларми имаш докато се качиш в колата и подеглиш....нека отговоря-много...и всичкото това понеже не искаме да спазиме някой морални закона предадени в Писанията.....положението ще става и по тежко...колкото по далече сме от писанието и Христос толкова по трудно ще става....
...абе к'во става тука, ти на колко си? да не си некъв 45 годишен дето техните са го закарали в някакъв затънтен, реднекски град в тексас на 5?
ПС страхотно е как играеш балет като балерина върху жарава и сменяш темата по-бързо от ром като го питаш какво образование има когато кажа нещо което не те кефи
LLOYD18, искаш да кажеш, че християните никога не крадат/убиват и цялата престъпност в света идва от атеистите?
http://www.adherents.com/misc/adh_prison.html
Ако прочетеш по надолу, ще видиш, че само 19% от затворниците са атеисти или не знаят в какво вярват, всички останали 81% са религиозни.
А може ли да кажеш в коя държава живееш, в която хората не си заключват колите и апартаментите?
![]()
За кражбите не е виновна никаква религия , БЕДНОСТТА И БЕДНИТЕ ЦИГАНИ, които в Булгаристан са МНООГО ГЛАДНИ!
ScarlettS Ти излизала ли си от България или от Балканите????
В много ЕВРОПЕЙСКИ и развити страни по СВЕТА - хората не си закючват вратите и колите си..
За пример > В Германия освен, не си ги заключват - оградите на дворовете им са до коленете ти... Обаче там няма бедни цигани ,които крадат всеки ден!
В България също има такива села. В Родопите, там където няма роми. Ходил съм и семейството , в което гостувахме - не си заключва нищо и ни каза,че няма кражби и да оставим колата отключена - и дворове имаха ниски огради... Както е било и в България преди години..
Била съм в Турция, Гърция, Австрия и Германия.. не знам явно при такива хора сме били, които си заключват колите и къщите. Иначе и аз съм била в такива села, в които не се заключва... Иначе естествено, че религията не е пряко виновна. Просто понякога тя води до затъпяване, което води до бедност, което води до кражби.
^ аз пък съм бил И в турция И в германия И в холандия И в австрия И в португалия И в гърция и само съм престоявал за кратко в няколко други европейски страни и НИКЪДЕ, НИКОГА не съм виждал някой да не си ключи колата или къщата
дори в селата на бабите ми се ключат. сигурно щото не са чували и за християнството кой знае
The Bird of Hermes
^
Да, и аз.. даже и статистика намерих, че повечето се заключват![]()
http://boards.straightdope.com/sdmb/...php?p=13918104
Пфф . Според мен религията няма нищо общо, а политическата обстановка..
При такава мизерия и бедност няма как да не се краде и да се разваля психиката на човека...
Това,че се заключват някакви стъклени врати не доказва нищо..
Сравнете развитите страни с нашата ... Тука строим големи тухлени огради, слагаме скрити камери, на прозорците решетни - и пак крадците успяват да откаднат нещо.. В циганските села цели къщи с основите за желязо изтръгва .. Е това е България...
Лоид...какво ми гълчиш бе...ти даже не си в България...че имаш и наглоста да я плюеш...нещастник! Какво ли въобще се занимавам с българофоби...! Всичко сочи, че по-времето на Живков е било много много по-добре...! А и какво ми хвалиш другите страни???? Особено на запада? Пълни роботи...за нищо не служещи механизирани роби!!! Всички страни могат само да духат! Няма по-велика от България!!!
Къде си видял да не си заключват вратите бе?
Какво ми хвалиш религията, че учи на добродетел...? Почти всички войни са на религиозна основа!!!
Im back...