- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Нещо странно
А вие като плюете Живков...знаете ли кой е...?
Im back...
Аз не съм за комунизма (и съм атеистка) просто защото не мога да разбера какво му е толкова хубаво на равенството? Винаги ще има бедни и богати. Просто един човек, който цял живот не е мислил за нищо, освен как да се наяде и напие, и никога не си е направил труда да направи нещо с живота си естествено, че ще е беден. (не казвам, че всички бедни са такива) Как изобщо ще има развитие, ако всички и без това получават едно и също? Няма да е честно, пък и светът ще е много по-скучен...ако ги няма крайностите, всички ще са еднакви.
Работата е там...че в такъв случай(както е сега) богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни...А и отношението най-малкото, не е същото! Това няма как да не си го изпитала поне...Ето дори и най-малкото...се вижда! Не би ли искала равенство...с какво онзи е по-специален от теб?Първоначално написано от ScarlettS
Im back...
Ако колегата ти си бърка по носа,задника,ухото и всички възможни дупки и изкарва същите пари като теб,а ти се блъскаш като добитък,няма да ти е много куул,нали?Просто съвременния свят не позволява този строй,просто защото винаги ще има богати и бедни хора и някои трябва да се примирят с това.
ПС:Раздела е за други теми,плс водете подобни разговори в други раздели.
Представи си,че богат учен. Цял живот си се трудил за тези пари . Всичко с честен труд без измами ..... един ден идват комунистите и ти взимат всичко (ВСИЧКО) къща , пари ... И ти го раздават на бай Тошко (овчар село ) и половината от паритети си ги разделят комунистите за себе си.. А ти оставаш бедняк.Първоначално написано от TheMightyNadenica
Този, който продате българското злато на стойност 1 000 000 000 лв на Русия за 10 лв. А после Русия го продала на запада за 1 000 000 000 и спечела..Първоначално написано от TheMightyNadenica
Пич, комунистите са ощетили семейството ми много повече отколкото можеш да си представиш....пиша това за всички които мислят че Тато е бил много добър....НЕ... Той и всички покрай него са били абсолютни измамници...и летище софия, и булгарплод софия и целулозния завод и поделенията на 4 километър са строени върху очуждената собственост на прадядката....не стига това ами са спирали насилствено хората да не изповядват каквато и да е религия...това за мене не е сатанизъм-повече от сатанизъм е ....не стига материалното което са крали а и са ни направили и атеисти....докато има хора в Бг които си спомнят с омиление за Живков никога няма да се оправиме....комунизма ни научи да крадеме и да не работиме....заради комунизма има мафия и секви уроди които не ги е страх от нищо....в Бг държавата я е страх от мафията а не обратното, което значи че всички за в кюпа.....а мафията е продукт на скапаните комунюги.... на всичкото огоре хората с духовно образование навремето са ги пращали в най-долните поделения на строителните войски заедно с неуки хора които и името не могат да си напишат...Първоначално написано от loveca777
По улиците сега виждаме хора материално и духовно "пребити" продукт на 45 години робство, 45 години атеизъм, 45 години извращения, 45 години гавра с живи същества.... ами Белене(и не само там) живи хора на прасетата са ги давали.....и все още да има хора които с благоговение да говорят за Живков.....ПАДЕНИЕ !!!
^ сладури, със същия успех сега можете да седнете да разисквате колко е бил непродуктивен фашизма. съгласен съм с това което казвате (без глупостите на лойд18 щото и да му навра в задника библия пак няма да разбере иронията от изказванията си спрямо религията и комунизма), но просто няма смисъл повече да тъпчете.
ако толкова много ви се говори за това просто отидете в съседния форум за политика щото в момента биете умрял кон просто
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
И моя дядо е бил от богато семейство. Прадядо ми е бил доста богат българин... взели са му абсолютно всичко.
Въобще комунизма в България и Румъния е бил много скапан..
"Глупостите" на Лойд ги изповядват много повече хора от колкото си мислишПървоначално написано от gandalfepi4
Не трябва да казваш какво НЕ искаш,а какво искаш!!![]()
Бях чела някъде,че много често си казваме какво не искаме и по този начин отделяме внимание точно на това и то става.
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Офф, това пък какво общо има с темата...Първоначално написано от kuklichka_bg
![]()
Парите ли са ценност номер 1?Това е жалко! За едни безстойностни хартийки такава патаклама да се дига...преди е било най-добре...вещ срещу вещ...а не както сега - вещ срещу нищо..тотално поробване! И мизерното е, че и аз подпомагам това, използвайки парите, по който и да било начин!Първоначално написано от loveca777
Im back...
Приеми го. Факт е,че без пари не може да се живее хубаво в цивилизацията. Е ако отидеш да живееш в сибир в една избушка и да живееш от лов.. Дори там ще ти трябват пари...
Може...замяна стока срещу стока! Както е било преди...в момента парите които използваш като кредитна карта(ако използваш) или чек..не съществуват... а то не че иначе имат стойност де!Първоначално написано от loveca777
Im back...
И аз искам свят без пари и алчност, но замяна на стока в днешно време е абсурдно.. То няма да го бъде въобще същия свят какъвто го познаваме.. Нямаше и да се развиваме...Първоначално написано от TheMightyNadenica
Еми с този начин на размисъл...няма да стане никога! Точно това е...да ни убедят колко по-добър вариант са...и ето че робството е налице...конторл както искат...Първоначално написано от loveca777
Im back...
Кюфте, има такива общости в които пари като цяло почти не се използват и всичко е на разменна основа. Що не се преместиш там и не ни освободиш от присъствието си ?
Еми тръгнах вече...не ме ли виждаш как тичам по пътя...Първоначално написано от ZipFail
Im back...
Не се ли чустваш малко лицемерно ?
Всеки ден...освен сряда разбира се...Първоначално написано от ZipFail
А иначе какво имаш в предвид...?
Im back...
Знаеш ли къде са тези общности? В някой нечути страни в Африканската джунга... дето не са чували що е телевизор , или интернет..Първоначално написано от ZipFail