.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 26

Перфектно тегло - Що е то?

В днешно време се налага манията всеки да изглежда като от корицата на списание, но най-вече момичетата сме засегнатите от някакви стандарти за красота. Висока съм 165см., тежа 47-48кг., което според таблицата за изчисляване на ИТМ(индекс телесна маса) е нездравословно, но аз лично се харесвам повече така, отколкото преди, когато бях 55кг. и в здравословната норма. Проблемът ми идва от там, че усещам как ям изключително малко и броя всяка погълната калория, да не би да си върна предишните килограми, а в същото време усещам, че имам физическата нужда да прибавя малко тегло, но не и психическата нагласа. В момента, в който хапна нещо в повече и започвам да се чувствам пълна и пухкава. Според вас това нормално ли е? Споделете ако сте минали през нещо подобно. Благодаря!

Не е нормално, стегни се и давай на организма си това от което има нужда. Без да се тъпчеш разбира се. И освен това цифрата на кантара няма никакво значение за начина по който изглеждаш, най-малкото защото на всеки килограмите му седят различно. Аз съм висока колкото теб и съм 60 килограма и никой никога не ми е казвал, че имам нещо за свалянез и аз не съм имала мераци.Била съм 48 и мога да ти кажа, че изглеждах много по-зле.

Re: Перфектно тегло - Що е то?

Не мисля, че е нормално. Хапвай колкото ти е нужно и не се ограничавай. А за колориите не се вманиачавай, защото това само ще ти вреди. Повечко спорт и така.

Мега фен Аватара на zlatit0o
    Град
    ..в близката далечина..
    Няма да е зле да качиш някое килце, защото ти трябва Пък и малко по-закръглена не пречи. А и аз съм висока колкото теб и съм 50кг. и се харесвам така

Мега фен Аватара на Pamaa
    Град
    Карлово <33
    Не съм вманиечена в броенето на калории и т.н., просто като си взема нещо пакетирано гледам каква му е енергийната стойност, навик ми е .
    Щом казваш, че чувстваш физическа нужда, просто хапвай по-често по малко. Ако обичаш сирене, перфектно. Тъй като казваш, че когато изядеш нещо по-тежко, се чувстваш пухкава и ти става тежко, това е решението. 240гр. сирене могат да ти осигурят енергия за 5-6 часа .
    И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33

Повече от фен Аватара на xxKiFlAx
    Град
    гр.Плевен
    моето тегло е идеалното. 167см, 54 кг :P
    ...

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Не я слушай тая тъпа таблица...изобщо не се съобразява с мазнини, мускулна маса, костна плътност, абе пълна простотия...за всеки си е строго индивидуално. Ако се чувстваш ок на тези килограми няма от какво да се притесняваш !

anonymous708973
    Guest
    Съгласна съм с Rebirthing.

Аз съм 53 кг, висока съм 1.68-9 и изглеждам по-слаба от някои познати, които са 48-9 килограма, защото пропорциите ми са по-добри.
    От друга страна, имам ужасно тежки кости - затова и цифрата на кантара е такава. Това е оптималното ми тегло, по-надолу трайно не мога да сляза.

Зависи от много неща, гледай огледалото, а не кантара.

Мега фен Аватара на MegiBoOm
    Град
    Света На Мечтите
    Аз пък съм 46 кг и съм висока 1,70 , но въпросът не е в мерките, а в това как изглеждаш! Например на мен въобще не ми личат тези килограми...Вярно слаба съм, но не до такава степен,че да съм като клечка. При мен обаче си е въпрос на ген, така че АЗ лично за СЕБЕ СИ нищо не мога да променя...
    ПТ: Както казаха по-горе, недей да се ограничаваш! (:

Супер фен Аватара на Shia
    Цитирай Първоначално написано от xxKiFlAx
    моето тегло е идеалното. 167см, 54 кг :P
    Абе да,честнооооооооооооооооо ...очаквах го

Много благодаря за адекватните отговори. Вземам се в ръце и започвам да се храня когато и по колкото ми се яде, дори с риска да напълнея и да не изглеждам дотам "перфектно". Стигнах до извода, че е много важно да се чувстваш в кондиция, за да изглеждаш добри.

Град
    гр.Плевен
    Абее Идиотите в темата..Млъквайте ! С боклуци и такива под мен Не споря.
    ...

Повече от фен Аватара на sLaDkagRe6ka
    Нз кой е идоит и кой не аз например съм 166 висока и тежа 45 и половина преди си мислех че съм мн дебела това беше за около една седмица но вече си се харесвам такава и за мен си установих че голямо влияние е дали ти се харесваш и смяташ ли че изглеждаш добре

П.С.-радвам се че имаш хубаво тяло но ако може без обиди ф

Град
    гр.Плевен
    Цитирай Първоначално написано от sLaDkagRe6ka
    Нз кой е идоит и кой не аз например съм 166 висока и тежа 45 и половина преди си мислех че съм мн дебела това беше за около една седмица но вече си се харесвам такава и за мен си установих че голямо влияние е дали ти се харесваш и смяташ ли че изглеждаш добре

П.С.-радвам се че имаш хубаво тяло но ако може без обиди ф
    Не е за теб
    Отнася се за 2 момичета .. едната НЕнормална а ..другата зле изглеждаща . ще се познаят и ще пишат сега който ме обиди няма да го оставя.
    ...

Супер фен Аватара на badsector
    Не е нормално да стоиш гладна.

Супер фен
    И аз, според индекса на телесната маса, съм под нормата, но си харесвам пропорциите, познатите ми също не смятат, че имам нужда да коригирам нещо.
    Ако искаш да си щастлив - бъди.

Супер фен Аватара на Shia
    И моето тегло е идеално,защото ми е добре в кожата-рамиките на 50-51кг.

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    Зависи си от човека. Аз съм 1,75 (може и малко повечко да е) и съм 56 кг. и си ми е добре.
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Голям фен
    Към авторката- не, не е нормално да си толкова обсебена от килограми и калории. Надявам се да греша, но от медицинска гледна точка това е болестно състояние. Казвам го, защото имам доста богат опит, минах буквално през ада и съм наясно с психиката на хората, които страдат от хранителни разтройства. Сега, когато съм в нормата, здрава съм(слава богу) също ми се случва да погледна към калориите, да пресметна и т.н., но в никакъв случай както беше преди...дори не искам да си спомням.
    Огледай се- животът е пред теб, млада си, пълна с енергия. Слушай тялото си, защото то знае най- добре от какво се нуждае. Успех!
    Трудните неща постигам с лекота. Невъзможните малко ме забавят.

Мега фен Аватара на kaRamella
    Град
    ilivewheretheskyends
    Ами аз съм 1.55 и съм 43кг : )
    А може ли link към този калкулатор, да видя дали съм под или над нормата ?

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Имаш грешка. Тегло е сила, която се изчислява като пресметнеш m*g .. Дразня се като видя подобни грешки, въпреки, че са често допускани..

А иначе това е супер относително.. Някой може да има тежки/леки кости. И е по-важно как изглеждаш в огледалото, а не как показва някакъв си интернет калкулатор или таблица !!!
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Аз лично съм 1,59 и тежа 51 кг.. Не знам , но според мен би трябвало да си хапваш постоянно каквото организма си поиска, а после килограмите с малко повечко спорт както казаха по-горе Изобщо не съм съгласна с гладуването

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Ха пвай от всичко,но по-малко.Примерно сладко-шоколад,няма да го изядеш на един път целия,а примерно една лентичка,и след 2-3 дни пак една и така.Не се ограничавай от нищо,дори от пържено.

Повече от фен Аватара на aLLa
    Град
    DreamlanD *
    Малко са хората, които биха успели ЦЯЛ живот да се ограничават от вредните храни, или да спазват драстични диети с калории, сведени до минимум. А дори и да се опита, човек след едно определено време просто започва да си хапва.. малко повечко и това да си върне килограмите е най - малкото, което може да си причини.. Не разбрахте ли, че с глад не се постигат трайни резултати ?
    Не става въпрос да се тъпчеш като обезумяла, а просто да даваш на организма си нещата, които са му нужни. За да функционира мозъкът, той се нуждае от енергия и въглехидрати..
    Просто наблегни на полезните храни, позволявай си понякога някое изкушение и спортувай! Не само, за да отслабнеш, а защото това ти дава тонус, освежава те и се чувстваш по - добре
    Не е важно какво притежаваш, а с кого го споделяш..

Има хора, които получиха най - доброто от мен.. и въпреки всичко ме предадоха.. Има и такива, които видяха и най - лошото от мен.. но никога не ме оставиха..

Град
    София : ))
    ами аз съм 45 кг и съм 1.58 някъде, но не се чувствам много добре, смисъл усещам се дебела и от известно време започнах да се храня предимно здравословно и да спортувам всеки ден .. и сега наистина усещам разлика
    Приятелите са като звездите .. Когато стане тъмно, само те се виждат ..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си